Letný rytmus! Najlepšie účesy na festivaly (a iné)

Letný rytmus! Najlepšie účesy na festivaly (a iné)

Letné hudobné festivaly sú zmesou rôznych štýlov a farieb. Ideálny účes na festival by mal byť zdanlivo nedbalý, obohatený o intenzívne farby a doplnky ladiace s celým stylingom. Objavte najlepšie účesy na festivaly!

Kedysi boli príležitosťou na počúvanie dobrej hudby. Dnes sa menia na módne prehliadky a miesto, kde sa vytvárajú nové trendy v líčení a stylingu. Spoznajte najlepšie účesy na hudobné festivaly a buďte toto leto trendy!

Festivaly štýlu a farieb

Stačí si prezrieť festivalové inšpirácie na Instagrame, aby ste videli, že letné hudobné podujatia sú sviatkom farieb a zmesou štýlov. Umenie sa tu prelína s najnovšími trendmi a použiteľnou módou. Nezáleží len na outfite, ale aj na líčení, šperkoch a, samozrejme, na správnom účese na festival, ktorý plne odráža jeho atmosféru. Pre účastníkov festivalu je to ako ďalší šperk, čerešnička na torte každého festivalového štýlu.

NAJLEPŠIE ÚČESY NA FESTIVALY

Atmosféru každého festivalu najľahšie navodíte správnym stylingom. Účesy na festival môžu byť plné farieb, energické, rozstrapatené, chaotické alebo trochu divoké. Festivalový vzhľad im môžete dodať pomocou správnych sponiek, farieb a ozdôb do vlasov. Budú dokonalým doplnkom štýlu hippie, boho alebo rock. Môžete sa inšpirovať účesmi z prehliadkových mól alebo siahnuť po trendoch spred rokov. Jediným obmedzením je vaša vlastná fantázia.

Neviete, aký účes si spraviť na hudobný festival? Venujte pozornosť nielen typu, ale predovšetkým farbám a doplnkom. V tomto prípade menej neznamená lepšie.

Festivalový účes - základné trendy

VRKOČE

Spomedzi všetkých účesov na festivaloch vždy dominujú všetky verzie vrkočov. Obľúbenosť tohto účesu vyplýva z jednoduchosti prevedenia, pôsobivého vzhľadu a možností, ktoré ponúka. Môžete sa stretnúť so všetkými druhmi vrkočov, ako sú napríklad rybie chvosty, módne holandské či francúzske vrkoče alebo vrkoč z troch prameňov. Splet môže byť jednoduchý, symetrický na dvoch stranách alebo len doplnok účesu. Vrkoč môže byť zapletený z ofiny alebo len z niekoľkých prameňov, aby účes vyzeral efektnejšie. Stojí za to pripomenúť, že vrkoč vo festivalovom vydaní sa najlepšie prezentuje v neporiadnej nedbalej verzii s voľnými prameňmi a kvetmi alebo ozdobami pripevnenými medzi prameňmi.

DRDOL

Ideálny účes na festival musí byť efektný, a to sú práve drdoly. Na letný hudobný festival sa hodí voľný, objemný, s prameňmi na bokoch alebo ofinou. Dobrým základom pre drdol sú vlny, vďaka ktorým vyzerá ešte efektnejšie. Ak plánujeme vlasy na festival zopnúť do drdolu, máme niekoľko možností - strapatý drdol na vrchu hlavy, dvojitý drdol, francúzsky drdol, samurajský drdol s nedbalými prameňmi v spodnej časti alebo drdol zapletený do vrkoča. Ak mu chcete dodať charakter, môžete doň pripevniť kvety, omotať ho farebnými remienkami alebo šatkou a dokonca ho pokryť trblietavou hmlou.

COPY

Aj s copmi sa môžete vyšantiť! Hoci sa štandardný cop môže zdať pre festivalový účes príliš nudný, v kombinácii s francúzskym vrkočom alebo farebnými doplnkami bude ohromujúci. Jednoducho urobené copy sú skvelou alternatívou k rozpusteným vlasom a účesom - na jednej strane sú vlasy zozbierané a mimo tváre a na druhej strane časť pramienkov voľne padá na plecia. Účesy na festival ponúkajú širokú škálu možností, aj keď si vyberieme obyčajný cop. Môžeme si ho urobiť pevný, mierne nižší alebo pri krku. Nezabudnite však, že najlepšie vyzerá na veľmi dlhých vlasoch alebo ak máte vlasy predĺžené.

VLNY

Milovníčky voľných vlasov môžu zlákať jemné kučery alebo plážové vlny. Účesy na festival musia byť plné objemu, preto by sa vlasy mali pred úpravou pozdvihnúť pri korienkoch pomocou peny alebo špeciálneho púdru a vyfúkať veľkou okrúhlou kefou. Ak chcete účesu dodať trochu voľnosti, môžete ho prstami prehrabať cez korienky, vtlačiť do neho trochu ľahkého oleja alebo ho nastriekať hmlou. Cieľom nie je nechať vlasy ležať naplocho, ale dodať im efekt rozfúkaných vlasov. Festivalovo zvlnené vlasy vyzerajú skvele samé o sebe, ale výborne sa hodia aj na ďalší styling. Jemné vlny sú najlepším základom pre festivalové účesy.

Festivalový účes - farebná paleta

Farba vlasov je pre vzhľad účesu mimoriadne dôležitá. V prípade festivalových účesov je obzvlášť dôležitá, pretože každá štylizácia na letnú párty pod holým nebom je založená na odvážnej kombinácii a hre s farbami. Môžete ľubovoľne kombinovať a farbiť všetky vlasy, vytvárať ombre efekt, dúhu alebo farbiť len jednotlivé pramene, napríklad na spestrenie a zvýraznenie vzhľadu copu. Aká farba vlasov sa na festival hodí najviac?

  • Pastelové odtiene (väčšinou) ružovej, modrej, fialovej
  • Veľmi svetlé vlasy v modrej, sivej alebo bielej farbe
  • Holografické alebo dúhové odtiene

Ak nechcete nosiť ružové vlasy každý deň, použite kriedu na vlasy alebo sprej na farbenie vlasov - efekt bude dočasný.

Festivalové účesy - doplnky

  • Vence do vlasov - najvhodnejší doplnok k festivalovému účesu podobnému deťom kvetín. Hippie štýly dokonale doplnia vence zo živých rastlín alebo umelých kompozícií. Tie sa na festivaly hodia lepšie vďaka svojej trvanlivosti. Veniec môže byť veľmi pôsobivý alebo jemný, môže sa nosiť na hlave alebo v podobe kvetinového povrazu ručne vpleteného do vlasov. Do každého štýlu vnáša ľahkosť.
  • Kvety do vlasov - jednotlivé kvety možno tiež krásne zakomponovať do účesu. Zaujímavý festivalový účes možno dodatočne spestriť len kvetom pripevneným napríklad za uchom alebo na vrchu hlavy. Takýto doplnok urobí celý vzhľad ženskejším.
  • Čelenky - ak sa nám veniec vo vlasoch nebude hodiť k outfitu, potom je dobrou alternatívou čelenka. Môže byť tiež zdobená kvetmi, mať kvetinové vzory a prírodné farby. Môže však byť aj čipkovaná alebo šnúrková, a potom lepšie zapadne do boho štýlu. Čelenka je skvelým doplnkom festivalového účesu, ale musí byť ozdobená a dokonale ladiť so štýlom nášho účesu a oblečenia.
  • Šatky na krk - v mnohých prípadoch čelenka a veniec neposkytujú také možnosti ako šatka na krk. Do vlasov sa lepšie hodí rocková šatka alebo dievčenská hodvábna šatka. Môžete ich použiť na vytvorenie opasku v štýle pin-up dievčaťa, uviazať okolo štýlového vrkoča alebo konského chvosta, alebo dokonca zapliesť do vrkoča, aby ste vlasom dodali zaujímavejší vzhľad.
  • Šperky do vlasov - ide o doplnok k účesu pre dokonalý festivalový vzhľad, najmä ak plánujete boho styling. Krásne retiazky voľne padajúce na vlasy, prstene, sponky alebo sklíčka do vlasov so šperkovými ozdobami; to všetko sa bude hodiť na hudobný festival. Vlasy sú taký vďačný materiál, že do nich môžete vložiť všetko. Šperky môžu byť len doplnkom alebo napríklad slúžiť ako čelenka.
  • Farebné remienky - vždy, keď naozaj neviete, ako si upraviť vlasy na festival, alebo nemáte čas na časovo náročné účesy, môžu vám pomôcť remienky. Stačí ich pripevniť k jednotlivým pásikom a aj rozpustené vlasy získajú nový vzhľad. Tie v odtieňoch hnedej sa osvedčia v rustikálnych účesoch a farebné budú dokonalým doplnkom hippie účesov. Môžete ich spracovať ako farebné melíry alebo nalepiť do účesu.
  • Tetovanie na vlasy - metalické tetovanie môžete nosiť nielen na tele, ale aj na vlasoch. Tento typ ozdoby sa dokonale hodí k festivalovým trendom. Okrem toho sa hodia takmer ku každému stylingu a vyzerajú úžasne efektne. Tetovanie vlasov môže mať geometrické, orientálne alebo kvetinové vzory v odtieňoch zlatej a striebornej farby. Je to ideálna voľba pre rovné vlasy alebo hladké účesy. Žiaľ, takéto tetovanie stráca svoj pôvodný vzhľad pri nosení vĺn.

Akú kozmetiku použiť na vytvorenie festivalového looku?

Príprava vlasov na to, čo ich čaká na festivale, si vyžaduje vhodnú kozmetiku. Produkty, ktoré chránia pred slnkom, vetrom a prachom, sú nevyhnutnosťou. Užitočná bude aj texturujúca kozmetika, ktorá dodá vlasom objem a farbu. Akú vlasovú kozmetiku sa oplatí vziať si na festival?

  • Olej na vlasy - je to základný krok, ak chcete, aby festivalový účes vyzeral dobre a nemal zlý vplyv na stav vlasov. Väčšina olejov obsahuje prírodné UV filtre, takže chránia pred slnkom. Pomáhajú aj pri úprave vlasov, zvyšujú ľahkosť a pružnosť, ako aj zvýrazňujú kučery. Oplatí sa zmiešať ľahký vlasový olej s dúhovými tieňmi a nosiť ho so sebou; votretý do vlasov zabraňuje ich vypadávaniu a spôsobuje, že odrážajú svetlo.
  • Termálna voda - možno ju použiť ako hmlu, ktorá vlasom poskytne dokonalú hydratáciu a výživu aj v náročných podmienkach. Termálna voda bohatá na cenné zložky dodá vašim vlasom jemnosť, hladkosť a lesk.
  • Morská soľ - pomáha dosiahnuť efekt plážových vĺn na vlasoch, čo je jeden z najzaujímavejších účesov na festival. So sprejmi na báze morskej soli možno zaobchádzať ako s hmlou, ktorú treba nastriekať na vlasy a votrieť do prameňov. Efekt vydrží dlhšie na jemných vlasoch. Treba mať na pamäti, že (napriek cenným vlastnostiam) morská soľ používaná v nadmernom množstve môže vlasom uškodiť, môže ich vysušiť, spôsobiť krepovatenie a zvýšiť matnosť.
  • Krieda na vlasy - kriedové farbenie vlasov je ideálnym riešením na hudobné festivaly. Takzvané kriedové vlasy sú vlasy s nezvyčajnými, veľmi výraznými farbami získanými pomocou farby na vlasy. Ľahko sa používa, vymýva sa pri prvom umytí a umožňuje farbiť celé vlasy, vybrané časti alebo len melír ľubovoľnou farbou.
  • Farbiaci sprej - rovnako ako krieda na vlasy existujú farbiace spreje, ktoré možno kúpiť vo väčšine drogérií. Fanúšikovia hudobných festivalov tento výrobok milujú, pretože farbí vlasy dočasne, ľahko sa rozotiera, neškodí a je preč po jednom umytí. Farby na vlasy v spreji sú k dispozícii v mnohých odtieňoch, pre blondínky aj brunetky.
  • Suchý šampón - je praktický a umožňuje prevziať kontrolu nad vlasmi, ktoré majú v lete tendenciu rýchlejšie sa mastiť. Ak chcete rýchlo osviežiť vlasy, použite suchý šampón a prebytočné množstvo zapracujte prstami. Táto technika navyše dodá festivalovému účesu požadovaný objem.

LETNÉ HUDOBNÉ FESTIVALY

Kde využiť nápady na festivalový účes?

Jedným z najobľúbenejších je The Coachella Valley Music and Arts Festival - každoročný hudobný a umelecký festival, ktorý sa už viac ako 20 rokov koná v Empire Polo Clube v kalifornskom meste Indio, ktoré sa nachádza v údolí Coachella v Inland Empire v coloradskej púšti! Ide o najväčší hudobný festival svojho druhu v Spojených štátoch. Niet divu, že sa naň chystajú davy celebrít a blogerov z celého sveta. Festival Coachella vám dáva príležitosť ukázať sa a stať sa novými trendsettermi.

Našťastie, príležitostí ukázať sa je oveľa viac. Medzi hudobné festivaly v podobnom podnebí patria napríklad Lollapalooza v Chicagu, Bottlerock Napa Valley v Kalifornii, Hangout Music Festival na pláži Gulf Shore v Alabame. Európania môžu ísť na bližšie hudobné festivaly, ako sú Bonnaroo Music & Arts Festival v Manchestri, Primavera Sound v Barcelone, Tomorrowland v Belgicku alebo Open'er Festival, Orange Warsaw Festival či OFF Festival v Poľsku.

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov