Profesionálne ošetrenia vlasov. Ktoré metódy ošetrenia vlasov sa oplatí vyskúšať?

Profesionálne ošetrenia vlasov. Ktoré metódy ošetrenia vlasov sa oplatí vyskúšať?

Prečo niektorí z nás považujú návštevu kaderníka za nevyhnutné zlo? Je čas vyvrátiť mýtus, že kaderníci toho veľa nevedia o starostlivosti o vlasy. Objavte najlepšie regeneračné, hydratačné a skrášľujúce vlasové kúry. Ktoré z nich sa oplatí vyskúšať?

Odkedy sme objavili silu prírodných olejov, snažíme sa starať o vlasy doma. Je čím ďalej jednoduchšie dodať vlasom nevyhnutné živiny bez toho, aby sme išli do kaderníctva. Naopak, niektoré domáce ošetrenia už nie sú veľmi účinné. Buď majú naše vlasy iné preferencie, alebo potrebujú silnejšiu podporu. Našťastie, existujú kadernícke postupy, ktoré nám pomáhajú regenerovať a skrášliť vlasy.

Strihanie alebo farbenie vlasov nie je jediné, na čo môžete ísť do kaderníctva. Objavte tie najlepšie vlasové kúry! Na ktoré sa odhodláte?

1. Botox na vlasy

Keď počujeme "botox", hneď si spomenieme na estetickú medicínu. Teraz začal dominovať aj v kaderníckych salónoch. Je to ošetrenie na vyživenie vlasov, ktoré obnovuje vitalitu a krásu vlasov. Vyplňuje medzery v štruktúre vlasov, obnovuje ich jemnosť a lesk, hydratuje do hĺbky a ochraňuje.

Odkiaľ pochádza názov liečby? Na vlasový botox treba... injekčnú striekačku! Ale nebojte sa – je to neinvazívne a bezbolestné ošetrenie vlasov. Striekačka sa používa len na pohodlnejšie nanášanie séra. Tento produkt je založený na prírodných zložkách bez soli, parabénov, sulfátov, farbív atď. Vlasový botox poskytuje vlasom množstvo cenných vitamínov, minerálov a látok na stavbu vlasov, napr. kolagén. Niet divu, že je známy ako vitamínová bomba na vlasy.

2. Ozonizér (Darsonvalizácia)

Táto liečba nepatrí medzi najpopulárnejšie. Používa sa aj v starostlivosti o pleť. Názov postupu pochádza z použitia D'Arsonvalových prúdov s vysokou frekvenciou, nízkym napätím a vysokým prúdom. Používa sa na to špeciálne navrhnuté zariadenie vybavené elektródami. Keď sa zariadenie dotkne pokožky hlavy, dôjde k elektrickému výboju (s charakteristickým zábleskom) a vytvorí sa dezinfekčný, antibakteriálny a protizápalový ozón.

Darsonvalizácia na vlasy:

  • čistí a dezinfikuje pokožku hlavy,
  • zničí baktérie a huby, tiež bráni ich vzniku,
  • stimuluje bunkovú obnovu a rast vlasov,
  • vyrieši prípadný zápal kože.

Darsonvalizácia je bezbolestná a neinvazívna procedúra na vlasy, ktorá sa odporúča najmä ľuďom, ktorí bojujú s rednutím vlasov, mastnotou, vypadávaním vlasov kvôli seboree atď.

3. Naparovanie vlasov

Ak si chceme hýčkať vlasy, naparovanie je skvelý nápad. Jedná sa o profesionálne ošetrenie vlasov. Pôsobí na vlasy mierne vyššou teplotou, takže otvára vlasové kutikuly. Táto procedúra sa robí pri optimálnej vlhkosti, ktorá umožňuje, aby sa živiny z použitého kondicionéra ľahko vstrebali.

Naparovanie umožňuje dokonalú výživu, zvlhčenie, posilnenie a regeneráciu vlasov. Pri tomto jednoduchom ošetrení strávite asi tridsať minút pod zariadením, ktoré vyzerá ako veľký sušič vlasov a používa destilovanú vodu na zosilnenie účinkov použitej kozmetiky.

Existujú dva typy vlasových naparovačov:

  • obyčajný naparovač – funguje veľmi jednoducho: vytvára paru,
  • naparovač s technológiou mikro-pary – ultrazvuk produkuje ľahkú vodnú paru.

Toto ošetrenie si môžete ľahko urobiť sami doma. Všetko, čo potrebujete, je správna kozmetika, napr. jeden z troch olejov od Nanoilu a trochu voľného času. Viac o tejto téme tu domáce naparovanie vlasov.

4. Infúzia kyslíka do pokožky hlavy

Profesionálne ošetrenie vlasov a pokožky hlavy. Iný názov pre túto techniku je kyslíková mezoterapia. Jej pôsobenie sa zakladá na vlastnostiach koncentrovaného kyslíka (namiesto ozónu používa základné častice kyslíka).

Čo znamená kyslíková infúzia?

Špeciálne zariadenie prenáša kyslík a zmes vysoko výživných zložiek do pokožky. Vďaka takejto kombinácii pôsobí na vlasy dvojnásobne, pretože samotný kyslík má úžasné účinky na vlasy:

  • obmedzuje vypadávanie vlasov a stimuluje rast,
  • vyživuje, hydratuje a revitalizuje pokožku hlavy,
  • odstraňuje odumreté kožné bunky, kožný maz a kozmetické prípravky,
  • zdvíha vlasové korienky, zahusťuje a zvyšuje elasticitu.

Kyslíková mezoterapia sa väčšinou vykonáva v sériách – optimálna voľba je 4-6 ošetrení každých 10-14 dní. Všeobecne platí, že jedna kyslíková infúzia pokožky hlavy trvá až 40 minút. Táto terapia má zmysel, ak chceme stimulovať rast vlasov, máme problémy so slabými, rednúcimi vlasmi, máme vlasy s nadmerným obsahom proteínov, lupinami alebo narušenou sekréciou mazu.

5. Iontoforéza

Galvanické prúdy sa môžu používať aj na starostlivosť o vlasy. Spôsobujú kontrolované prekrvenie a stimulujú obnovu buniek. Iontoforéza nie je taká populárna na vlasy a je bežnejšia pri procedúrach na starostlivosť o pleť. Keď hovoríme o úprave vlasov, odporúča sa ako účinná liečba proti vypadávaniu vlasov. Iontoforéza prenáša vhodné ióny živín do pokožky hlavy, čím posilňuje vlasy, zabraňuje rednutiu, znižuje nadprodukciu kožného mazu a mastnotu.

6. Karboxyterapia na vlasy

Podľa názvu ľahko uhádnete, že karboxyterapia používa oxid uhličitý. Dostáva sa pod kožu, kde na určitých miestach spôsobuje kontrolované rozšírenie krvných ciev. Je to jedna z najinvazívnejších terapií, ale nie je veľmi bolestivá – oxid sa vstrekuje pod kožu, môže to byť nepohodlné. Je možné, že sa objaví mierne začervenanie a opuchy, ale rýchlo sa zmiernia. Hlavné je, že karboxyterapia je účinná.

Toto profesionálne ošetrenie vlasov stimuluje mikro-cirkuláciu v pokožke hlavy. To sa prejavuje tak, že vlasové folikuly sú do hĺbky ošetrené, vlasy sú silnejšie a rýchlejšie rastú. Znižuje riziko predčasného plešatenia. Karboxyterapia často pomáha vyliečiť alopéciu areata a androgenetickú alopéciu.

7. Keratínové vyhladzujúce ošetrenie vlasov

Keratínové ošetrenia sú pravdepodobne najbežnejšie ošetrenia v kaderníctvach. Prečo? Pretože naraz regenerujú a skrášľujú vlasy. Aj keď si mnohí myslia, že [keratínové ošetrenie vlasov] slúži len na vyrovnanie nežiaducich kučier a (ako názov napovedá) vyhladenie vlasov, v skutočnosti je to profesionálne ošetrenie poškodených vlasov, ktoré:

  • opravuje poškodenú štruktúru vlasov,
  • hlboko regeneruje vlasy a posilňuje cibuľky,
  • dodáva lesk, hladkosť, hodvábnu hebkosť a pružnosť,
  • vlasy budú odolné voči vlhkosti a škodlivým prvkom.

Keratínové ošetrenie v kaderníctve si vyžaduje použitie vhodných produktov – musia mať vhodnú koncentráciu ošetrujúcich látok a antioxidantov, ktoré obsahujú nevyhnutnú zložku. Je ňou keratín – proteín na stavbu vlasov. Kaderník "žehlí" výrobok do vlasov s obyčajnou alebo ultrazvukovou žehličkou.

8. Mezoterapia pokožky hlavy

Najčastejšie odporúčané ošetrenie, ktoré si ženy vyberajú. Kaderníci nás uisťujú o jeho neuveriteľných výhodách. Mezoterapia pokožky hlavy sa často používa na prevenciu vypadávania vlasov. Frekvencia a intenzita postupu sa individuálne prispôsobuje v závislosti od závažnosti problému.

Mezoterapia sa odporúča pre ľudí, ktorým diagnostikovali nadmerné vypadávanie vlasov. Pozostáva z použitia výživného koktailu, ktorý posilňuje cibuľky a zabraňuje vypadávaniu vlasov. Dostupné možnosti zahŕňajú:

  • mezoterapia vlasovej pokožky bez ihiel – produkt sa do pokožky dostáva cez dočasné mikro-kanály vytvorené elektrickým poľom,
  • mezoterapia mikro-ihlami – ošetrenie vlasov, ktoré zavádza prípravok do pokožky pomocou valčeka, ktorý spraví tisíce mikro-otvorov,
  • mezoterapia pokožky ihlou – živiny sa do vlasov dostávajú prostredníctvom mikro-injekcií.

Aké sú výhody mezoterapie na vlasy? Zabraňuje vypadávaniu vlasov, podporuje rast a opätovný rast vlasov, urýchľuje regeneráciu, posilňuje cibuľky a obnovuje biologickú rovnováhu pokožky.

9. Plazma bohatá na krvné doštičky na vlasy

Terapia plazmou bohatou na krvné doštičky naberá na popularite pri liečbe vypadávania vlasov. Je škoda, že je to drahá procedúra, takže štandardná mezoterapia je stále bežnejšia. Pri tejto procedúre sa rast vlasov urýchľuje tým, že sa plazma bohatá na krvné doštičky vstrekuje do pokožky hlavy. Toto ošetrenie je vhodné pre plešatých, ale aj pre tých, ktorí si jednoducho chcú vlasy vylepšiť.

Plazma bohatá na krvné doštičky, postup krok za krokom:

  1. Odoberie sa krv a potom sa izoluje plazma bohatá na krvné doštičky.
  2. Pokožka hlavy sa znecitliví, aby sa znížila bolesť počas ošetrenia.
  3. Prípravok sa vstrekne do kože.

Je to profesionálna kúra, ktorá obmedzuje vypadávanie vlasov a podporuje ich rast. 10 - 15 minút stačí na to, aby sa zabránilo vypadávaniu vlasov – taká krátka je táto procedúra. Bohužiaľ, proces opätovného rastu trvá dlhšie – až tri mesiace. Použitie plazmy bohatej na krvné doštičky na vlasy sa však oplatí, pretože výsledky sú senzačné. Séria troch ošetrení:

- vlasy budú silnejšie a hrubšie a nebudú už nadmerne vypadávať,

- stimuluje cibuľky, takže budete mať viditeľne viac vlasov.

10. Exfoliácia pokožky hlavy

Čistenie pokožky hlavy a vlasov je veľmi dôležité, pretože vám ušetrí problémy, ako sú lupiny. Občas dáva exfoliačný peeling zmysel, pretože aj ten najlepší šampón nenechá vlasy a pokožku hlavy také čisté. Tak, ako sa iné liečby odporúčajú na isté problémy, [exfoliácia pokožky hlavy] je nevyhnutné ošetrenie vlasov, ktoré by sa malo robiť pravidelne a ako forma prevencie.

Kaderníci robia dva typy tohto ošetrenia:

  • exfoliácia pokožky hlavy peelingom,
  • kavitačná exfoliácia ultrazvukom.

Bez ohľadu na typ, ktorý si vyberiete, exfoliácia pokožky hlavy vždy prináša rovnaké výsledky. Keď ju správne urobíte, exfoliácia oslobodí pokožku hlavy od nečistôt, zvyškov kozmetiky, nahromadeného kožného mazu a odumretých kožných buniek. Odblokuje otvory vlasových folikulov, takže iné ošetrenia budú účinnejšie, pretože k cibuľkách sa dostane viac živín. Okrem toho, peeling pokožky hlavy stimuluje prietok krvi, takže vlasy budú silnejšie.

11. Ultrazvuková žehlička na vlasy s infračerveným žiarením

Ako funguje ultrazvuková žehlička na vlasy s infračerveným žiarením? Je to žehlička, ktorá vyžaruje ultrazvuk a infračervené svetlo. Vďaka nej môžete naraz regenerovať vlasy ultrazvukom a infračerveným svetlom. Ošetrenie ultrazvukovou a infračervenou žehličkou je skvelé na oslabené vlasy, napríklad po chemických ošetreniach. S týmto moderným a inovatívnym prístrojom sa do vlasov vtláča špeciálny výživný produkt. Ultrazvuková žehlička s infračerveným žiarením sa často používa na keratínové ošetrenie. Tiež zlepšuje výsledky ošetrenia vlasov olejom – ultrazvuk a infračervené svetlo umožňujú olejom ľahko preniknúť do vlasového stvolu, aby prenikli hlboko do vlasov. Ultrazvuková žehlička vtláča kozmetický prípravok do vlasov bez použitia tepla, takže je bezpečnejšia. Cieľ ošetrenia je iba regenerácia a posilnenie vlasov, nie vyrovnanie vlasov.

12. LED fototerapia na vlasy

S trichológmi spolupracuje čoraz viac kaderníckych salónov, ktoré zavádzajú niektoré inovatívne procedúry, ktoré naraz vlasy liečia a ošetrujú. Terapia LED svetlom je jednou z nich. Používa sa na regeneráciu pokožky hlavy, podporu rastu vlasov a prevenciu ich vypadávania.

Ak rozmýšľate, ktoré ošetrenie na rast a posilnenie vlasov si vybrať, svetelná terapia stojí za vyskúšanie. Je to špičkové ošetrenie na slabé a rednúce vlasy. Svetlo LED s vlnovou dĺžkou 640 nm dokáže stimulovať cirkuláciu vo vlasových folikuloch, takže vlasové cibuľky sú okysličené a hlboko ošetrené. Svetlo LED stimuluje vlasy, pretože spúšťa bunkový metabolizmus a syntézu bielkovín, ktoré sú stavebným materiálom na vlasy.

Ošetrenie vlasov svetlom LED je neinvazívne, bezbolestné a veľmi relaxačné. Môžete si ho dať urobiť každú sezónu a skombinovať ho s inými procedúrami, napr. mezoterapiou. Jednorazové použitie svetelnej LED-lampy neprinesie viditeľné účinky, preto sa odporúča séria 10 ošetrení, každé asi 20 minút.

13. Ošetrenia na rekonštrukciu vlasov

Profesionálne ošetrenia vlasov by mali obnoviť poškodenú a príliš zasiahnutú štruktúru vlasov. Zachraňujú nás, keď si nechceme ostrihať poškodené vlasy. Vďaka koncentrovaným produktom zloženým z inovatívnych zložiek sa môžeme vyhnúť neželanému strihaniu. Slávne osobnosti sa zamilovali do ošetrení na rekonštrukciu vlasov, pretože si môžu drasticky zmeniť farbu vlasov bez obáv z ich poškodenia.

Dve najobľúbenejšie ošetrenia na obnovu vlasov:

  • Olaplex – ošetrenie, ktoré sa skladá z troch etáp. Lokalizuje chemické, tepelné a mechanické poškodenie vo vnútri vlasov a potom ho opraví. Olaplex je známy tým, že obnoví disulfidové väzby, takže vlasy budú opäť zdravé a krásne.
  • Joico – sada štyroch produktov, ktoré pôsobia synergicky a zaisťujú vlasom regeneráciu, spevnenie, hydratáciu a intenzívny lesk. Joico K-Pak je založený na dvoch patentovaných technológiách: Bio-Advanced Peptide TM (regeneruje peptidové reťazce vo vlasoch) a QuadramineR Complex (sada 19 aminokyselín, ktoré nahrádzajú prírodný keratín).

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov