Zbavte sa gélu! Ako ošetriť poškodené nechty po gélovej manikúre?

Zbavte sa gélu! Ako ošetriť poškodené nechty po gélovej manikúre?

Žiaľ, gélová manikúra nie je bezchybná a neškodná. Niekedy by ste si mali povedať, že stačilo, a radšej zmeniť starostlivosť o nechty na priaznivejšiu, pretože gélový lak nechty poškodzuje a zo dňa na deň ich robí tenšími a slabšími. Ako sa starať o nechty poškodené gélom? Čítajte ďalej!

Vždy, keď načneme tému manikúry, počúvame, že ruky odrážajú našu osobnú starostlivosť, takže nechty by mali byť upravené, o tom niet pochýb. Potom niet divu, že sa radi obraciame na gélové nechty, ktoré vydržia veľmi dlho, ľahko sa robia doma a poskytujú veľa možností. Tento hit ovládol kozmetický priemysel, pretože vydrží na nechtoch oveľa dlhšie ako 2-3 dni ako obyčajný lak.

Stretávame sa však s jedným problémom. Nie každá z nás má nechtovú platničku, ktorá je dostatočne tvrdá na to, aby sa cez ňu gél dostal, takže tento druh manikúry zvyčajne spôsobuje extrémne poškodenie nechtov.

Naozaj gél spôsobuje poškodenie nechtov?

Je to tabu. Viete o tom, že gélový lak má vplyv na vaše nechty? Aj keď manikúru vykonávate správne, gél ich poškodzuje. Ako si to všimnete:

  • tenké nechty po aplikácii gélu
  • veľmi mäkké nechty po gélových nechtoch
  • žltkasté nechty po gélových nechtoch
  • lámavé nechty po gélových nechtoch
  • nechty po použití gélu bolia

pravdepodobne patríte k tým, ktorí gélovú manikúru neznášajú a mali by ste sa jej okamžite vzdať.

Nezabúdajte, že tento typ manikúry pôsobí na nechty chemicky aj UV žiarením (ak nepoužívate drahšiu LED lampu). Oba faktory majú veľmi zlý vplyv na stav nechtov a pokožky na rukách. Zdá sa, že nemá zmysel, aby sme sa chránili pred UV žiarením pomocou opaľovacieho krému a potom sa úmyselne vystavovali rovnakému žiareniu, ktoré vytvára manikúrová lampa.

Poškodenie nechtov po gélovom laku je často spôsobené alergiou na gél a zložky vo väčšine podkladových lakov, lakov a vrchných lakov: formaldehyd, dibutylftalát (DBP) a toluén. Ak má daný výrobok zlú kvalitu, negatívny účinok týchto zložiek sa zosilňuje a spôsobuje väčšie mikropoškodenia na nechtovej platničke a v jej okolí. Toxické látky ľahko prenikajú do tela, avšak najškodlivejšie sú výpary.

Existuje ešte jeden spôsob, ktorým gél poškodzuje nechty. Väčšina problémov súvisí s infekciou nechtovej platničky. Stáva sa to, keď sa gél vytvrdzuje pod lampou, ktorá nemá dostatočný výkon: gél nie je dostatočne tvrdý, takže sa stáva ideálnym (teplým a vlhkým) prostredím pre rozvoj mikróbov. Preto toľko ľudí po gélovej manikúre trpí plesňou nechtov a je naozaj ťažké ju vyliečiť.

Samozrejme, nie je to len gél, čo zanecháva nechty poškodené. Je to aj acetón, ktorý sa používa na odstránenie gélu. Ten vysušuje nechty a pokožku, navyše pri odstraňovaní gélu sa nechty pravdepodobne mechanicky poškodia.

Ako na regeneráciu nechtov poškodených gélom?

Existuje množstvo spôsobov, ako nechty vyživiť a posilniť. Najlepšie je začať od základu, teda myslieť na svoju stravu.

Najlepšia strava na silné nechty si nevyžaduje nič iné ako zdravé potraviny a dodávanie vyváženého množstva živín. Medzi tie základné patria biotín, zinok, kremík, kyselina listová, železo, vitamíny A, C a E. Nájdete ich v týchto zložkách: kivi, petržlen, ružičkový kel, brusnice, plody divej ruže, ryby, zelená zelenina, krúpy, avokádo, strukoviny a všetky produkty, ktoré majú zdraviu prospešné účinky.

Ak vám zdravá strava nedokáže dostatočne pomôcť, vyskúšajte doplnky stravy. Dobrý doplnok stravy, ktorý obsahuje živiny dôležité pre nechty, vám pomôže rýchlejšie ich zregenerovať.

Napriek tomu patria medzi najúčinnejšie spôsoby ošetrenia poškodených nechtov po gélových nechtoch (to podstatné nájdete neskôr):

  • špeciálne navrhnutý kondicionér na nechty
  • profesionálna terapia nechtov v salóne
  • regenerácia nechtov pomocou prírodných olejov
  • kondicionéry a domáce metódy

Kondicionér na poškodené nechty po géle

Prvá vec, ktorú použijeme na ošetrenie poškodených nechtov po gélovej manikúre, je kondicionér. Na trhu je veľa takýchto výrobkov, nie všetky však stoja za vašu pozornosť. Poznáte najlepší kondicionér na poškodené nechty po odstránení gélu?

Najlepší kondicionér je vyrobený bez formaldehydu a iných toxických látok. Mal by byť čo najprírodnejší a obsahovať zložky dôležité pre poškodené nechty: proteíny, mastné kyseliny, vitamíny a minerály. Niektoré kondicionéry na gélovú manikúru (ktoré fungujú ako podklad pod gél na spevnenie nechtov, ak sa nechcete vzdať manikúry) obsahujú napr. hodvábne proteíny (regeneračný účinok) alebo diamantový prach (spevňujúci účinok).

Ak vás však viac zaujíma dobrý kondicionér na ošetrenie nechtov po gélovej manikúre, použite profesionálny výrobok, napr. IBX System na úpravu veľmi poškodených nechtov po gélovej manikúre.

Prírodné oleje na regeneráciu nechtov

Ak sú vaše nechty poškodené od gélu, môžete ich regenerovať pomocou olejov. Oprava nechtov pomocou olejov je príjemná a jednoduchá, navyše použitie takýchto prírodných zložiek má len samé výhody.

Viete, ktorý olej je najlepší na poškodené nechty? Tu je zhrnutie tých najlepších prípravkov:

1. Ricínový olej na nechty. Vyzerá veľmi jednoducho, ale ukazuje sa, že je najúčinnejší. Ricínový olej pomáha regenerovať vlasy, riasy a obočie, ako aj nechty po gélovej manikúre. Obsahuje unikátnu kyselinu ricínovú, ktorá má antibakteriálny účinok, posilňuje nechtové platničky, zlepšuje úroveň hydratácie a robí nechty pevnejšími a odolnejšími voči poškodeniu. Najúčinnejší spôsob použitia je vtieranie ricínového oleja do nechtových platničiek (ideálne po predchádzajúcom miernom zahriatí).

2. Čajovníkový olej na nechty. Pokiaľ ide o prírodné oleje na nechty, esenciálne oleje tiež nie sú na zahodenie, najmä čajovníkový olej, ktorý je známy svojím protiplesňovým účinkom. Preto úžasne funguje na slabé, poškodené nechty a pri liečbe nechtovej plesne.

3. Arganový olej na nechty. Ten je bohatým zdrojom vitamínu E, ktorý je najsilnejším antioxidantom. Dokáže nechty regenerovať, posilňovať ich a urýchľovať obnovu buniek. Omladzujúci a revitalizačný účinok arganového oleja je to, po čom poškodené nechty túžia.

4. Bambucké maslo na nechty. V neposlednom rade rastlinné maslo alebo prírodná verzia hotových masiel na nechty. Bambucké maslo nielenže udržiava dostatočnú hladinu hydratácie, ale tiež chráni nechty pred poškodením, vyrovnáva ich štruktúru, obnovuje prirodzenú farbu, zvyšuje lesk a zlepšuje regeneráciu.

Ak chcete, môžete využiť aj iné oleje na starostlivosť o nechty alebo si vytvoriť vlastnú zmes olejov. Rozmanitosť je niečo, čo naše nechty obľubujú.

Domáci kondicionér na nechty

Používanie domácich zmesí je vynikajúci spôsob, ako vyživovať nechty po použití gélu. Vlastnoručne vyrobený kondicionér môže fungovať rovnako účinne ako ten kúpený v obchode.

Domáci kondicionér na nechty na báze želatíny

Kondicionér na nechty na báze želatíny alias laminovanie nechtov. Je to prírodný spôsob, ako spevniť poškodené, lámavé nechty po géle. Túto kúru by ste mali vyskúšať, pretože želatína je plná biotínu, minerálnych solí a proteínov (látok tvoriacich nechty).

Ako si vyrobiť želatínový kondicionér na nechty? Vezmite 2 čajové lyžičky želatíny a zalejte ich teplou vodou. Zmes odložte na niekoľko minút, aby želatína stuhla. Namočte nechty do zmesi alebo ju naneste na nechtové platničky a nechajte niekoľko minút pôsobiť. Ošetrenie opakujte aspoň každý druhý deň.

Domáci kondicionér na nechty s obsahom vitamínov

Ďalší domáci kondicionér na nechty, ktorý je tiež skvelou voľbou po odstránení gélu, je vyrobený z olivového oleja, vitamínov A + E a citrónovej šťavy. Posledná zložka má úžasné vyživujúce vlastnosti a rozjasňuje nechty, zatiaľ čo olivový olej a vitamíny tvoria dokonalú kombináciu na revitalizáciu a posilnenie hydratácie.

Príprava tohto druhu kondicionéru na nechty je veľmi jednoduchá. Vezmite lyžicu olivového oleja, pridajte pol čajovej lyžičky čerstvej citrónovej šťavy a niekoľko kvapiek vitamínov (k dispozícii v lekárni). Zmes pravidelne vtierajte do nechtov.

Domáci ovocný a zeleninový kondicionér na nechty

Čo ešte môžete použiť na výrobu účinného prírodného kondicionéru na posilnenie nechtov po odstránení gélu? Ovocie a zeleninu! Napríklad výživnú uhorku, rozjasňujúci citrón a regeneračné jablko. Táto zmes posilní nechty za predpokladu, že ju budete používať pravidelne.

Existuje jednoduchý recept, ktorý môžete dodržiavať. Nastrúhajte uhorku a jablko, pridajte čerstvú citrónovú šťavu, premiešajte a rozotrite na nechty. Nechajte pôsobiť niekoľko minút a kúru opakujte každý alebo každý druhý deň.

Najlepšie ošetrenia nechtov po odstránení gél laku

Existujú aj salónne ošetrenia na posilnenie nechtov a opravu poškodení spôsobených gélovou manikúrou. Ak chcete svoje poškodené nechty po gélovom lakovaní regenerovať pomocou profesionálneho ošetrenia, môžete si vybrať z nasledujúcich možností:

  • Japonská manikúra je dobrou voľbou, keď chcete nechty mierne posilniť a nechať ich odpočívať, čím im dáte šancu na regeneráciu. Ošetrenie spočíva vo vmasírovaní pasty bohatej na živiny do nechtov (vrátane keratínu, včelieho vosku, vitamínu A+E atď.).
  • prírodná manikúra, pri ktorej je prioritou prirodzenosť. Zahŕňa vytvorenie pekného tvaru nechtov pomocou pilníkov, ktoré majú správny tvar, jemné leštenie nechtov a dodanie výživných látok, napr. vďaka olejom. Je to typická manikúra, ktorá sa zameriava na jemnosť a prirodzený vzhľad.
  • Wellness manikúra, to je kombinácia prírodnej manikúry s výživnou úpravou a dodatočnou masážou rúk, ktorá stimuluje mikrocirkuláciu, takže nechty sa zároveň posilňujú.

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov