Olejová manikúra: Prírodný spôsob na dosiahnutie silných a zdravých nechtov!

Olejová manikúra: Prírodný spôsob na dosiahnutie silných a zdravých nechtov!

Tenké, slabé alebo lámavé nechty sa zdajú byť problémom pre mnohých. Ako zregenerovať nechty a obnoviť ich stratenú krásu? Najlepším nápadom je využiť olejovú manikúru - dlho známu prírodnú metódu úpravy nechtov. Zistite, ako táto olejová kúra skutočne funguje a aké oleje by ste si mali vybrať, aby ste z nej mali čo najväčší úžitok!

Použitie prírodných olejov je neobmedzené a niet o tom pochýb. Sú nielen viacúčelové, ale aj účinné z hľadiska úpravy. Ich použitie nie je zúžené len na vlasy, telo a tvár, pretože prírodné oleje sa dajú úspešne použiť aj na ošetrenie nechtov. Preto ak sú vaše nechty poškodené a lámavé, vyskúšajte olejovú manikúru!

OLEJOVÁ MANIKÚRA - kozmetické ošetrenie poskytujúce regeneráciu, posilnenie a intenzívnu starostlivosť o nechty. Rieši rôzne problémy súvisiace s nechtami a nechtovou kožičkou pomocou prírodných olejov. Možno ju vykonávať doma, ako aj v niektorých kozmetických salónoch vrátane špeciálnych kúpeľných zón.

Aké sú výhody olejovej manikúry?

Najväčšou výhodou olejovej manikúry je skutočnosť, že táto metóda je úplne prírodná. Vďaka tomuto ošetreniu vystavujeme nechty len prírodným látkam, ktoré ich jednoduchým spôsobom regenerujú, posilňujú a skrášľujú. Stojí za to zdôrazniť, že olejová manikúra je postup, ktorý možno vykonať doma s použitím ľahko dostupných produktov - vďaka tomu je ošetrenie rozhodne lacnejšou možnosťou ako profesionálne ošetrenie nechtov. Ďalšou obrovskou výhodou aplikácie prírodných olejov na nechty je možnosť prispôsobiť ich aktuálnym potrebám našich nechtov. Vďaka takémuto ošetreniu olejom na mieru možno účinne liečiť všetky ochorenia nechtov.

Ale... oplatí sa používať prírodné oleje na záchranu nechtov, keď v každej drogérii alebo lekárni nájdeme hotové prípravky, ktoré regenerujú nechty?

Olej na nechty vs. nechtový kondicionér

Keď si všimnete, že nechty sa v poslednom čase začali lámať, štiepiť a zdajú sa byť menej pružné, vo väčšine prípadov siahnete po kondicionéroch na nechty.

Málokto pozorne analyzuje ZOZNAM ZLOŽIEK kondicionéru na nechty. Je to škoda, pretože väčšina výrobkov tohto typu obsahuje formaldehyd. Je to látka, ktorá môže spôsobiť alergické reakcie a zintenzívniť problém štiepenia nechtov. Je zrejmé, že aplikácia kondicionéra, ktorý nechty poškodzuje namiesto ich regenerácie, je rozhodne zlý nápad. Vzhľadom na to majú prírodné oleje výhodu pred kondicionérmi na nechty, pretože ich zloženie je vyrobené zo 100 % oleja lisovaného za studena.

Ďalšou dôležitou otázkou je CENA kondicionérov na nechty. Niektoré kozmetické prípravky určené na obnovenie dobrého stavu poškodených nechtov môžu stáť niekoľkokrát viac ako prírodné skrášľovacie oleje. Vzhľadom na to je zrejmé, že lepšou možnosťou je investovať do prírodného oleja, pretože jeho objem je väčší a jeho účinnosť je lepšia.

Mohlo by sa zdať, že APLIKÁCIA prípravku na úpravu nechtov je oblasť, v ktorej prírodné oleje prehrávajú s týmito hotovými kozmetickými výrobkami. Praktické balenie, pohodlné štetce, rýchlo sa vstrebávajúce zloženie - to sú kladné stránky kondicionérov na nechty. Napriek tomu sa hovorí, že prírodné oleje sú lepšie, pretože sa dajú aplikovať mnohými spôsobmi - nielen ako bežný kondicionér na nechty, ale napríklad aj pridaním do ošetrujúcich kúpeľov.

Ako prírodné oleje pôsobia na nechty?

Je čas pozrieť sa bližšie na výhody olejovej manikúry. Ukazuje sa, že ošetrovanie nechtov prírodnými olejmi prináša mnohé priaznivé výsledky za predpokladu, že sa ošetrenie vykonáva pravidelne. Stručne povedané, prírodné oleje zabezpečujú:

  • spevnenie nechtov
  • prevenciu štiepenia nechtov
  • zrýchlenie rastu nechtov
  • intenzívnu regeneráciu
  • redukciu zmeny sfarbenia
  • tvrdšie nechty
  • hladkosť a prirodzený lesk
  • jemnú a zdravú kožičku

Účinky, ktoré dosiahnete vďaka tomuto ošetreniu, sú úzko spojené s olejom, ktorý na procedúru použijete. Každý z nich totiž vykazuje iný súbor vlastností, takže ich účinok sa môže mierne líšiť. Nepochybne, bez ohľadu na použité oleje budú výsledky vždy pozitívne, pretože prírodné oleje vždy pracujú v náš prospech.

Najlepšie oleje na nechty (mini rebríček)

  1. RICÍNOVÝ OLEJ - je uznávaný ako nenahraditeľný olej na nechty, najmä ak chceme posilniť nechty a urýchliť ich rast. Pri pravidelnej aplikácii ich nielen spevňuje, ale aj zmäkčuje a vyhladzuje kožičku. Zanecháva nechty zdravo lesklé. V neposlednom rade ricínový olej regeneruje nechty práve dokonale.
  2. ARGÁNOVÝ OLEJ - obsahuje vysokú koncentráciu vitamínu E a mastných kyselín, vďaka ktorým okamžite regeneruje a posilňuje nechty. Ide o olej, ktorý chráni nechtové platničky pred stratou vody, slnkom a inými druhmi poškodenia. Arganový olej vyhladzuje a skrášľuje nechty.
  3. JOJOBOVÝ OLEJ - jeden z najúčinnejších olejov používaných na úpravu nechtov. Vyživuje a posilňuje nechty a zároveň dokáže zmäkčiť suchú kožičku. Je naozaj ľahký, takže netrvá dlho, kým sa plne vstrebe. Jojobový olej pomáha obnoviť hladkosť a krásny lesk nechtov.
  4. MANDĽOVÝ OLEJ - je to ďalší ľahký olej, ktorý sa dokonale hodí na použitie v olejovej manikúre. Jeho ľahká konzistencia uľahčuje aplikáciu a zmäkčujúce vlastnosti, ktoré vykazuje, zabezpečujú rýchle odstránenie suchej kožičky. Mandľový olej vyhladzuje nechty a udržiava primeranú úroveň hydratácie.
  5. ČAJOVNÍKOVÝ OLEJ - vykazuje silné antioxidačné, protizápalové a antibakteriálne vlastnosti, preto dobre poslúži pri ošetrovaní problematických nechtov (napr. postihnutých mykózou). Zmierňuje podráždenie, pomáha pri liečbe infekcií a regeneruje nechty. Taktiež zanecháva nechty dobre vyživené.
  6. OLIVOVÝ OLEJ - vďaka tomu, že je silným mazivom, sa často odporúča do kúpeľa na ruky a nechty. Domáci prípravok na nechty v podobe olivového oleja je spôsob, ako získať silnejšie nechtové platničky a vyhladenú kožičku. Je známy tým, že zabraňuje oslabenému stavu nechtov, ktorý priamo súvisí so starnutím.
  7. BAMBUCKÉ MASLO - výborná voľba pre tých, ktorí nemajú radi riedke oleje a uprednostňujú výrobky vo forme masla. Prírodné bambucké maslo (známe aj ako karité) je neuveriteľne hustý olej, ktorý sa pri kontakte s pokožkou rozpúšťa. Pri aplikácii na nechty vyživuje a posilňuje, ako aj zjemňuje kožičku.
  8. PUPALKOVÝ OLEJ - je jedným z najmenej obľúbených olejov, napriek tomu je dokonale vhodný na olejovú manikúru. Dá sa kúpiť v kapsuliach: Pupalkový olej z jednej kapsule stačí na ošetrenie všetkých nechtov. Zanecháva nechty silnejšie, zabraňuje ich lámavosti a vyživuje ich.

Čo tak domáce sérum na nechty?

Prirodzene, nemusíte sa obmedzovať len na použitie jedného oleja, pretože si môžete vytvoriť vlastné zmesi. Príprava vášho domáceho séra na nechty je hračka!

Na vytvorenie domáceho séra na nechty budete potrebovať základný olej (napr. arganový, jojobový, mandľový, slnečnicový, olivový) a niektoré olejové posilňovače (napr. vitamín A a E prijaté z kapsúl, citrónovú šťavu, šťavu z aloe, kyselinu hyalurónovú, esenciálne oleje, včelí vosk). Toto ošetrenie nechtov ponúka množstvo možností, podobne ako olejová starostlivosť o vlasy a telo - to vám umožňuje prispôsobiť ošetrenie vašim potrebám. Aj vďaka tejto univerzálnosti je domáce sérum na nechty lepšou kozmetikou ako výrobky dostupné v drogérii.

Aké domáce séra na nechty stoja za vyskúšanie?

  • Vitamínové sérum na nechty - je ideálne na lámavé štiepiace sa nechty, ako aj na dehydrovanú a vysušenú pokožku rúk. Na jeho prípravu budete potrebovať: základný nosný olej (najlepšie ak jojobový alebo arganový), ako aj ampulky vitamínu A+E. Olej zohrejte, pridajte obsah ampuliek a začnite vitamínové sérum vmasírovať do nechtov a kožičky.
  • Olivové sérum na nechty - slúži na dva účely: veľmi dobre vyživuje nechty a zjemňuje kožičku. Na vytvorenie tohto séra použite: teplý olivový olej, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy a niekoľko kvapiek vášho obľúbeného esenciálneho oleja. Zmiešajte ingrediencie a potom zmes votrite do nechtov (aspoň 2-3-krát týždenne).
  • Sérum na urýchlenie rastu nechtov - je vhodné, ak vám záleží na posilnení nechtov a urýchlení ich rastu. Základnou zložkou je tu ricínový olej, ktorý je potrebné obohatiť o zmes esenciálnych olejov: rozmarínu, eukalyptu, citrónu a čajovníka. Pravidelná aplikácia séra v kombinácii s niekoľkominútovou masážou urobí svoje.
  • Omladzujúce sérum na nechty - malo by byť užitočné pre tých, ktorých nechty vekom slabnú a strácajú lesk. V tomto prípade je základným olejom zmes mandľového a jojobového oleja (1:1). Prídavnými látkami sú tieto esenciálne oleje: levanduľa, citrón a myrha. Odporúča sa skombinovať oleje deň vopred, aby ste ich mohli každý večer votrieť do nechtov.

Olejová manikúra: Metódy:

Chladivá olejová manikúra

Rozhodne ide o najbežnejší typ olejovej manikúry, ktorý spočíva vo vtieraní malého množstva vybraného oleja do nechtovej platničky a kožičky. Je to naozaj jednoduché ošetrenie, ktoré si nevyžaduje žiadne špeciálne prípravky. Na vykonanie tejto procedúry stačí len niekoľko kvapiek oleja a voľný čas (ráno a večer). Stručne povedané, olej je potrebné nechať niekoľko minút pôsobiť na nechty vmasírovaním. Účinky sú ešte lepšie, ak ho necháte úplne vstrebať a neumývate si ruky hneď po aplikácii oleja.

Manikúra horúcim olejom

Ďalší spôsob zlepšenia stavu nechtov ponúka manikúra horúcim olejom, ktorá si vyžaduje o niečo viac času ako jej chladná verzia. Najprv musíte nechty pripraviť na procedúru odstránením laku. Po druhé, musíte zahriať buď olej, alebo zmes - nemal by byť príliš horúci, aby ste predišli popáleniu rúk. Preto je najlepším riešením zohriať olej vo vodnom kúpeli. Keď dosiahne správnu teplotu, môžete olej naniesť na nechty, rozotrieť ho, masírovať a dokonca môžete nechty nechať ponorené v zmesi niekoľko minút. Vyššia teplota oleja zvyšuje mieru absorpcie, čo vedie k lepším výsledkom. Po skončení postupu sa odporúča nechať zvyšky oleja úplne vstrebať. Po chvíli môžete prípadný prebytok oleja z rúk odstrániť mäkkým uterákom.

Namočenie nechtov a rúk

Pri vymenúvaní procedúr na zlepšenie stavu nechtov stojí za zmienku tretia metóda, ktorou je namáčanie nechtov a rúk. Ako si pripraviť toto kozmetické ošetrenie? Budete potrebovať malú misku, teplú vodu a buď váš obľúbený olej, alebo zmes olejov. Keď do vody nalejete niekoľko kvapiek oleja, musíte ponoriť ruky a nechať ich vo vani niekoľko desiatok minút. Môžete očakávať, že pozitívne účinky sa prejavia už po prvom sedení, ale samozrejme je lepšie vystavovať ruky a nechty tejto procedúre pravidelne.

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov