Najlepšie metódy predlžovania vlasov

Najlepšie metódy predlžovania vlasov

Dlhé vlasy už nie sú len snom. Môžete to dosiahnuť rôznymi domácimi prostriedkami alebo môžete ísť do kaderníctva. Existuje niekoľko metód, z ktorých si môžete vybrať. Nájdite si tú pravú pre vás.

Predlžovanie vlasov je neinvazívne a bezbolestné. Jedná sa o pripevnenie umelých vlasov na prirodzené vlasy. Cieľom je pridať dĺžku ale aj objem tak, aby sa napojené pramene zmiešali s prirodzenými vlasmi.

Ako vyzerá predlžovanie vlasov?

Záleží na spôsobe predlžovania vlasov, ktorý si vyberiete. Podrobný postup sa môže líšiť, ale účinok je vždy rovnaký – objemné a pôsobivé vlasy.

Ktorý spôsob predĺženia si vybrať? Niektorí túžia po neinvazívnom ošetrení. Iní si radšej vyberú predlžovanie vlasov, ktoré vlasy nepoškodí. Neexistuje jediná ideálna metóda predlžovania vlasov, pretože všetci túžime po rôznych účinkoch. Ak neviete, ktorú metódu si vybrať, obráťte sa na svojho kaderníka – profesionálna rada vám určite uľahčí výber.

Zaujímavosť: Napojené vlasy sú dlhé maximálne 24 palcov.

Milovníci prírodných metód však odporúčajú, aby ste si zvolili takú, ktorá si nevyžaduje použitie umelých vlasov. Existujú rôzne metódy na stimulovanie rastu vlasov na dosiahnutie dlhých, objemných vlasov bez toho, aby ste šli do kaderníctva.

METÓDY PREDLŽOVANIA VLASOV

Kadernícke salóny ponúkajú niekoľko desiatok metód predlžovania vlasov. Niektoré z nich sú si veľmi podobné, na zjednodušenie, spomenieme len tie najpopulárnejšie.

1. Keratínové predĺženie vlasov

Keratínová metóda predĺženia vlasov je jedným z najpopulárnejších spôsobov ošetrenia. Je tiež známe ako tepelné predĺženie vlasov. Umelé pramene sa pripevňujú na vlasy keratínom. Je to skvelá voľba. Koniec koncov, keratín je prirodzenou zložkou vlasov. Táto metóda sa môže vykonávať dvoma spôsobmi:

  • so špeciálnym nahriatym nástrojom, pri teplote okolo 170 stupňov
  • s keratínovou lepiacou pištoľou pri maximálnej teplote 70 stupňov

Ako dlho vydrží keratínové predĺženie vlasov? Výhodou tejto metódy je jej trvanlivosť (približne 3-4 mesiace). Avšak, budete musieť chodiť na malé úpravy, pretože ako vaše prirodzené vlasy rastú, nalepené pramene sa budú zosúvať.

2. Predĺženie vlasov Hairtalk

Táto metóda je rýchla a nenáročná, pretože silikónové pásky sa veľmi ľahko používajú. Pásky s umelými vlasmi sa rovnomerne pripevňujú na jednotlivé prirodzené pramene. Pásky sa tak podobajú na pokožku, že sú takmer nerozlíšiteľné a neviditeľné. Hairtalk sa odporúča na jemné vlasy, ktoré potrebujú okamžité zväčšenie objemu – silikónové pásky menej preťažia vlasy. Pásky sú pripevnené k hornej a dolnej časti vlasov. Predĺženie vydrží od niekoľkých týždňov, až po 9 mesiacov. Budete si ich ale musieť dávať upravovať raz za 8-12 týždňov. Celkovo sú Hairtalk pohodlné, ak rada nosíte vlasy vypnuté, ale samozrejme, závisí to na vašich preferenciách.

3. Predlžovanie vlasov šitím

Je to alternatíva k metóde Hairtalk. Namiesto toho, aby vám vlasy nalepili, prišijú vám ich. Kaderník najprv spraví vodopádový vrkoč (rozpustené vlasy) a potom všije pásky pod každý pramienok. Nepoužíva sa teplo ani lepidlá. Najväčšou nevýhodou je, že všité vlasy nevydržia dlho. A čo je horšie, umývanie vlasov je náročnejšie, pretože oplachovanie nečistôt a vlasových produktov, ktoré sa usadzujú v pramienkoch, nie je ľahké.

4. Predlžovanie vlasov japonským vrkočom

Aj v japonskej metóde sa používa vrkoč. Objem sa dosiahne tak, že sa do skutočných vlasov zapletú umelé pramene. Syntetické pramene sa do vlasov zapletú pri korienkoch a upevnia sa veľmi tenkou, priehľadnou gumičkou. Ale škoda, že vrkôčiky musia byť zapletené dosť na pevno. Vlasy predĺžené na japonský spôsob by ste si nemali nechať dlhšie ako dva mesiace, aby ste si neoslabili vlasové cibuľky.

5. Predlžovanie vlasov ultrazvukom

Táto technika sa odporúča pre tých, ktorí si nechcú poškodiť vlasy. Na pripevnenie vlasov sa používa studená fúzia. Používa sa na to prístroj, ktorý vytvára vhodné vlny a keratínové spoje, kde sa umelé vlasy napoja na skutočné. Výsledok ultrazvukového predĺženia vydrží až šesť mesiacov! Umelé pramienky sú takmer neviditeľné a dlho vydržia. Možno z toho budete mať zmiešané pocity – dlho si užijete krásne vlasy, ale ich odstránenie ich môže poškodiť.

6. Ultrazvukové predlžovanie vlasov (laserom)

Je tiež známe ako Hairdreams alebo Infralight predĺženie vlasov. Je to metóda, ktorá dlho vydrží, ale je drahá. Funguje aj na jemné vlasy, pretože umelé pramene pripevnené laserom ani nerozoznáte. Sú ľahké a elastické a vydržia až 4-6 mesiacov. Najväčšia výhoda je, že umelé vlasy sa správajú presne ako prirodzené vlasy počas česania, úpravy a umývania. Je ťažké ich rozlíšiť. Bohužiaľ, cena laserového predlžovania vlasov je naozaj vysoká.

7. Predlžovanie vlasov trubičkami

Je to o niečo populárnejšia metóda ako všité vlasy. Na pripevnenie prameňov sa v tomto prípade používajú malé trubičky. Umelé pramene a prirodzené pramene sú podobnej hrúbky. Existujú dve možnosti:

  • zmršťovacie trubičky alebo zmršťovacie predlžovanie vlasov (vydrží asi mesiac a pol)
  • predlžovanie vlasov medenými trubičkami (vydrží približne tri mesiace)

8. Predlžovanie vlasov mikro-krúžkami

Na pripevnenie umelých prameňov pomocou mikro-krúžkov netreba používať teplo, takže nepoškodzuje vlasy. Pramene umelých vlasov sú pripevnené malými (hliníkovými, medenými alebo bronzovými) krúžkami – ich veľkosť musí zodpovedať typu a štruktúre vlasov. Ak sú umelé vlasy napustené silikónom, sú väčšie, ale lepšie držia a sú bezpečnejšie. Bohužiaľ, len málo kaderníctiev ponúka túto metódu, pretože si vyžaduje obrovskú zručnosť zo strany kaderníka. Predĺženie vlasov mikro-krúžkami vydrží po dobu aj 3-4 mesiacov. Najskôr sa vám krúžky môžu zdať nepohodlné a viditeľné.

9. Predlžovanie vlasov metódou Easy Loop

Postup je podobný ako pri mikro-krúžkoch, ale "easy loops" sú bezpečnejšie a hygienickejšie. Vydržia približne 3-4 mesiace. Metóda Easy Loop si vyžaduje veľmi málo času a úsilia.

10. Injekčné predlžovanie vlasov

Inovatívna metóda, ktorá sa väčšinou odporúča ako liek na plešatosť a rednutie vlasov. Je to neinvazívne a nechirurgické ošetrenie. Umelé vlasy sú pripevnené na základ, ktorý pripomína pokožku (ten sa pripevnení na pokožku hlavy špeciálnym produktom). Veľkou výhodou tejto metódy je veľmi prirodzene vyzerajúci výsledok – zvyčajne sa na to používajú ľudské vlasy. Keďže sú takto pripevnené, nevidno ich a pri úprave nespôsobujú žiadne problémy. Pásky stačí vymeniť len raz za rok! Bohužiaľ, cena je dosť vysoká a nemôžete použiť túto metódu, ak máte psoriázu, lupiny atď.

11. Predlžovanie vlasov so sieťkou

Je to o trochu lacnejšie, ale stále dosť drahé. Tiež sa používajú ľudské vlasy, ktoré sa hodia k vašej farbe, štruktúre a dĺžke vlasov. Vlasy sú uchytené na sieťke a táto sieť sa pripevňuje k prírodným vlasom pomocou sponiek. Efekt je prirodzený a je to pohodlné. Toto predĺženie je určené pre tých, ktorým rednú vlasy alebo si proste chcú pridať nejaký objem.

12. Predlžovanie vlasov clip-on/off

Nakoniec, najpopulárnejšia metóda predlžovania vlasov. Slúži skôr na špeciálne príležitosti – clip on/off. Najlacnejšia, ale najmenej pohodlná metóda. Pásky s umelými vlasmi sa pripevňujú k vašim vlasom pomocou klipsových sponiek. Môžete si to urobiť aj sami. Tieto pásky sú určené na viacnásobné použitie. Škoda ale, že výsledok je krátkodobý. Výsledok tiež nevyzerá úplne prirodzene. Pásky by mohlo byť vidieť (najmä ak si vypnete vlasy) a pred spaním si ich musíte zložiť. Je to riešenie len na jeden deň.

Ako dlho vydrží predĺženie vlasov?

Závisí to od zvolenej metódy. Môžete si vybrať jednorazové predĺženie alebo aj také, ktoré vydrží šesť mesiacov alebo dlhšie.

Bude vidno, že máte predĺžené vlasy?

Aj to závisí to od metódy. Clip-on/off, všité vlasy alebo Hairtalk sú najviac viditeľné, najmä ak si vypnete vlasy. Injekčné, laserové, sieťové alebo ultrazvukové predĺženia vyzerajú najprirodzenejšie. Čím vyššia je cena, tým ťažšie sa dajú odlíšiť umelé od prirodzených vlasov.

Je predlžovanie vlasov bezpečné?

Často sa to ľudia pýtajú na rôznych blogoch o vlasoch. Vždy chceme, aby to bolo bezbolestné a neinvazívne. A vo väčšine prípadov je to tak. Nikto vám však nepovie, ako budú vaše vlasy vyzerať po niekoľkých mesiacoch pravidelného predlžovania vlasov. Poškodzuje predlžovanie vaše prirodzené vlasy? Bohužiaľ, pravda je smutná. Často predlžovanie oslabuje vlasy a urýchľuje ich vypadávanie. Hlavne tenkým a krehkým vlasom to nesedí. Umelé pramene zaťažujú prirodzené vlasy a môžu oslabiť vlasové cibuľky.

Koľko stojí predlžovanie vlasov?

Celebrity milujú predlžovanie vlasov. Jeho cena nie je nízka. Samozrejme, nie každý si to môže dovoliť. Napriek tomu, cena sa líši v závislosti od metódy, ktorú si vyberiete. Navyše, ceny v rôznych salónoch sa tiež líšia.

Predlžovanie vlasov v kaderníctve je naozaj drahé. Mohli by ste popremýšľať o tom, ako si pridať objem a dĺžku vlasov doma. Môžete si predĺžiť vlasy doma za nižšiu cenu, pretože miniete peniaze len na produkt na vlasy, ktorý použijete.

PREDĹŽENIE VLASOV DOMA

Prírodné prostriedky na rast vlasov skvele nahradia drahé predlžovanie vlasov. Ak ste sa zľakli pri pohľade na ceny za predlžovanie vlasov, vyberte si radšej vyskúšané a testované oleje na vlasy. Ak si vyberiete olej vhodný na vaše vlasy, nielenže budú vyzerať lepšie ale... Urýchli rast vlasov, zabráni plešivosti a tiež podporí rast nových vlasov.

Ošetrenie vlasov a pokožky hlavy olejom na rast vlasov nie je novinka. Mnohé ženy na plno využívajú tento prírodný dar. Na druhej strane, pamätajte si, že niektoré oleje nie sú vhodné na rast vlasov. Musíte použiť prírodné oleje (nie esenciálne oleje), ktoré sa môžu používať na pokožku hlavy, stimulujú rast vlasov a posilňujú cibuľky.

Ricínový olej, lopúchový olej a borovicový olej sú najobľúbenejšie.

Záleží tiež na výbere správnej metódy na použitie oleja na vlasy. Najlepšia domáca technika na rast vlasov spočíva v nanesení oleja na pokožku hlavy. Pokožku treba olejom niekoľko minút masírovať. Môžete vyskúšať [ošetrenie vlasov horúcim olejom], pretože vlhkosť a teplo zlepšujú vstrebávanie živín a posilňujú účinok ošetrenia.

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov