Najdôležitejšie know-how - ampulky na vlasy. Ako fungujú, ako ich používať a ako si vybrať tú správnu?

Najdôležitejšie know-how - ampulky na vlasy. Ako fungujú, ako ich používať a ako si vybrať tú správnu?

Malá sklenená fľaštička je posledným krokom v boji za krásne vlasy. Zvyčajne po nej siahame vtedy, keď sme už vyskúšali všetko a zdá sa, že nič nezaberá. Tieto malé fľaštičky sú ako malé "komando", ktorého cieľom je účinne skrášliť a posilniť naše vlasy. Dokáže tiež pomôcť pri nadmernej tvorbe kožného mazu, lupinách a tiež vypadávaní vlasov. Ako však ampulky skutočne fungujú? Sú bezpečné? Čo presne obsahujú a existuje alternatíva? V tomto článku sa dozviete všetko, čo je potrebné vedieť o ampulkách, ich pôsobení, zložení a účinnosti.

Ampulky na vlasy - o čo ide?

Fľaštičky na vlasy sú malé, väčšinou sklenené fľaštičky, ktoré obsahujú účinné látky. Tieto zložky účinne riešia vypadávanie vlasov, posilňujú oslabenú štruktúru vlasov a urýchľujú ich rast. Prípravok stimuluje prekrvenie vlasových cibuliek, čím ich posilňuje. Prípravok znižuje vypadávanie vlasov a stimuluje rast nových vlasov. Ampulky je možné zakúpiť samostatne ako akúsi "revitalizačnú injekciu" aj ako komplexnú metódu starostlivosti pri vážnejších problémoch. Takéto balenie často obsahuje približne 12 ampuliek.

Fungujú ampulky na vlasy?

Ampulky na vlasy fungujú rôznymi spôsobmi v závislosti od ich úlohy v starostlivosti o vlasy. Inými slovami, ampulky urýchľujúce rast vlasov fungujú inak ako ampulky slúžiace na obnovu poškodených vlasov a ampulky spomaľujúce vypadávanie vlasov.

Ampulky zvyčajne vyživujú pokožku hlavy a zároveň stimulujú rast vlasov. Obsahujú množstvo zložiek, ktoré stimulujú metabolizmus vlasového folikulu, ktorý produkuje keratín, základný stavebný prvok našich vlasov. Ampulky pomáhajú posilňovať a stabilizovať kolagénové vlákna, vďaka čomu budú mať vlasy lepšiu trakciu ku korienkom. Vlasy budú po ošetrení odolnejšie voči poškodeniu a iným nepriaznivým vonkajším vplyvom.

Typy ampuliek na vlasy:

Ampulky proti vypadávaniu vlasov - ide o podskupinu ampuliek, ktoré ponúkajú najvyššiu úroveň výberu z hľadiska účinku a zložiek. V lekárňach sú dostupné tie s najsilnejšími zložkami, ktoré pomáhajú pri liečbe alopécie areata. Odporúča sa najprv navštíviť trichológa, a to predovšetkým kvôli mimoriadne silnému účinku týchto látok. V lekárňach sú dostupné aj iné, menej účinné prípravky, napr. proti sezónnemu vypadávaniu vlasov (ich zloženie je predovšetkým rastlinné - napr. výťažky zo žihľavy a prasličky).

Ampulky na stimuláciu rastu vlasov - skupina výrobkov, ktoré v závislosti od ceny a účinnosti môžu byť buď profesionálnymi výrobkami, ktorých kúpu je potrebné konzultovať s odborníkom, alebo jemnejšími výrobkami, ktoré podporujú rast vlasových cibuliek, napríklad prostredníctvom vitamínov a rastlinných výťažkov z papriky, zázvoru alebo korenia. Tieto kúry sú menej účinné, ale fľaštičky sú výrazne lacnejšie.

Ampulky na obnovu vlasov - tieto produkty často obsahujú vitamíny skupiny B, minerály, esenciálne oleje a rastlinné výťažky. Ich účelom je vyživovať vlasy a starať sa o pokožku hlavy. Táto skupina ampuliek pôsobí ako maska na vlasy (podobne ako masky na tvár, ktoré okamžite skrášľujú tvár). Najčastejšie sa regeneračné ampulky na vlasy používajú samostatne na rýchle skrášlenie vlasov a zlepšenie ich stavu pred dôležitými udalosťami.

Ampulky na obnovu vlasov by sa mali používať raz ročne na posilnenie vlasov (napr. počas horúcich letných dní alebo na jar a na jeseň). Ampulky potom budú skvelým pomocníkom pri starostlivosti o matné, lámavé a hrubé vlasy. Ak sú vlasy nadmerne poškodené, ampulky sa môžu používať častejšie.

Ampulky na starostlivosť o pokožku hlavy - pokožka hlavy často potrebuje našu pomoc. Môže byť suchá, plná lupín alebo akokoľvek podráždená. Môže tiež svrbieť a byť náchylná na alergie. Ampulky dokážu bojovať proti lupinám a nadmernému vysušovaniu pokožky hlavy, ako aj proti psoriáze, ekzémom a seboroickej dermatitíde.

Kedy užívať ampulky?

Vlasové ampulky sú skutočne účinnou vlasovou kúrou, ktorá sa odporúča predovšetkým v prípade silného oslabenia vlasovej štruktúry alebo pri potrebe hĺbkovej a intenzívnej obnovy extrémne poškodených a nadmerne padajúcich vlasov. Výrobok sa neodporúča používať ako náhradu vlasových masiek alebo kondicionérov na vlasy, pretože aj tieto výrobky majú svoje miesto predovšetkým tam, kde nie je potrebná taká hĺbková obnova ako v prípade ampuliek, ktoré majú naozaj vysoko koncentrované zloženie. Ampulky sú skvelou voľbou, ak si všimnete napr:

  • rýchle a intenzívne vypadávanie vlasov
  • nadmerné vypadávanie vlasov
  • spomalený rast vlasov
  • celkové oslabenie a zhoršenie stavu vlasov
  • poškodenie pokožky hlavy

Ako používať ampulky na vlasy?

Pri aplikácii ampuliek je potrebné dodržiavať pokyny výrobcu. Väčšinou sa však tieto pokyny výrobcu od výrobcu príliš nelíšia. Ampulky sa používajú na čistú pokožku hlavy. Prípravok sa vmasíruje a potom sa nezmyje. Látky obsiahnuté v ampulke tak budú mať viac času dostať sa do vlasovej cibuľky. Dôležité je tiež vmasírovať prípravok do pokožky. Samotná masáž má za následok stimuláciu krvného obehu a účinné vstrebávanie prospešných látok. V dôsledku toho budú vlasové cibuľky zdravšie a silnejšie.

Obnovovacie ampulky sa používajú trochu inak - jedna ampulka tu vystačí približne na dve aplikácie a prípravok by sa mal naniesť na celý povrch vlasov a rozotrieť od korienkov ku končekom. Takto sa zložky lepšie vstrebávajú a dostanú sa do každej časti vlasov, čím vlasy opäť získajú hladkosť, lesk a silu. Potom vlasy opláchnite vodou po čase uvedenom na výrobku alebo na jeho škatuľke.

Ako často sa majú ampulky užívať?

Ampulky na vlasy sa používajú ako špecializované ošetrenie vlasov, preto ich vždy používajte podľa pokynov výrobcu. Nepoužívajte ich dlhšie, ako je odporúčané, pretože môže dôjsť k opačnému výsledku. Profesionálne ampulky často obsahujú hormóny a iné skutočne účinné látky. Dlhodobé používanie môže mať negatívny vplyv na vaše vlasy. Keďže výrobky pôsobia naozaj účinne, medzi jednotlivými aplikáciami si musíte urobiť prestávku.

Aké ampulky sa odporúčajú?

Na túto otázku nie je ľahké odpovedať, pretože každá pokožka má trochu iné potreby, takže ona aj vlasy budú na každý výrobok reagovať trochu inak. Predtým, ako začnete používať ampulky, je dobré navštíviť odborníka alebo trichológa. Skontrolujú stav vašich vlasov a na základe toho vyberú účinný typ ošetrenia.

Ako si vybrať najlepšiu ampulku? 

V prvom rade je vždy potrebné nezabudnúť zohľadniť stav vlasov, ich potreby a zložky v ampulkách. Čo presne tvorí kvalitnú ampulku?

Je potrebné hľadať ampulky s kvalitnými účinnými látkami, ktoré sú potrebné pre vlasy. Poraďte sa s odborníkom, ktorý vám napovie, čo presne vaše vlasy potrebujú. Pozornosť venujte aj spôsobu aplikácie - nikto nechce výrobok, ktorý sa ťažkopádne používa. Skontrolujte, či sa výrobok dá aplikovať priamo na pokožku hlavy. Uistite sa, že aplikácia je naozaj jednoduchá, najmä pri drahších výrobkoch, kde by to malo byť samozrejmosťou. 

Balenie by tiež malo byť dostatočne objemné na kompletné ošetrenie a na výsledky by ste nemali čakať príliš dlho.

Ampulky na vlasy - sú účinné?

Mali by ste siahnuť po ampulkách na vlasy? Vyspelejšie dermokozmetické prípravky sú podrobené prísnemu testovaniu, aby sa určila úroveň ich účinnosti a predišlo sa vedľajším účinkom. Dobre zvolená ampulka, ktorá sa užíva podľa návodu, by vám mala pomôcť aj pri tých najvážnejších problémoch s vlasmi a pokožkou hlavy.

Je dôležité siahnuť po ampulkách na vlasy len vtedy, keď naozaj potrebujete účinnejšiu pomoc. Pred ich použitím navštívte odborníka, ktorý vám poradí, aký typ je pre vaše potreby najvhodnejší. Nikdy nepoužívajte vlasové ampulky ako tradičnú masku alebo kondicionér na vlasy. Sú oveľa silnejšie a ich nadmerné používanie by mohlo viesť k vážnym problémom s vlasmi.

Zlý stav vlasov je často varovaním, že s vaším telom nie je niečo v poriadku. Z tohto dôvodu by ste mali zistiť, prečo sa stav vašich vlasov zhoršil. Vypadávanie vlasov môže byť dôsledkom nadmerného stresu, hormonálnych zmien alebo zle zvolenej kozmetiky. Skôr ako siahnete po ampulkách, bude potrebné analyzovať, či naozaj potrebujete takúto intenzívnu liečbu.

Ak nie ampulky na vlasy... tak čo?

Ako sme už spomenuli, ampulky na vlasy sú serióznou vlasovou kúrou. Ampulky majú často pomerne kontroverzné, syntetické zloženie. Ak sa ich rozhodnete vyskúšať, mali by ste byť veľmi opatrní. K dispozícii sú aj bylinné ampulky, hoci nie sú vhodné pre každého - nefungujú dobre na odfarbené alebo farbené vlasy.

Výbornou alternatívou k ampulkám je olejovanie vlasov: tiež vyživuje a čistí pokožku hlavy, bojuje proti lupinám, suchosti a seborei. Oleje obsahujú množstvo vitamínov, dobrých mastných kyselín a fytosterolov. Regenerujú vlasy a stimulujú činnosť vlasových cibuliek. Správne zvolený olej dokáže potlačiť vypadávanie vlasov a stimulovať ich rast.

Ak vaše problémy s vlasmi nie sú dôsledkom žiadnych závažných ochorení alebo hormonálnych zmien, vyskúšajte bezpečnejšiu alternatívu - kompletnú kozmetickú kúru s prírodnými olejmi.

Masky tiež dokážu posilniť vlasový stvol. Stačí raz týždenne zintenzívniť starostlivosť o vlasy a siahnuť po jednej z piatich dokonalých masiek na vlasy od Nanoil: dôverujte sile profesionálnych masiek, ktoré môžete bez námahy používať doma. Vyberte si intenzívnu regeneračnú masku bohatú na keratín alebo arganový olej. Vyskúšať môžete aj supervyhladzujúci tekutý hodváb alebo detoxikačné drevené uhlie, ktoré zvyšuje objem a lesk vlasov. Hydratačný účinok zabezpečí maska z morských rias.

Kde kúpiť ampulky?

Profesionálne ampulky na vlasy sú skôr liečivom ako kozmetikou, preto sú dostupné najmä v lekárňach alebo špecializovaných salónoch. Môžete si ich kúpiť aj cez internet. Pred kúpou však vždy konzultujte aktuálny stav svojich vlasov s odborníkom, ktorý vám poradí správne zloženie ampuliek. Pozrite si tiež recenzie ampuliek, ktoré chcete kúpiť.

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov