Aký je najlepší krém na očné okolie? Pozrite sa na zložky, ktoré robia zázraky

Aký je najlepší krém na očné okolie? Pozrite sa na zložky, ktoré robia zázraky

Čo používať na starostlivosť o pokožku okolo očí? Ktoré zložky skutočne fungujú a prinášajú požadovaný účinok? Čoskoro sa dozviete, čo hľadať v kvalitnom očnom kréme a prečo je dobré dať pred krém alebo sérum niečo navyše. Dajte raz a navždy zbohom vráskam, tmavým kruhom a opuchnutým očiam. Zamerajte sa na starostlivosť o pleť, ktorá vám poskytne plnú ochranu; spoznajte zložky, ktoré sú skutočnými bojovníkmi proti vráskam.

Pokožka pod očami je jednou z najkrehkejších oblastí celého tela. Je extrémne tenká a zbavená mazových žliaz. Keďže neprodukuje kožný maz, nemá žiadny ochranný štít proti negatívnemu pôsobeniu vonkajších vplyvov. Preto pokožka pod očami očakáva, že budeme konať a nikdy ju nenecháme bez akejkoľvek ochrany. Čo aplikovať pod oči na oddialenie vzniku vrások? Nie je to mýtus: kvalitné sérum alebo krém dokážu vyhladiť nežiaduce vrásky a ryhy na tvári. Čo by mali obsahovať, aby sa ukázali ako účinné? Aká by mala byť bezchybná starostlivosť o pleť pod očami? Dnes sa konečne dozviete, ktorý očný krém je ten najlepší.

Čo spôsobuje vrásky pod očami?

  • nesprávna starostlivosť o pleť
  • únava, stres, choroby
  • výraz tváre
  • vek, starnutie pleti
  • nedostatočná hydratácia
  • zlé pôsobenie vonkajších vplyvov

Dobrý krém na pleť okolo očí - čo to vlastne znamená?

Dobrý očný krém je bohatý na najkvalitnejšie zložky. Inými slovami, účinný krém musí mať efektívne fungujúce zložky. Dôležitá je aj pozícia danej zložky zlepšujúcej pleť v zozname INCI. Napríklad dva rôzne krémy obsahujú rovnakú zložku (napríklad kyselinu hyalurónovú), ale iba výrobok obsahujúci najvyššie množstvo ju má na začiatku zloženia. Ak to zhrnieme, ak chcete kvalitný očný krém - vždy skontrolujte zloženie a vyberte si kozmetiku s najvyšším obsahom účinných látok.

Ako by mal dobrý očný krém fungovať?

Ten najlepší z najlepších krémov by mal byť odpoveďou na mnoho problémov, to znamená, že by sa nemal sústrediť len na jednu vec. Musí pleť hydratovať, ako aj chrániť, vyživovať, regenerovať, vypínať pokožku a vyhladzovať vrásky, rozjasňovať pleť a zároveň maskovať opuchy. Po použití takéhoto krému by mala byť vaša pleť jasnejšia, hladšia, mladistvejšia a žiarivejšia. Dobrý očný krém:

1. Hydratuje

Naša pokožka vrátane pokožky pod očami miluje vodu. Jej stopové množstvá v pokožke spôsobujú, že stráca pružnosť a zostáva tenká. Zabezpečenie hydratácie je najdôležitejšou fázou starostlivosti o pleť, takže očné krémy by mali mať väčšinou silne hydratačný účinok. Vďaka tomu je pleť vždy v dobrej kondícii.

2. Vypína, spevňuje a pozdvihuje

Keď pleť stráca pevnosť a je unavená, očakávate od krému, že jej dodá energiu, a preto hľadáte látky, ktoré ju vypínajú a dodávajú jej pružnosť.

3. Zabraňuje vzniku vrások

Pravdou je, že existujúce vrásky nikdy nemôžete úplne zredukovať, ale dobrý očný krém ich urobí oveľa plytšími a navyše oddiali vznik nových.

4. Revitalizuje a vyživuje

Jemná pleť pod očami potrebuje živiny na jednoduchšiu obnovu a regeneráciu. Následne pod pokožkou prebieha intenzívny proces tvorby kolagénu a elastínu (hlavných vlákien podporujúcich pokožku). Krém pod oči by mal dodať to, čo pleť skutočne potrebuje, aby bola vyživená, hladká a mladistvá.

5. Redukuje tmavé kruhy a opuchnuté oči

Najlepší očný krém vám umožní vyzerať čo najlepšie aj po bezsennej noci. Vďaka aktívnym zložkám rozjasňujúcim tmavé škvrny a eliminujúcim opuchy pomáha jemnej pleti vyzerať bezchybne a žiarivo aj napriek pocitu únavy. Kľúčovými zložkami účinného očného krému sú látky, ktoré pleť stimulujú a zmierňujú pocit únavy.

Očný krém. Kedy ho začať používať?

Čoraz viac ľudí si uvedomuje, že očný krém je nevyhnutný skôr, ako si všimnete starnúcu pleť a tvár plnú vrások. Je nevyhnutný oveľa skôr. Už po dovŕšení 25. roku života by sme si mali zaobstarať jemne hydratačný prípravok, ktorý zabráni starnutiu a udrží citlivé očné okolie zdravé. Rutina proti vráskam s vysokou pravdepodobnosťou oddiali prvé vrásky na tvári. Mladej pleti postačí ľahký gél (napr. so skorocelom alebo aloe) a prírodný olej, ktorý uzamyká vodu a má okluzívny účinok.

Očný krém, ktorý funguje. Skutočne existuje?

Tajomstvo dobrého krému spočíva v jeho zložení. Len prvotriedne zložky majú pozitívny vplyv na vzhľad a stav pokožky pod očami. Hľadajte výrobky, ktoré sú vyrobené z prírodných, bezpečných zložiek, čo do veľkej miery ovplyvňuje kvalitu. Pleť okolo očí potrebuje špeciálnu starostlivosť a látky prispôsobené jej potrebám.

Zoznam prípravkov na zlepšenie pleti okolo očí je dlhý a plný ohromujúcich prípravkov, ktoré patria medzi "kozmetickú elitu". Aktívne pôsobiace zložky, ktoré sa zbavujú voľných radikálov, regenerujú, posilňujú bunkovú membránu, zlepšujú vzhľad, revitalizujú a vyživujú pokožku.

Čo používať pred očným krémom? Prírodné oleje ako alternatíva k bežnej starostlivosti o pleť pod očami

Očný krém bol navrhnutý tak, aby chránil pleť a pôsobil povrchovo na pokožku tým, že ju vyhladzuje, zabraňuje jej starnutiu a poškodeniu, chráni pred zlým vplyvom poveternostných podmienok.

Ak to však so starostlivosťou o očné okolie myslíte vážne a chcete si zabezpečiť ten najlepší ochranný štít - myslite na extra starostlivosť, teda doprajte svojej pleti niečo špeciálne.

Ide napríklad o sérum - kozmetický prípravok, ktorý je vodnatejší, ľahší, ale má bohatšie zložky, ktoré prenikajú do hlbokých vrstiev pokožky a vyživujú a posilňujú ju, čím jej umožňujú chrániť sa pred vráskami a redukovať tie existujúce. Sérum je buď vodnaté zloženie, alebo trochu ťažší produkt na báze oleja.

Okrem toho sa prírodné kozmetické oleje stávajú v starostlivosti o pleť pod očami naozaj bežnými. Niektoré z týchto olejov nadšenci prírodnej starostlivosti nazývajú elixíry mladosti a nejde o žiadne preháňanie.

Oleje totiž obsahujú kyseliny omega-3 a omega-6, ktoré sú nevyhnutné pre jemnú pokožku očí, ako aj fytosteroly a flavonoidy, ktoré vynikajúco zlepšujú vzhľad a stav pokožky, zabraňujú rozpúšťaniu kolagénu a elastínu, stimulujú činnosť buniek a spomaľujú vznik vrások tým, že chránia bunky pred oxidačným stresom.

Niektoré oleje obsahujú skvalén, ktorý tvorí kožný maz, ale pokožka pod očami ho nemá. Je známy ako vynikajúca skrášľujúca látka, ktorá hydratuje, posilňuje prirodzenú lipidovú bariéru a je ako štít znižujúci škodlivosť vonkajších agresorov.

Zdá sa, že zoznam blahodarných účinkov olejov je nekonečný. Každý olej obsahuje množstvo vitamínov a minerálov a je úžasnou prírodnou ochranou proti slnečnému žiareniu. Ich ochranný faktor nie je taký vysoký ako 30 alebo 50, napriek tomu aj nižšia ochrana pomáha pokožke čeliť slnečnému žiareniu. Okrem toho sú UV filtre v olejoch prírodné a bezpečné, nehromadia sa v tele, a preto sú neškodné.

Oleje sú najlepšou voľbou na nočnú regeneráciu pleti pod očami. Vynikajúce zložky a ľahké, mierne mastné zloženie tvoria tzv. oklúziu, ktorá chráni pred stratou vody a ďalších prospešných látok. Prírodné oleje aplikované pod oči sú dobrou voľbou pre všetky typy pleti.

V prípade mladej pleti a sotva viditeľných mimických vrások postačí jedna aplikácia po precíznom odlíčení večer.

Na druhej strane pleť, ktorú trápi nedostatok hydratácie, nápadné vrásky a unavený vzhľad, určite uvíta oleje aj v rannej rutine. Perfektný podkladový krém na odličovanie starnúcej pleti pod očami.

Oleje vďačia za svoju popularitu tomu, že fungujú ako prírodné multifunkčné látky; neváhajte ich použiť nielen na pleť pod očami. Používajte ich na tvár, vlasy, nechty a telo - to je ďalšia obrovská výhoda olejov.

Najlepšie oleje na starostlivosť o pleť pod očami

  • Arganový olej si získal reputáciu najsilnejšieho antioxidantu medzi olejmi. Je úžasný pri obnove pokožky a zvyšovaní jej hydratácie, zabraňuje úniku vody z pokožky. Olej obsahuje viac ako 100 prospešných účinných látok posilňujúcich vašu pokožku a vlasy. Má vysokú koncentráciu vitamínu E, karoténov, skvalénu a butyrospermu, ktoré pôsobia ako prirodzená ochrana pred slnkom. Pravidelné používanie arganového oleja vyhladzuje jemné vrásky a udržiava pleť v dobrej kondícii.  
  • Olej zo semien malín - prírodný zdroj polyfenolov, silných antioxidantov (flavonoidy, fytosteroly) a vitamínu E. Tento olej oplýva EFA, najmä kyselinou linolovou a alfa-linolénovou. Skvele regeneruje pokožku a zvyšuje jej pevnosť.
  • Jojobový olej - rozmanitosť živín: vitamíny, skvalén a esenciálne mastné kyseliny. Bez námahy sa vstrebáva do pokožky, prírodná ochrana proti slnku, štruktúrou podobný ľudskému kožnému mazu. Jojoba vytvára mikroskopický ochranný plášť na jemnej pokožke pod očami, ktorá ho bežne nemá kvôli nedostatku skvalénu. Jojobový olej hydratuje a zadržiava vodu.  
  • Olej zo semienok figovníka barbarského - vďaka svojej silnej antioxidačnej sile je známy ako prírodný botox. Tento olej urýchľuje obnovu pleti, stimuluje jej činnosť, zabraňuje predčasnému starnutiu a chráni pred poškodením. Barbarský figový olej je zdrojom vitamínu E, zinku, horčíka, fosforu, draslíka, vápnika a železa.
  • Avokádový olej siedmich vitamínov (A-B-D-E-H-K-PP) - intenzívne hydratuje, vyživuje pokožku, má pôsobivú kompatibilitu s prirodzenými lipidmi v pokožke, dopĺňa lipidy, chráni pred TEWL a suchou pokožkou. Avokádový olej silne vyživuje, mierne premasťuje a udržuje pokožku hladkú a pružnú po celý deň. Vrásky sú zo dňa na deň menej viditeľné a pleť je jemná a mladistvá.  
  • Bambucké maslo je bohaté na prospešné mastné kyseliny a vitamíny mladosti - A a E. Vykazuje intenzívne hydratačné a vyživujúce vlastnosti, takže pleť je opäť hladká a žiarivá. Bambucké maslo zlepšuje obnovu pokožky, posilňuje ju a zvyšuje jej odolnosť voči vonkajším agresorom.
  • Mandľový olej zvyšuje hladinu vlhkosti, hĺbkovo vyživuje, omladzuje a stimuluje proces obnovy. Práve tento olej obsahuje jednu z najvyšších koncentrácií vitamínu E, ktorý má silný antioxidačný účinok. Mandľový olej obsahuje aj vitamíny A a D, minerálne látky (železo, horčík, vápnik, mangán, fosfor, draslík, sodík a zinok), avšak jeho najdôležitejšími zložkami sú omega-9 mastné kyseliny.  

Ako používať oleje na pleť pod očami?

  1. Samostatne. Oleje majú silu účinných látok a často prekonávajú očné krémy, pokiaľ ide o ich množstvo a koncentráciu. Keďže oleje pôsobia vo vnútri pleti aj na jej povrchu, neváhajte ich použiť ako samostatnú starostlivosť o pleť pod očami.
  2. Pred očným krémom. Ak má vaša pleť pod očami ďaleko od dokonalosti, dodržiavajte viacfázovú starostlivosť o pleť očí. Naneste olej ako sérum a potom použite bohatý očný krém. Týmto spôsobom vylepšite účinok a výrazne vyživíte pleť.
  3. Po očnom sére (olej tvorí okluzívnu vrstvu). Oleje chránia pred stratou vody a ďalších účinných látok, preto s nimi môžete zaobchádzať ako s doplnkom ľahkého hydratačného séra (kyselina hyalurónová sa s olejmi dokonale dopĺňa). Takto sérum pôsobí intenzívnejšie a navyše vyživuje a chráni jemnú pokožku okolo očí.

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov