Ako získať krásne kučery a vlny bez tepelného stylingu? Prírodné metódy

Ako získať krásne kučery a vlny bez tepelného stylingu? Prírodné metódy

Počuli ste už niekedy, že detské utierky alebo čelenka vám môžu priniesť lepšie výsledky ako najmodernejšia kulma? V závislosti od požadovaného efektu môžete použiť veľké množstvo metód. Pozrime sa na najlepšie spôsoby, ako získať kučery bez tepelného poškodenia vlasov!

Kadeřníci nás varujú, že prílišná tepelná úprava môže naše vlasy zničiť. Žehličky na vlasy, kulmy, horúce natáčky atď. poskytujú na prvý pohľad pôsobivé výsledky, ale výmenou za značné poškodenie vlasov, ktoré postupne strácajú svoju vitalitu, hydratáciu a lesk.

Znamená to koniec krásnych kučier? Vôbec nie!

Riešením sú kučery bez tepelnej úpravy. To znamená, že môžete získať kučeravé alebo vlnité vlasy bez potreby tepelného stylingu (natáčky, fén). Vďaka tomu sa vlasy nepoškodia. Existuje množstvo prírodných spôsobov, ako si na vlasoch účinne vytvoriť kučery. Tu sú naše obľúbené.

Pružné natáčky

Naše babičky milovali natáčky. Bol to najjednoduchší a najobľúbenejší spôsob, ako si natočiť vlasy bez kulmy. Mnohí z nás majú doma po zásuvkách stále rozhádzané natáčky. Čo by sme o nich mali vedieť?

Natáčky sú dlhé rúrky s malým kovovým drôtom. Existujú dva hlavné typy:

  • penové natáčky, mäkké, ľahké a dostupné v mnohých veľkostiach
  • neoprénové natáčky odolné voči stylingovým prípravkom, ktoré sa používajú napr. na trvalú onduláciu.

Hlavnou výhodou natáčok je ich jednoduché používanie a šetrnosť k vlasom. Obtočenie časti vlasov okolo natáčok nie je vôbec zložité. Potom stačí natáčky upevniť a ísť spať.

Ako používať natáčky?

  1. Večer si umyte vlasy alebo ich navlhčite bylinkovým nálevom alebo termálnou vodou.
  2. Rozdeľte vlasy na jednotlivé časti a vložte ich do natáčok.
  3. Upevnite vlasy do natáčok, aby držali na mieste.
  4. Ráno jemne odstráňte vlasy z natáčok.
  5. Prechádzajte prstami po vlasoch alebo ich prečešte hrebeňom so širokými zubami.

Pamätajte! Veľkosť natáčok určuje šírku vašich kučier a objem vašich vlasov. Tenké natáčky znamenajú krátke kučery.

Typy natáčok

Ďalšou obľúbenou metódou kulmovania je použitie valcov alebo valčekov. Nie sú také pohodlné ako mäkké natáčky, ale ponúkajú širokú škálu funkcií. Pomocou nich vykúzlite skutočne úžasné účesy na dlhých aj krátkych vlasoch.

Môžete si vybrať z týchto typov vlasových valčekov:

  • Samolepiace valčeky - veľké a malé (3-6 palcov široké), vyrobené z plastového materiálu a s háčikmi a slučkami, takže na pripevnenie valčeka nepotrebujete žiadne ďalšie príslušenstvo ani kolíky. Ľahké príslušenstvo, ktoré pekne nadvihne korienky, ale pri jeho odnímaní si môžete vytrhnúť niekoľko vlasov.
  • Valčeky v tvare kužeľa - vlasy sa navíjajú z tenšieho konca kužeľa a končia na najširšom konci pomocou háčika a slučky. Dodávajú sa s kolíčkami na dodatočné zabezpečenie a udržanie vlasov na mieste.
  • Plastové valčeky na vlasy rôznych veľkostí, ktoré sa používajú rovnako ako samonavíjacie valčeky, ale namiesto háčika a slučky máte zacvakávací kryt, ktorý udržiava valček na mieste.
  • Valčeky na trvalou sa zvyčajne vyrábajú z dreva alebo plastu. Sú špeciálne navrhnuté na trvalú alebo afro kučery. Používajú sa na mokré alebo vlhké vlasy natočené blízko pokožky hlavy.
  • Špirálové valčeky - najmenej obľúbené, pravdepodobne z dôvodu pomerne náročného používania. Každý špirálový valček má háčik, vďaka ktorému sa valček prilepí na pokožku hlavy, a plastovú špičku. Špirálové valčeky umožňujú vytvoriť prirodzene vyzerajúce pevné kučery.

INÉ POMÔCKY

Keď už hovoríme o valcoch a iných nástrojoch, máme skvelú príležitosť pozrieť sa na nové produkty, ako sú napríklad formovače kučier. Tie sú známe aj ako magické páky a magické valčeky.

Špirály sú vyrobené z mäkkého a pružného materiálu. Jednotlivé časti vlasov sa dostanú do valca, kde dostanú požadovaný tvar. Je ťažké ich zaradiť medzi valčeky, pretože sa používajú rôzne. Tvoriče kučier sú k dispozícii s háčikmi, vďaka čomu je ich používanie naozaj jednoduché.

Magické páky sa dodávajú v rôznych dĺžkach, takže si môžete vybrať výrobok, ktorý vyhovuje vašim vlasom. Ich používanie je mimoriadne jednoduché, takže sa stačí pohodlne uložiť do postele a počkať na ranné výsledky svojej práce.

VLNITÉ VLASY

Pokiaľ ide o domáce metódy úpravy vlasov, veľmi obľúbené sú nočné vrkoče z vlnitých vlasov. Tento účes si pravdepodobne obľúbili malé dievčatká, ktorým mamičky na noc zapletú vlnité vlasy do krásnych vrkočov.

Ako si vytvoriť vlnité vlasy s vrkočmi?

Nič nie je jednoduchšie! Stačí si večer umyť vlasy a nechať ich uschnúť! Musia byť vlhké, nie plné vody. Môžete ich tiež navlhčiť termálnou vodou alebo špeciálnym sprejom na kučery a vlny. Potom si vytvorte vrkoč (anglický vrkoč, pričom najlepšie sú dva vrkoče) a choďte spať. Po rozpletení vrkočov budú vaše vlasy krásne zvlnené!

PRIRODZENÉ KUČERY S DRDOLY

Vedeli ste, že krásny drdol môže byť skvelým spôsobom, ako získať prirodzené a krásne vlnité vlasy? Samozrejme, efekt sa môže líšiť od spomínaných nočných vrkočov, ale určite to stojí za to.

Aký typ žemle je najlepší na natáčanie? Anglická alebo francúzska sa nehodí. Najúčinnejšou metódou budú minidrdoly.

Kulmovanie vlasov pomocou drdolu vám prinesie rôzne efekty:

malé drdoly vytvárajú krásne kučery
pevné drdoly lepšie definujú kučery

KUČERY VĎAKA SPONKÁM 

Čo môžu robiť ženy túžiace po kučerách, ak nemajú kulmu? Siahnuť po sponkách! Ide o skvelú metódu, ktorá v porovnaní s inými nefunguje cez noc. Sponky môžu podráždiť pokožku, čo nie je úplne optimálne. Určite sa hodí napríklad 2 hodiny pred plánovanou párty.

Ako natočiť vlasy pomocou sponiek?

  1. Umyte si vlasy, navlhčite ich vodou alebo použite penu a dobre ich rozčešte.
  2. Rozdeľte vlasy na 3 časti, aby ste mohli ľahko vybrať tenšie pramene.
  3. Od korienkov vlasov vezmite tenký prameň a omotajte ho okolo prsta, aby ste vytvorili slučku.
  4. Zaistite slučku sponkou.
  5. Opakujte s ostatnými vláknami.
  6. Keď sú všetky pramene vlasov zaistené sponkami, nechajte vlasy prirodzene uschnúť alebo ich vysušte studeným fénom.
  7. Po rozčesaní vlasov prejdite prstami po vlasoch a zabudnite na kefu.

ČELENKOVÉ KUČERY

Čelenkové kučery? Sú romantické a vyzerajú nádherne. Najlepšia vec na tejto metóde je možnosť získať úžasnú ofinu do strán.

Samozrejme, na natočenie vlasov potrebujete mäkkú čelenku - čím širšia čelenka, tým väčšie kučery. Môžete si zaobstarať aj nočný valček The Aurora Band.

Ako si krok za krokom vytvoriť čelenkové kučery?

  1. Umyte alebo navlhčite si vlasy a potom ich presne rozčešte.
  2. Potiahnite čelenku okolo hlavy.
  3. Vezmite časť vlasov, obtočte ju okolo čelenky a opakujte, kým nie je obtočená celá časť vlasov.
  4. Opakujte s ostatnými časťami.
  5. Choďte spať alebo počkajte, kým vlasy vyschnú.
  6. Po rozbalení vlasy rozčešte a použite silný stylingový prípravok, aby ste zabránili krepovateniu.

Kučery zo šálu 

Na vytvorenie kučier bez zahrievania môžete použiť aj šál alebo obyčajnú šatku. Zo stredne dlhých vlasov môžete vytvoriť kučery alebo vlny. Efekt je nádherný a stačí vám na to tri šatky.

Šálové kučery krok za krokom:

  1. Ako vždy si umyte alebo navlhčite vlasy, rozčešte ich.
  2. Rozdeľte vlasy na tri rovnaké časti (ľavá, pravá, zadná).
  3. Každú časť zauzlite šatkou - presne tam, kde chcete, aby sa kučery začínali (v úrovni uší alebo nižšie).
  4. Vezmite jednu časť a rozdeľte ju na polovicu; zapleťte pramene.
  5. Konce zaistite gumičkou.
  6. To isté urobte aj so zvyškom vlasov.
  7. Choďte spať alebo počkajte, kým vlasy vyschnú.
  8. Po odstránení šatky si prejdite prstami po vlasoch.

KUČERY S DETSKÝMI OBRÚSKAMI

Použitie vlhčených obrúskov je ďalším nápadom, ktorý mení hru na kučery bez zahrievania. Aj keď to znie zvláštne, táto metóda skutočne stojí za vyskúšanie. Účinok závisí od veľkosti častí vlasov. Menšie úseky znamenajú väčší objem a pevnejšie kučery.

Metóda je veľmi jednoduchá! Stačí vlasy rozdeliť na niekoľko častí a potom ich navinúť na zrolované detské obrúsky. Na ich upevnenie zviažte konce obrúskov k sebe alebo použite sponky. Takýto spôsob, ako získať kučery bez zahrievania, je rozhodne jeden z najjednoduchších.

Aké sú výhody detských obrúskov?

  1. Je to prirodzená technika bez poškodenia vlasov.
  2. Látky obsiahnuté v utierkach majú efektivný účinok [na úpravu vlasov].
  3. Odporúča sa ich používať cez noc (pohodlne).
  4. Poskytuje možnosti prispôsobenia efektu, veľkosti a objemu kučier podľa vašich predstáv.

AKO INAK MÔŽETE ZÍSKAŤ KUČERY BEZ ZAHRIEVANIA

Veľa vecí, ktoré používate každý deň, môže v skutočnosti fungovať ako natáčky na vlasy. Získajte nepoškodené kučery natáčaním vlasov na:

  • kúsky starého bavlneného trička
  • prúžky papierového uteráka
  • ceruzky, pastelky, perá (nie sú pohodlné na nosenie, ale poskytujú efekt).
  • ponožky alebo pančuchy
  • dlhé pásy vystrihnuté z novín

V skutočnosti je jediným obmedzením vaša kreativita!

AFRO KUČERY SO SLAMKAMI

Väčšina domácich metód vytvára efekt tenkých alebo hustých vĺn a romantických kučier. Čo ak máte chuť na naozaj pevné afro kučery? Nepotrebujete produkty na trvalé vlny ani tepelný styling.

Afro kučery môžete získať pomocou... obyčajnej slamky na pitie. Použite slamky na mliečne koktaily, ktoré sa váľajú na dne zásuvky, a získajte nádherné pevné kučery.

Ako si natočiť vlasy pomocou slamiek?

Je to hračka! Najprv štandardný postup - namočte si vlasy. Uistite sa, že sú vlasy mierne vlhké, pretože vlasy namotané na slamky budú schnúť niekoľko hodín. Druhým krokom je vybrať si naozaj tenké úseky a pevne ich omotať okolo slamiek po celej dĺžke; konce slamiek ohnite a zviažte. Najlepšie je, ak s nimi môžete ísť spať, ale úprimne povedané, hodina alebo dve by mali stačiť na získanie pekných kučier.

Časovo náročný postup zaručuje krásne afro kučery. Efekt, samozrejme, mierne závisí od veľkosti prameňov vlasov, ktoré obtočíte okolo slamiek, a od toho, či máte kučeravé vlasy (alebo ľahko kučeravé vlasy). Ak sa budete viac snažiť, získate hlavu plnú očarujúcich kučier.

 

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov