Ošetrenie pokožky hlavy pre dlhé a zdravé vlasy - najlepšia domáca kozmetika

Ošetrenie pokožky hlavy pre dlhé a zdravé vlasy - najlepšia domáca kozmetika

Správna starostlivosť o pokožku hlavy je základom úspešnej starostlivosti o vlasy. Začíname si uvedomovať, že šampón alebo kondicionér nie sú všetko, čo je potrebné na získanie nádherného zdravého účesu. Musíme využívať aj rastlinné a bylinné výťažky posilňujúce vlasy od samotných korienkov. Objavte najlepšie prípravky na ošetrenie pokožky hlavy, vytvorte si vlastnú domácu bylinnú vlasovú terapiu a tešte sa zo závideniahodných, dlhých a silných vlasov.

Vlasová kúra alebo kondicionér na pokožku hlavy je typ výrobku, ktorý sa môže pochváliť dlhoročnou históriou. Používali ich už naše prababičky a teraz sa opäť vracajú na scénu. Čo to vlastne sú, na čo sa najlepšie hodia a ako ich správne používať?

Čo je to ošetrenie pokožky hlavy?

Zjednodušene povedané, prípravok na vlasovú pokožku je výnimočný tekutý kondicionér, ktorý aplikujete aj (alebo prevažne) na vlasovú pokožku.

Prípravky na pokožku hlavy majú vodovú konzistenciu, takže najlepšou formou aplikácie je použitie rozprašovača alebo fľaštičky s kvapkadlom. Okrem konzistencie je veľmi dôležité zloženie - väčšina prípravkov na vlasovú pokožku sú zmesi bylín a rastlinných výťažkov, niekedy obohatené o prírodné oleje.

Pokiaľ ide o použitie, rozotriete ho po pokožke hlavy a dôkladne vmasírujete, jemne vmasírujete, aby ste zvýšili prietok krvi, vyživili, regulovali činnosť mazových žliaz, stimulovali rast a brzdili vypadávanie vlasov. Každý druh bylinky má trochu iné účinky na vlasy, ale všetky majú jeden cieľ: posilnenie vlasových cibuliek a starostlivosť o pokožku hlavy.

Ošetrenie pokožky hlavy má za cieľ:

  • vyživovať pokožku hlavy: vyživená pokožka hlavy znamená zdravšie a silnejšie vlasy
  • vyrovnať produkciu mazu - príliš veľa kožného mazu je častým problémom, ktorý bráni splneniu sna o krásnych zdravých vlasoch a má tendenciu brániť ich rastu
  • urýchliť rast vlasov a zabrániť ich vypadávaniu - zložky v prípravkoch na pokožku hlavy stimulujú cibuľky, a tým urýchľujú rast vlasov, dodávajú kyslík do vlasovej matrice a pokožky hlavy
  • zintenzívniť účinok ostatných produktov - masáž pri aplikácii prípravku na pokožku hlavy umožňuje zložkám ostatných produktov preniknúť hlbšie, čo zvyšuje účinnosť každého použitého produktu
  • hydratuje pokožku hlavy - vďaka ošetreniu sa zbavíte suchej, svrbivej a šupinatej pokožky hlavy
  • zmierňuje drobné zápaly, zabraňuje vzniku akné na pokožke hlavy
  • pozdvihnite korienky vlasov - ošetrenie pokožky hlavy dodá vlasom objem a hustotu a udrží váš účes dlho svieži

Prečo by ste mali používať prípravky na ošetrenie pokožky hlavy?

Odpoveď je veľmi jednoduchá: sú to jedny z mála produktov, ktoré môžete použiť na pokožku hlavy, nielen na vlasy. Takto sa výrobok dostane k cibuľkám, ktoré sú vlastne zdrojom života vašich vlasov. Cibuľky sú najdôležitejšou časťou vlasov - koreňom, ktorý udržiava vlasy zdravé.

Ako si vybrať prípravky na ošetrenie pokožky hlavy?

Škoda, že niektoré komerčne dostupné prípravky na ošetrenie pokožky hlavy sú nevhodné na použitie. Ošetrenie pokožky hlavy by nemalo obsahovať silikóny ani ťažké alkoholy. Tie hotové majú často kontroverzné zložky, preto si pred kúpou vždy skontrolujte zloženie INCI.

Olejové kúry na pokožku hlavy je najlepšie používať ako kondicionéry pred umývaním alebo keď je pokožka hlavy veľmi suchá. Nezabúdajte, že niektoré kozmetické alkoholy nie sú až také zlé a v skutočnosti podporujú prenos živín do cibuliek a navyše zahrievajú pokožku a stimulujú prietok krvi - je pravdepodobnejšie, že ošetrenie bude pôsobiť rýchlejšie a účinnejšie.

Prípravky na ošetrenie pokožky hlavy - ako a kedy ich používať?

Existujú 3 spôsoby použitia prípravkov na ošetrenie pokožky hlavy. Výber závisí od vašich preferencií alebo od typu výrobku a pokynov v príbalovom letáku.

  1. Pred umývaním - aplikujte kúru na neumyté vlasy a pokožku hlavy, nechajte pôsobiť približne 2 hodiny, umyte šampónom. Tento spôsob sa odporúča pri aplikácii prípravkov na pokožku hlavy, ktoré obsahujú rastlinné oleje. Pri aplikácii na suché vlasy po umytí je pravdepodobné, že vlasy budú zaťažené a mastné.
  2. Po umytí na vlhké vlasy - naneste kúru na pokožku hlavy na mierne vlhké, uterákom vysušené vlasy. Bezoplachové kondicionéry na pokožku hlavy sú jemnejšie a majú ľahkú riedku konzistenciu. Nemusíte ho oplachovať.
  3. Po umytí na suché vlasy - takto aplikovaná kúra chráni vlasy pred poškodením a vyživuje pokožku hlavy. Zároveň zväčšuje objem a zväčšuje korienky, preto ju aplikujte každý deň na suchú pokožku hlavy. Funguje ako geniálny stylingový prípravok, ktorý posilňuje vzhľad vašich vlasov.

Ako používať prípravky na ošetrenie pokožky hlavy?

Zvyčajne sa odporúča aplikovať prípravok priamo na pokožku hlavy pomocou spreja alebo fľaše s pumpičkou. Zároveň je to najpohodlnejší spôsob. Ak sa k vášmu prípravku na pokožku hlavy nedodáva rozprašovač alebo iný špeciálny dávkovač, použite starý umytý obal kozmetického prípravku, ktorý ste už spotrebovali.

Prípravok najprv naneste na predel. Jemne ho vmasírujte do pokožky končekmi prstov. Nezabudnite, že je mimoriadne dôležité masírovať pokožku hlavy - vďaka tomu zložky preniknú do hlbších vrstiev vlasov (cibuliek) a pokožky hlavy. Masáž nemusí byť dlhá - na zvýšenie prietoku krvi stačí niekoľko minút.

Prípravky na pokožku hlavy - ako dlho ich používať & kedy môžete očakávať, že sa dostavia účinky?

Ako dlho by ste mali používať procedúru na pokožku hlavy, závisí od vašich potrieb a hlavne od stavu vašich vlasov. Poškodené vlasy potrebujú dlhšiu terapiu.

Napriek tomu nezabudnite, že by ste mali používať kúru pokožky hlavy 3 - 4 týždne. Nebudeme si klamať - kúra na pokožku hlavy poskytujúca výsledky po prvom použití neexistuje, pretože výrobok a jeho zložky potrebujú čas, aby začali pôsobiť.

Samozrejme, niektoré účinky môžu byť viditeľné skôr. Ak vaše vlasy nie sú silne poškodené, je pravdepodobné, že po 2 - 3 týždňoch systematickej aplikácie uvidíte zabrzdené vypadávanie vlasov. Prvé nové vlasy budú viditeľné približne po 4 týždňoch.

Keď idete na ošetrenie pokožky hlavy, uistite sa, že postupujete podľa pokynov výrobcu. Ak sa v príbalovom letáku uvádza, že terapia by mala trvať maximálne 3 týždne, urobte si prestávku. Ošetrenie je často možné obnoviť približne po 7 dňoch.

Najlepšie prípravky na ošetrenie pokožky hlavy na rast a výživu vlasov

Neexistujú žiadne vymedzené pravidlá, ktoré by nám umožnili vytvoriť účinnú univerzálnu liečbu pokožky hlavy. Ide teda aj o individuálny výber. Existujú rôzne faktory, vďaka ktorým bude daná zložka na vaše vlasy pôsobiť alebo nie.

Mali by ste si tiež uvedomiť, že bylinná starostlivosť o vlasy nie je vhodná pre všetkých. Bylinky môžu mať príliš drsný čistiaci účinok na jemné, krehké alebo farbené vlasy. V dôsledku toho vlasy namiesto toho, aby získali lesk, ho stratia. Pramene sú matné, zatiaľ čo farba vlasov rýchlejšie bledne. V takom prípade by ste mali siahnuť po alternatíve, ktorou je olejová kúra na vlasy. Prispôsobené zmesi prírodných olejov obohatené o špeciálne zložky posilnia cibuľky a stimulujú procesy vo vlasovej matrici, ako aj zaručia brilantnú starostlivosť o vlasy a pokožku hlavy: vyživujú, skrášľujú a prinavracajú lesk a vitalitu. Ak hľadáte účinnú regeneráciu, vyskúšajte jeden z olejov na vlasy Nanoil. Aplikujete ich do dĺžok vlasov a hlavne na pokožku hlavy, aby ste vlasy posilnili zvnútra a ochránili ich pred poškodením.

Urob si sám - ako si vyrobiť domáce prípravky na pokožku hlavy na rast a posilnenie vlasov?

Domáce kúry na pokožku hlavy sú geniálne pre tých z vás, ktorí majú citlivú pokožku hlavy, ktorá neznáša ťažké alkoholy alebo syntetické látky v hotových výrobkoch. Ak si urobíte kúru na pokožku hlavy "urob si sám", uchovávajte ju v chladničke a spotrebujte do 3 - 4 dní.

Ošetrenie pokožky hlavy semienkami senovky gréckej znižuje vypadávanie vlasov a dodáva im krásny intenzívny lesk. Je to tiež účinný prostriedok na mastnú pokožku hlavy alebo chronické lupiny.

Čajovú lyžičku mletých semien senovky gréckej zalejte šálkou vriacej vody. Po vychladnutí semienka sceďte a tekutinu nalejte do špeciálnej fľaše s pumpičkou alebo rozprašovačom. Najlepšie je použiť večer a vlasy si umyť ráno - takto sa zbavíte charakteristickej, intenzívnej vône senovky gréckej.

Liečba pokožky hlavy žihľavou a prasličkou roľnou - hit medzi fanúšikmi starostlivosti o vlasy. Je bohatá na meď, ktorá je nevyhnutná pre správny vzhľad pokožky a rast silných vlasov. Vlasová kúra z prasličky a žihľavy spôsobuje, že vlasy rastú hustejšie, silnejšie a vylepšujú svoju farbu, ale hlavne upokojuje podráždenú svrbiacu pokožku hlavy a znižuje vylučovanie oleja pre dlhotrvajúcu sviežosť a objem.

Príprava kúry je jednoduchá: v šálke vriacej vody zalejte po lyžičke žihľavy a prasličky. Vôňa týchto bylín sa na vlasoch neudrží, takže ju pokojne používajte niekoľkokrát denne na poškodené vlasy.

Brezová kúra na pokožku hlavy - jedna z najobľúbenejších kúr na pokožku hlavy. Nevyžaduje si žiadne prípravky, pretože si môžete kúpiť hotovú brezovú vodu. Vyberte si certifikovaný ekologický výrobok bez umelých látok.

Po použití brezovej vody sú vlasy jemné a žiarivé. Brezová voda je vhodná pre mastné, ako aj extrémne suché, nadmerne spracované, citlivé a poškodené vlasy.

Ošetrenie pokožky hlavy lopúchom a puškvorca. Môžete ich používať samostatne, ale navzájom sa pekne dopĺňajú. Pomocou zmesi znížite vylučovanie mastnoty a konečne dosiahnete dlho vytúžený rýchlejší rast vlasov. Obe rastliny sú už oddávna známe svojím vyživujúcim a antibakteriálnym účinkom. Zabraňujú vypadávaniu vlasov a znižujú tvorbu kožného mazu, čím zároveň zabraňujú masteniu.

Zalejte čajovú lyžičku koreňa lopúcha a puškvorca vodou, varte 3 - 5 minút, sceďte, ochlaďte a každý deň vmasírujte do pokožky hlavy a vlasov.

Ošetrenie pokožky hlavy citrónovou šťavou - ďalší ľahko vyrobiteľný a mimoriadne účinný kondicionér na pokožku hlavy, ktorý sa teší veľkej obľube medzi dlhovláskami. Výborne osviežuje a zabraňuje mastnote pokožky hlavy.

Do čerstvo vytlačenej čírej citrónovej šťavy získanej z polovice citróna pridajte pol šálky vody. Používajte po umytí, nechajte pôsobiť.

Kávová kúra na pokožku hlavy - vynikajúca, intenzívne pôsobiaca maska na rast vlasov. Kofeín zvyšuje prietok krvi do pokožky hlavy, a tým posilňuje cibuľky, vyživuje pokožku hlavy a podporuje rast vlasov.

Uvarte silnú kávu, oddeľte kávu od usadeniny. Kávu vtierajte do pokožky hlavy každé 2 - 3 dni. Usadeninu nevyhadzujte - zmiešajte ju s prírodným nerafinovaným olejom a raz týždenne si urobte peeling pokožky hlavy.

Starostlivosť o pokožku hlavy s jantárom má posilňujúci a vyhladzujúci účinok, zadržiava mastnotu a je to prírodný opaľovací krém chrániaci pred poškodením slnkom. Jantár stimuluje rast vlasov, zlepšuje metabolizmus, dodáva kyslík do cibuliek, ako aj upokojuje podráždenie pokožky hlavy. Zabraňuje štiepeniu končekov vlasov a chráni pred škodlivými vonkajšími vplyvmi.

Potrebujete surový jantár a uistite sa, že je prírodný: pravý jantár sa potápa v sladkej vode a pláva v slanej vode.

Vezmite 50 g jantárového prášku a nasypte ho do sklenenej fľaše alebo pohára. Potom pridajte pol litra liehu (95 %). Odložte na teplé miesto aspoň na 10 dní, fľašu raz za čas pretrepte. Potom vaša vlasová pokožka získa peknú zlatistú farbu. Aplikujte ju každý deň, najlepšie pred spaním, pričom ju najprv zrieďte vodou.

Ošetrenie pokožky hlavy aloe vera. Aloe je bezchybným prípravkom na rednúce vlasy, upokojuje podráždenie a uvoľňuje pokožku. Predovšetkým však hydratuje vlasy a pokožku na hlave.

Výrazne zlepšuje stav suchých vlasov.

Zmiešajte jemnú kvalitnú (ideálne organickú) šťavu z aloe vera s vodou a denne vtierajte do pokožky hlavy a vlasov.

Ošetrenie pokožky hlavy čiernou reďkovkou - dokonalý viacúčelový kondicionér pre matné vlasy bez objemu. Táto zelenina je známa svojím regeneračným, posilňujúcim a vyživujúcim účinkom. Zabraňuje nadmernému vylučovaniu kožného mazu, osviežuje a brzdí vypadávanie vlasov.

Približne polovicu čiernej reďkovky rozmixujte v odšťavovači. Šťavu nalejte do fľaše s rozprašovačom. Nastriekajte na vlasy a pokožku hlavy 30 minút pred umytím vlasov. Neodporúča sa ju nechať pôsobiť, pretože čierna reďkovka má veľmi intenzívnu vôňu, ktorá nie je veľmi príjemná. Ak ju napriek tomu chcete nechať pôsobiť dlhšie, aplikujte ju pred spaním a vlasy si umyte ráno.

Ošetrenie pokožky hlavy - to musíte vedieť!

Ak chcete z ošetrenia pokožky hlavy vyťažiť maximum a tešiť sa z najlepších výsledkov pre svoje vlasy a pokožku hlavy, používajte ho denne. Rovnaké pravidlo platí aj pre vlasovú olejovú kúru - čas je nevyhnutný na to, aby prípravky fungovali. Čím častejšie používate ošetrenie pokožky hlavy, tým skôr spozorujete účinky. Dobrý nápad je každodenné používanie, teda aj v dňoch, keď si neumývate vlasy.

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov