Najlepšie domáce procedúry na regeneráciu poškodených nechtov a suchej nechtovej kožičky

Najlepšie domáce procedúry na regeneráciu poškodených nechtov a suchej nechtovej kožičky

Viete, ako sa starať o nechty a nechtovú kožičku, aby boli hladké, silné a vyzerali nádherne? Pozrite si náš prehľad najlepších domácich prípravkov na poškodené nechty a suchú kožičku. Vrátia život aj tým najpoškodenejším nechtom kvôli gélu. Krásne nechty a upravené ruky ukazujú, že vám na vašej vizáži a prezentácii naozaj záleží. Nájdite tie najlepšie spôsoby, ako ich vylepšiť.

AKO SA STARAŤ O NECHTY - 10 PRAVIDIEL PRE ZDRAVÉ A SILNÉ NECHTY

1. JEDZTE VIAC PROTEÍNOV - to, čo jete, priamo ovplyvňuje stav vašej pokožky, vlasov a nechtov. Ak ich chcete vyživovať zvnútra, zvýšte príjem bielkovín konzumáciou chudého mäsa, hydiny, rýb a strukovín. Nechty okrem toho potrebujú viac vápnika a vitamínov A, B a C. Medzi ďalšie zložky nevyhnutné pre silné nechty patria biotín, kyselina listová, kremík, zinok a horčík, ako aj cenné nenasýtené mastné kyseliny.

2. VYHÝBAJTE SA ČISTIACIM PROSTRIEDKOM. Väčšina čistiacich prostriedkov výrazne zhoršuje stav vašich nechtov. Obsahujú syntetické, toxické zložky do značnej miery zhoršujúce vzhľad a zdravie nechtov aj rúk. Preto je nosenie gumených rukavíc pri upratovaní domu nevyhnutnosťou, ktorá vám umožní vyhnúť sa priamemu kontaktu s čistiacimi prostriedkami.

3. NEPRERASTAJTE SI NECHTY - dlhé nechty vyzerajú krásne a žensky, ale určite sú vystavené rýchlejšiemu poškodeniu a lámaniu. Ak sú vaše nechty slabé, nenoste príliš dlhé nechty. Pravidelne ich strihajte a zabezpečte ich regeneráciu.

4. POUŽÍVAJTE ČO NAJMENEJ ODLAKOVAČU - odlakovače obsahujú veľa toxických látok, ktoré zanechávajú pokožku suchú a oslabujú nechty, čo spôsobuje ich lámavosť. Obmedzte ich používanie v záujme svojich nechtov. Po odlakovači na nechty siahajte čo najzriedkavejšie, ideálne maximálne raz týždenne.

5. APLIKUJTE NA NECHTY OLEJE - najlepšia regeneračná kúra, akú môžete svojim nechtom poskytnúť. Oleje (napr. jojobový olej, ricínový alebo arganový olej) sú plné dôležitých vitamínov a zdravých mastných kyselín, obnovujú nechty a posilňujú ich, zanechávajú nechty pružnejšie a udržujú ich hladké. Tieto prírodné látky zabraňujú štiepeniu a lámaniu nechtov, upravujú nechtovú kožičku a sú úplne prírodné - bez povestného formaldehydu, ktorý je súčasťou mnohých prípravkov na nechty.

6. ZOBSTARAJTE SI DOBRÝ PILNÍK NA NECHTY - minerálny alebo sklenený pilník je najlepšou voľbou, pretože netrhá nechty ani nespôsobuje mikropoškodenie (tento druh poškodenia zvyčajne spôsobuje štiepenie nechtov, pretože voda a čistiace prostriedky sa dostávajú k trhlinám; fyzické poškodenie navyše zhoršuje stav nechtov).

7. OBOHAŤTE VÁŠ KRÉM NA RUKY - pred aplikáciou mu dodajte trochu kúzla zmiešaním s niekoľkými kvapkami prírodného rastlinného oleja. Hodvábne hladká pokožka a silnejšie nechty? To je istá vec!

8. POUŽÍVAJTE PRIMER NA LAK NA NECHTY - je to vynikajúci spôsob, ako vyživovať a chrániť nechty. Väčšina lakov obsahuje škodlivé látky, zatiaľ čo intenzívne pigmenty sa dostávajú do nechtu a trvalo menia jeho farbu. Aby ste predišli poškodeniu, používajte bezfarebný ochranný lak, ktorý posilňuje a regeneruje nechty. Bezfarebný podkladový lak musí byť vysoko kvalitný, oplývať výživnými látkami a jeho zloženie nesmie obsahovať formaldehyd.

9. NANÁŠAJTE BEZFAREBNÝ OCHRANNÝ LAK NA NECHTY - aj keď nepoužívate žiadne laky, udržujte nechty hladké a upravené, čím zároveň zabezpečíte ochranu pred poškodením. Bezfarebný lak chráni pred štiepením, poškodením a lámaním.

10. PITE BYLINNÉ ČAJE - praslička a žihľava skvele vylepšujú vzhľad, pretože oplývajú minerálmi nevyhnutnými pre bezchybnú pleť, úžasné vlasy aj zdravé nechty. Pite bylinkové čaje každý deň počas troch týždňov.

TOP 15: najlepšie domáce prípravky na poškodené nechty

Nestrácajte čas návštevami v salónoch a snahou získať vhodný termín. Poškodené nechty si môžete upraviť sami. Stačí, ak využijete nižšie uvedené procedúry. Skôr ako začnete s domácimi kúrami, zastrihnite si nechty a opilníkujte ich minerálnym pilníkom, aby ste sa zbavili ostrých hrán.

1. Namáčanie nechtov v olivovom oleji

Fľaštičku olivového oleja ponorte do horúcej vody, aby sa zohrial; do oleja pridajte 2-3 kvapky vitamínov A a E (dostupné v lekárni). Namočte nechty do zmesi na niekoľko minút. Ošetrenie nechtov horúcim olivovým olejom opakujte pravidelne, ideálne dvakrát týždenne.

2. Jablko a citrón na máčanie nechtov

Táto chutná nechtová terapia je jednoduchým spôsobom, ako dosiahnuť, aby boli nechty krásne a bez žltkastých škvŕn. Stačí nastrúhať polovicu jablka a zmiešať ju s čerstvou citrónovou šťavou. Zmes obohaťte jojobovým olejom a namočte do nej nechty. Procedúru vykonávajte niekoľkokrát týždenne a za chvíľu uvidíte silné a krásne nechty. Táto kúra vám umožní zbaviť sa nežiaduceho žltého odtieňa nechtov.

3. Kozmetické oleje idú sólo!

Dvakrát denne vtierajte do nechtov ricínový olej (top voľba na starostlivosť o nechty) alebo rovnako účinný tekutý olej, teda jojobový olej, na nechtové lôžka a kožičku. Na regeneráciu nechtov je ako stvorený aj arganový olej, ktorý má silne protizápalový a revitalizačný účinok.

4. Namáčanie nechtov do ľanových semienok

Ľanové semienka fungujú ako geniálny multifunkčný kondicionér, ktorý môžete zmiešať s prírodnými kozmetickými olejmi a priniesť tak novú kvalitu do vašej kozmetiky. Prírodný ľanový gél bojuje proti krehkým lámavým nechtom.

Zalejte 2 - 3 polievkové lyžice ľanových semienok pol litrom vody a varte, kým nezískate gél. Semienka sceďte a po vychladnutí namočte nechty do gélovej zmesi na približne pätnásť minút.

5. Ošetrenie vaječným žĺtkom a citrónom

Zmiešajte žĺtok s čajovou lyžičkou olivového (alebo jojobového oleja) a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Hmotu naneste na nechty a po pätnástich minútach opláchnite vlažnou vodou. Je to úžasný prípravok na slabé, extrémne suché a zafarbené nechty.

6. Vaječný žĺtok ako základ pre kozmetické oleje

Zmiešajte žĺtok, čajovú lyžičku jojobového oleja, po niekoľkých kvapkách vitamínu C a E, čajovú lyžičku medu a ricínového oleja. Výsledná kaša je dostatočne hustá na to, aby zostala na nechtoch a nekvapkala. Naneste na nechty a ruky, približne po pätnástich minútach opláchnite.

7. Sérum s aloe vera na krehké a lámavé nechty

Hrubé listy tejto rastliny v sebe skrývajú veľkú silu vďaka výživným, revitalizačným a hydratačným zložkám. Aloe má tiež protiplesňový, antibakteriálny a antivírusový účinok. Prípravok na nechty z aloe je jeden z najjednoduchších na výrobu: Odrežte jeden list aloe a jeho dužinu votrite do popraskanej kožičky a nechtov.

8. Ošetrenie nechtov cesnakom

Zmiešajte čajovú lyžičku olivového oleja s prelisovaným strúčikom cesnaku. Prípravok rozotrite po nechtoch a nechajte pôsobiť približne desať minút; opláchnite teplou vodou. Cieľom ošetrenia je posilniť lámavé nechty a bojovať proti plesniam.

9. Nočné ošetrenie nechtov arganovým olejom

Zmiešajte arganový olej s 2-3 kvapkami citrónového esenciálneho oleja. Pred spaním ho votrite do rúk a nechtov a nasaďte si rukavice. Je to silná a účinná regeneračná kúra na poškodené, suché a lámavé nechty a popraskanú kožičku. Kondicionér hydratuje, zvyšuje pružnosť a rozjasňuje žltý odtieň na nechtovej platničke.

10. Lanolínový prípravok na lámavé nechty

Precízne zmiešajte polievkovú lyžicu lanolínu so žĺtkom a čajovou lyžičkou mandľového oleja. Domáci prípravok na nechty naneste na nechty a ruky. Po pätnástich minútach ho opláchnite alebo nechajte pôsobiť celú noc ako kúru s arganovým olejom. Je to prostriedok, ktorý zásadne mení spôsob boja proti lámavým a krehkým nechtom z dôvodu použitia gélu.

11. Kúra na bielenie nechtov

Citrónová kúra je najrýchlejší spôsob, ako sa zbaviť škvŕn od laku na nechty a zmeny farby. Prejdite plátkom citróna po nechtoch a potom ruky opláchnite teplou vodou a naneste výživný krém alebo prírodný olej. Opakujte každý deň.

12. Posilňujúca kúra na nechty s esenciálnymi olejmi

10 polievkových lyžíc arganového oleja, po 3 kvapky levanduľového oleja, citrónového oleja a eukalyptového oleja. Všetky prísady zmiešajte, zmes nalejte do fľaštičky z tmavého skla. Zmes natrite na nechty trikrát denne. Tento prípravok účinne posilní nechty, zabráni infekciám a plesniam, preto je dobré používať ho aj na nechty na nohách. Arganový olej vyživuje, hydratuje a stimuluje rast nechtov a zároveň zmäkčuje kožičku.

13. Ošetrenie nechtov medom

Zahriaty med a citrónová šťava vyhladzujú drsnú pokožku na rukách, obnovujú a posilňujú nechty a tiež zabraňujú strate vlhkosti pokožky. Zložky zmäkčujú a hydratujú.

14. Želatína na nechty

Pripravte si potravinársku želatínu podľa pokynov na obale. Keď je ešte teplá, namáčajte nechty približne tri minúty. Potom si umyte a osušte ruky, naneste obľúbený krém na ruky alebo prírodný olej.

Želatína vám umožní plne obnoviť nechty, pretože je zmesou proteínov a peptidov, posilňuje spojivové tkanivo a dodáva pružnosť pokožke, nechtom a vlasom.

Okrem toho je želatína bohatá na biotín a minerálne soli, ktoré sú nevyhnutné pre výživu nechtov. Používajte ju aj každý deň a v okamihu zbadáte rozdiel!

15. Mlieko, olivy a... zemiaky pre úžasné nechty

Stav pokožky rúk a suchých, poškodených nechtov môžete zlepšiť zmiešaním dvoch zemiakov, dvoch lyžíc olivového oleja a lyžice mlieka. Aplikujte kúru a po pätnástich minútach opláchnite teplou vodou. Zopakujte niekoľkokrát a uvidíte oveľa zdravšiu a hladšiu pokožku a nechty.

Ako sa starať o nechtovú kožičku?

Rovnako dôležitá je aj ochrana pokožky, ktorú však často vynechávame. Ak kožička nevyzerá pekne, nebudú dobre vyzerať ani vaše nechty a ruky. Úhľadná a pekná kožička je kľúčom ku krásnej manikúre.

Prečo sa nechtová kožička poškodzuje?

Je krehká a neustále vystavená praskaniu. Umývacie prostriedky a fyzické poškodenie spôsobujú, že vyzerá zle a popraskano. Ďalšou vecou, ktorá spôsobuje, že kožička vyzerá zle, je nesprávne vykonaná manikúra (napr. nadmerné zastrihávanie).

Problémy súvisiace s kožičkou sú často dôsledkom atopickej dermatitídy alebo ekzému. Suchú kožičku okolo nechtov môžu spôsobiť aj poveternostné podmienky (mínusové teploty, studený vzduch, vietor, horúčavy). Často sme vinní za to, že ich vysušujeme, keď po umytí rúk zabudneme na krém.

Postupy na regeneráciu suchej nechtovej kožičky

Aký je najlepší prostriedok na suchú kožičku? Samozrejme, prírodné kozmetické oleje. Nielenže hydratujú, zabraňujú vysúšaniu, opravujú a vyživujú silou vitamínov, rastlinných sterolov a flavonoidov, ale tiež (vďaka nenasýteným mastným kyselinám) chránia pred ďalším poškodením. Zároveň vyživujú nechty a sú bežnou zložkou najkvalitnejších nechtových prípravkov.

Krém na ruky bohatý na živiny je vaším spojencom pri starostlivosti o nechtovú kožičku - používajte ho ako intenzívnu regeneračnú kúru; pred spaním naneste na ruky a kožičku hrubú vrstvu prípravku.

Vzdajte sa strihania kožičiek klieštikmi. Namiesto toho použite drevený zatláčadlo; je oveľa jemnejšie. Vždy nezabudnite najprv použiť zmäkčovač kožičky. Aby sa kožička nevysušovala, nechty hydratujte: použite jeden rastlinný olej alebo ich zmiešajte niekoľko, aby ste získali najsilnejšie regeneračné zmesi, ktoré navyše nechty posilňujú.

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov