5 krokov k dokonalej pleti - najlepšia starostlivosť o pleť

5 krokov k dokonalej pleti - najlepšia starostlivosť o pleť

Starostlivosť o pleť je výzva, ktorej musíme čeliť, ak chceme mať nádhernú zdravú pleť bez nedokonalostí. Ako to robiť správne? Pokiaľ ide o používanie konkrétnych kozmetických prípravkov, poznáme teóriu, ale často nevieme, ktoré z nich si vybrať a v akom poradí ich aplikovať na tvár. Mnohé z nás nesprávne považujú micelárnu vodu za jediný prípravok starostlivosti o pleť, ktorý nahrádza tonikum, krém a sérum. Pleť však potrebuje trochu viac, aby si zachovala zdravý, krásny a mladistvý vzhľad. Objavte dokonalú starostlivosť o tvár. Od bezchybnej pleti vás delí len päť krokov.

Ako si udržať zdravú a dobre vyzerajúcu tvár? 5 krokov na získanie bezchybnej pleti

Krok 1 Čistenie

Väčšina z nás si myslí, že hydratačný krém je najdôležitejším prvkom starostlivosti o pleť. Nie je to však tak. V skutočnosti je najdôležitejšie čistenie vašej pleti. Je to základ zdravej pleti a kľúčový aspekt starostlivosti o pleť, vďaka ktorému je schopná správne fungovať. Nedostatočne vyčistená pleť má horšiu absorpciu, takže ani ten najkvalitnejší krém nesplní svoj účel. Okrem toho nahromadené toxíny, ktoré nie sú účinne odstránené, zvyšky mejkapu a úlomky odumretých buniek blokujú (upchávajú) vývody mazových žliaz, čo bráni pleti dýchať. Následne vám na pleti vznikajú pupienky, čierne bodky a narušená funkcia pokožky. Hydro-lipidová rovnováha je narušená, takže vaša pleť je buď mastná, alebo extrémne suchá. Správne sa o ňu starajte už v tejto prvej fáze a zvoľte si čistiace postupy na najvyššej úrovni. Tu sú najlepšie metódy čistenia pleti:

  • OCM (oil cleansing method) - najúčinnejšia metóda čistenia pleti, ktorá je založená na pravidle "olej rozpúšťa olej". Preto oleje nemajú konkurenciu pri odstraňovaní aj vodeodolného make-upu, prebytočného kožného mazu, nečistôt, zanechávajú pleť hodvábne hladkú, sviežu, čistú a pripravenú na ďalšie ošetrenia. Ricínový olej je najlepšou voľbou pre OCM. Neváhajte ho zmiešať s inými prírodnými olejmi a vytvoriť si tak dokonalú zmes OCM. Vyberte si arganový, avokádový alebo jojobový olej alebo ich všetky zmiešajte podľa svojich preferencií a potrieb pokožky.
  • micelárna voda + čistiaca pena (alebo gél) - ak si potrpíte na tradičnejšie metódy čistenia a ťažko sa vzdávate micelárnej vody, budete potrebovať pomôcku na precízne vyčistenie pleti. Jemné, ale silne pôsobiace peny na tvár sú špičkou medzi týmito produktmi. Samozrejme, musíte ich prispôsobiť svojmu typu pleti a používať ich po odstránení make-upu micelárnou vodou.

Krok 2 Tonikum

Vzdanie sa tonika je častou chybou v starostlivosti o pleť. Nepovažujte ho za prežitok minulosti, je to základná zložka starostlivosti o pleť. Jeho účinok sa bohužiaľ podceňuje. V skutočnosti je to práve tonikum, ktoré obnovuje pH, okysľuje, jemne zjemňuje pokožku a zvyšuje absorpčné schopnosti pleti, ktoré funguje ako brilantný podklad pre ostatné produkty. Dobré pleťové tonikum má aj ošetrujúci účinok vďaka rastlinným výťažkom a ďalším zložkám nevyhnutným na udržanie pleti v dobrej kondícii.

Vodnaté a ľahké zloženie umožňuje čiastočkám kozmetiky preniknúť do hlbších vrstiev pokožky, čo z tonika robí vysoko účinný produkt.

Aké tonikum si vybrať?

Ideálne je vybrať si prírodný bez silikónov a alkoholov s krátkym reťazcom, PEG alebo ropných derivátov. Pozrite sa na hydrosoly - úplne prírodné kvetové vody získané destiláciou s vodnou parou; v starostlivosti o pleť sú nenahraditeľné.

Termálna voda je ďalším účinným tonikom na tvár - vďaka obrovskému množstvu mnohých dôležitých prvkov je jedným z najlepších prírodných tonikov. Termálna voda obsahuje železo, sodík, selén, lítium, kremík, draslík a horčík.

Termálna voda má navyše upokojujúci účinok na pleť, posilňuje, regeneruje a zmierňuje všetky druhy zápalov, blokuje činnosť voľných radikálov a spomaľuje proces starnutia.

Krok 3 Sérum na tvár

Pleťové sérum je jedným z najsilnejšie pôsobiacich prípravkov na úpravu pleti. Jeho cieľom je poskytnúť pleti intenzívnu revitalizáciu.

Vodová, ľahká konzistencia je tajomstvom účinnosti tohto séra: účinné látky sa dostanú do najhlbších vrstiev pokožky, kam sa hydratačný krém nemá šancu dostať. Prostredníctvom séra máte šancu výraznejšie vplývať na pleť. Účinok? Intenzívna regenerácia, posilnenie výživy, hydratácia, omladenie a zlepšená liečba mnohých kožných ochorení.

Zloženie séra neobsahuje látky pôsobiace na vonkajšie vrstvy pokožky. Jeho zloženie tvoria prevažne aktívne zložky, ktoré majú pôsobiť hlbšie. Preto takéto produkty obsahujú veľmi hodnotné látky. Účinnosť zložiek najobľúbenejších sér je potvrdená a okrem iného v nich nájdete prírodné oleje (najmä arganový olej a jojobový olej, ktoré oplývajú EFA, fytosteroly a flavonoidy, ako aj pre pleť nevyhnutné látky - vitamíny A, C, E), kyselinu hyalurónovú (viaže molekuly vody a udržuje pokožku mladú), koenzým Q10 - silný bojovník proti voľným radikálom, kmeňové bunky (väčšinou pochádzajúce zo vzácnej odrody jabloní, ale aj z arganovníka), kolagén - proteín mladosti, potrebný na udržanie pružnosti pokožky.

Ako si vybrať najlepšie sérum na tvár?

Kvalitné pleťové sérum sa rovná skvelým výsledkom a prvotriednym zložkám, vďaka ktorým je pleť bezchybná každý deň. Nevyberajte si nejaké módne produkty nadmerne preplnené rôznymi látkami. Vyberte si tie najlepšie účinné látky, ktorých účinnosť bola preukázaná. Kyselina hyalurónová, retinol, vitamín C alebo aloe s vysokým obsahom minerálov vás priblížia k úžasnej pleti. Všetky ich nájdete v sérach od Nanoil. Vyberte si svoje obľúbené sérum a zažite skvelý účinok tých najlepších zložiek na vašu pleť. Pri nakupovaní vždy venujte pozornosť výberu účinných látok, pretože vďaka nim výrobok funguje tak, ako výrobca sľubuje.

Krok 4 Očný krém

Starostlivosť o pleť v oblasti okolo očí je pomerne dôležitá, pretože táto oblasť tváre je vráskami postihnutá najrýchlejšie. Ľahký hydratačný krém na pleť pod očami sa odporúča používať už po 20. roku života.

Pleti pod očami určite prospejú prírodné rastlinné oleje - na povrchu pleti vytvárajú mikroskopické oklúzie, ktoré chránia citlivé, jemné oblasti tváre pred poškodením. Ak zavediete prírodnú starostlivosť o pleť očí v mladom veku, vrásky napadnú vašu tvár s oneskorením. Dobrý olej zmiešaný s kyselinou hyalurónovou je ako investícia, ktorá sa dlhodobo premieta do pružnosti a mladistvého vzhľadu pleti.

Krok 5 Krém

Hydratačný krém je bezpochyby nevyhnutný. Je známy a používaný už dlho: prvý výrobok tohto druhu sa našiel v Tutanchamónovej hrobke. Už v 14. storočí pred naším letopočtom sa v Egypte krémy na tvár vyrábali zmiešaním tuku živočíšneho pôvodu a... krvi plazov. Neskôr sa vyrábali prvé zmesi proti starnutiu na báze vosku, cyprušteka a olivového oleja (rýchlo ho nahradil a dodnes sa cení mandľový olej).

V súčasnosti sa zložky pleťových krémov zdokonaľujú a vytvárajú rafinovanejšie elixíry, avšak prírodné oleje nemožno nahradiť žiadnymi inými látkami: sú rovnocenným zdrojom neoceniteľných flavonoidov a rastlinných sterolov, EFA, skvalénu, karotenoidov a prírodnej ochrany pred slnečným žiarením. Vďaka ich ošetrujúcej sile sú bežnou zložkou denných aj nočných krémov. Aký je vlastne zmysel tohto rozdelenia? V čom sa líšia denné a nočné hydratačné krémy?

Denný krém na tvár

Je to výrobok, ktorý je odpoveďou na naše potreby a špecifickú činnosť pleti, na ktorú donedávna nikto nemyslel. Kvalitný krém na tvár by mal pleť nielen vyživovať a hydratovať, ale aj chrániť pred vonkajšími agresormi a škodlivým UV žiarením. Denný krém je ľahší, má menej aktívnych regeneračných zložiek, zameriava sa hlavne na udržanie ochrany pleti. Preto často obsahuje prírodné oleje, ktoré majú ochranné, upokojujúce a okluzívne vlastnosti. Tie zvyšujú úroveň kozmetického prípravku, o tom niet pochýb. Ak vášmu hydratačnému krému chýbajú prírodné oleje, žiadny strach! Pred aplikáciou ho zmiešajte s niekoľkými kvapkami vybraného kozmetického oleja.

Moderné krémy na tvár riešia najčastejšie kožné problémy dnešnej doby. Preto vzniká toľko "mestských" denných krémov - okrem toho, že poskytujú ochranu pred slnkom a mrazom, sú bohaté na látky tvoriace ochranný štít proti znečisteniu, ktorý chráni pleť pred znečistením okolitého prostredia.

Nočný krém na tvár

Znamená pokročilejšiu starostlivosť o pleť. Nočný krém na tvár je ťažší, má silnejší ošetrujúci účinok a pôsobí intenzívnejšie vďaka silným živinám, ktoré chránia vašu pleť v čase, keď dochádza k najintenzívnejším regeneračným procesom, teda počas spánku.

Dodatočná starostlivosť o pleť

Okrem piatich základných krokov, ktoré treba dodržiavať pri starostlivosti o pleť, existujú aj výnimočné rituály, ktoré treba vykonávať pravidelne a ktoré na pleť pôsobia intenzívne. Peeling na tvár a masky doplnia vašu starostlivosť o pleť a prinesú úžasné výsledky. Kľúčovú úlohu v takejto kozmetike zohrávajú enzýmy; neoceniteľné látky, ktoré dokonale odstraňujú zmes kožného mazu a odumretých kožných buniek.

  • Enzýmy používané na kozmetické účely sa získavajú z ovocia. Ako pôsobia na vašu pleť? Predstavte si odlišnú skupinu enzýmov, ktoré sú zodpovedné za trávenie potravy vo vašom žalúdku. Kozmetické enzýmy fungujú veľmi podobne, napr. papaín, ktorý "trávi" odumreté bunky na povrchu pokožky. Výsledkom sú úplne nové zdravé bunky a vaša pleť vyzerá sviežo a mladistvo.
  • AHA kyseliny tvoria ďalšiu skupinu zložiek peelingov, ktoré čistia pokožku a revitalizujú ju. Donedávna sa používali výlučne pri ošetreniach v profesionálnych salónoch. V súčasnosti môžete kyseliny na pleť používať aj doma. Po tejto hĺbkovo čistiacej terapii použite pleťovú masku, ktorá je ďalšou intenzívnou formou starostlivosti o pleť a okamžite zlepší stav a vzhľad vašej pleti.

Všetky uvedené produkty a procedúry sú kľúčom k zdravej, krásne vyzerajúcej a mladej pleti. Je však potrebné pamätať na jednu podstatnú vec. Vždy si vyberajte kvalitnú prírodnú kozmetiku. Skontrolujte si kvalitu kozmetických olejov a vyberajte si ekologické výrobky s certifikátom. To isté urobte aj pri nákupe krémov a kvetinových vôd. Prečítajte si zloženie INCI vášho budúceho hydratačného krému. Vaša starostlivosť o pleť má šancu stať sa dokonalou, rovnako ako vaša pleť.

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov