Milovníci vlasov o tom básnia! Domáce vlasové wellness s olejovými procedúrami a domácimi produktmi

Milovníci vlasov o tom básnia! Domáce vlasové wellness s olejovými procedúrami a domácimi produktmi

Prečo sú ľudia, ktorých zaujíma starostlivosť o vlasy, tak veľmi nadšení z domácich prípravkov na vlasy? Pretože sú finančne dostupné a mimoriadne účinné. Celá vlasová terapia prebieha na pohodlnom mieste - v súkromí vášho domova. Cítite sa slobodne, môžete počúvať hudbu, čítať si... a navyše je starostlivosť o vlasy priamo zameraná na potreby VAŠICH vlasov - vy ste ten, kto vyberá produkty a dáva vlasom presne to, čo potrebujú. Zveľaďovanie krásy je najpohodlnejšie u vás doma, nikde inde. Vďaka sekvencii intenzívnych ošetrení má váš účes šancu získať okamžitú silu.

Vlasové wellness, pomalý rituál krásy, prírodné vlasové kúry, domáce vlasové kúpele - existuje veľa názvov a len jeden cieľ - maximálna výživa a výrazné zlepšenie vzhľadu a stavu vlasov. Výsledkom je, že vaše vlasy vyzerajú, akoby boli ošetrené v modernom salóne. Rozdiel je v tom, že sa cítite slobodnejšie a ošetrenie je lacné a relaxačné. Celý deň, napr. nedeľu, môžete venovať výlučne starostlivosti o vlasy: pokojne, trochu leňošiť, úplne sa sústrediť na vlasy. Vlasoví fajnšmekri radi kombinujú vlasové procedúry s ďalšími rituálmi krásy, napr. maskami a peelingmi na tvár, rôznymi nechtovými procedúrami, vyživujúcimi kúpeľmi nôh atď. A čo vlasy? Tie prejdú úplnou premenou len za jeden deň.

Jeden deň pre vaše vlasy - čo všetko je potrebné na úspešnú premenu?

  1. Voľný deň - keď vás nečaká žiadna cesta ani výlet, deň oddychu, kedy sa môžete venovať len sebe alebo svojim blízkym (olej alebo maska na vlasy vám neprekáža pri sledovaní dobrého filmu s rodinou).
  2. Kamarátka - môžete svojim vlasom dopriať wellness spolu s kamarátkou - stačí len pár nápadov na trávenie času: obľúbený televízny program, príprava jedla atď. Vaša kamarátka vám tento deň určite spríjemní. Je tiež príjemné spoločne vyskúšať rôzne procedúry a produkty. Ak však máte pocit, že potrebujete samotu a izoláciu - urobte si z tohto dňa výlučne svoj deň.
  3. Pohodlné oblečenie - pred nanesením olejov na vlasy, vtieraním vybraných produktov do prameňov a pokožky hlavy a opláchnutím vlasov - sa prezlečte do pohodlného oblečenia; toho, ktoré sa môže zamastiť alebo poškodiť.
  4. Vhodné produkty - deň vlasovej regenerácie má skutočne veľký prínos, pretože môžete použiť rôzne produkty a látky, ktoré vašim vlasom momentálne chýbajú. Správne produkty sú kľúčom k dôstojnej a účinnej starostlivosti o vlasy.
  5. Časový plán - aby ste zo všetkých produktov vyťažili čo najviac, musíte ich aplikovať podľa správneho poradia. Len tak bude ošetrenie vlasov účelné a nerušené. Chystáte sa objaviť najlepšiu domácu vlasovú terapiu krok za krokom.
  6. Sviečky a éterické oleje - ak chcete domáce wellness premeniť na profesionálny rituál - využite silu aromaterapie na upokojenie zmyslov a úplnú relaxáciu. Zapáľte si svietnik a použite svoj obľúbený vonný olej.

Deň vlasového wellness, výhody - čo získate vďaka domácim procedúram?

  1. Relaxáciu a odpočinok pre celé telo - keď sa regenerujú vlasy - odpočíva celé telo. Preto môžete tento domáci wellness deň považovať za úplný reštart po náročnom týždni. Ide o trend pomalého života v jeho najčistejšej podobe.
  2. Obrovská zmena k lepšiemu, pokiaľ ide o vzhľad vlasov - zvýšený lesk, štruktúra, pružnosť sú viditeľné voľným okom. 'Okamžite krásne vlasy' sú jedným z dôvodov, prečo sa celý deň venovať procedúram starostlivosti o vlasy.
  3. Čistá pokožka hlavy - prečo na nej tak veľmi záleží? Ak použijeme prirovnanie, pokožka hlavy je pre vaše vlasy rovnako dôležitá ako pôda pre rastliny. Ak je znečistená, stáva sa neúrodnou. Ak vám skutočne záleží na správnom raste vlasov - udržiavajte pokožku hlavy čistú, masírujte ju, stimulujte prietok krvi a udržiavajte úroveň vlhkosti na pokožke hlavy.
  4. Posilnené cibuľky - cibuľky sú takzvanou továrňou na vlasy. Vo vlasovej matrici prebiehajú bunkové delenia; ich správnosť ovplyvňuje rast, vzhľad, zdravie a "kvalitu" rastúcich vlasov. Viac sily a živín vo vlasoch znamená lepšie vyzerajúce vlasy. Výživou vnútorných štruktúr naštartujete rast a zároveň ho urýchlite.
  5. Oprava a rekonštrukcia vlasov - inými slovami zlepšenie pórovitosti vlasov vyplnením medzier na povrchu vlasov a upevnením disulfidových väzieb vo vnútri. Vďaka účinným látkam, ktoré sa dokážu dostať do štruktúry vlasov, sa vaše vlasy zahustia, získajú objem a pružnosť. Rozdiel ľahko spoznáte na stave svojich vlasov - budú dlhšie schnúť (tenké, dehydrované vlasy schnú okamžite). Zdravé vlasy si udržia viac živín a udržia v sebe vodu.

________________________

Wellness deň pre vaše vlasy. Ako si pripraviť domácu vlasovú kúru?

Pozrite si náš podrobný rozpis, ktorý za jedno popoludnie zmení váš účes a vráti mu rozprávkový vzhľad, ako aj starostlivosť od cibuliek až po končeky. Odhaľte 10 krokov, ktoré vás dovedú k úplnej premene vlasov!

1. EXFOLIÁCIA POKOŽKY HLAVY

Očistenie pokožky hlavy je predpokladom úspechu a posilnenia každej vlasovej kúry. Ešte stále podceňovaná, ale odporúčaná aj trichológmi - exfoliácia pokožky hlavy vám umožní zbaviť sa všetkých toxínov, preťaženia produktmi, nečistôt, prebytku mazu, odumretých buniek a hlavne výborne pripraví vlasy a pokožku hlavy na príjem účinných látok. Prebytok odumretých buniek a nános produktov (najmä stylingových podkladových prípravkov alebo suchých šampónov) pokrýva pokožku hlavy a korienky vlasov vrstvou, ktorá bráni účinným látkam preniknúť do cibuliek a pokožky hlavy.

Môžete si zaobstarať hotový peeling pokožky hlavy alebo si ho urobiť sami. Napriek tomu najviac výhod prináša enzymatický peeling pokožky hlavy - je najprecíznejší a nevyžaduje trenie, vďaka čomu je najcitlivejší ku korienkom vlasov - to je pri rednúcich a krehkých vlasoch najdôležitejšie.

Peeling naneste na vlhké vlasy a pokožku hlavy, chvíľu ho vmasírujte alebo - ak ide o enzymatický peeling - nechajte ho pôsobiť po dobu uvedenú na etikete výrobku a opláchnite ho vlažnou vodou. Teraz si pokojne umyte vlasy.

2. ŠAMPÓN na čistenie vlasov (prvé umývanie vlasov)

Nielenže zmyje zvyšky peelingu, ale tiež očistí pokožku hlavy a vlasy - tento druh šampónu má dôležitú vlastnosť: mierne nadvihuje vlasové kutikuly, aby sa zvýšila absorpcia a pomohla im prijímať živiny. Inými slovami, čistiaci šampón zlepšuje absorpciu vlasov, ktoré ľahko vstrebávajú účinné látky.

3. VLASOVÝ OLEJ (OŠETRENIE)

Oleje v starostlivosti o vlasy a staré ajurvédske umenie olejovania tvoria základ skvelej starostlivosti o vlasy. Prečo? Ako jediné látky sú kompletne zložené z vynikajúcich zložiek a upravujú vlasy rôznymi spôsobmi: nielenže zlepšujú vonkajšiu a vnútornú časť vlasového vlákna, ale tiež stimulujú cibuľky a obnovujú dobrý stav pokožky hlavy. Je to najkomplexnejšia starostlivosť o vlasy, akú si môžete dopriať.

Oleje obsahujú kvalitné esenciálne mastné kyseliny, fytosteroly, flavonoidy, karotény, skvalén a súbor vitamínov a mikroživín, ktoré zaručujú dokonalú starostlivosť o vlasy. Presne zodpovedajú pórovitosti vlasov, teda typu (a potrebám) vlasov.

V deň venovaný výlučne vlasom vykonajte kompletnú horúcu olejovú vlasovú kúru: na vlhké vlasy a pokožku hlavy naneste mierne teplý olej, jemne masírujte pokožku hlavy a vlasy prikryte teplým obkladom, aby ste zintenzívnili pôsobenie oleja.

NA ČO PAMÄTAŤ!
Olejová kúra na vlasy je stredobodom programu; ostatné sekundárne procedúry sa točia okolo olejovej rutiny. Maska, kondicionér na pokožku hlavy aj peeling zintenzívňujú účinnosť olejov, dopĺňajú ich o živiny a spôsobujú, že aktívne zložky oleja pôsobia intenzívnejšie. Čím lepšia je zmes olejov, tým účinnejší je celý wellness deň pre vaše vlasy. Ak chcete svojmu účesu dopriať to najlepšie, siahnite po jednom z troch olejov na vlasy Nanoil - ide o najvyváženejšiu zmes prírodných olejov a posilňujúcich zložiek (UV filter, keratín, lanolín, hodváb, panthenol). Všetko na to, aby ste vlasom dodali tie najcennejšie látky potrebné na ich obnovu a (opätovný) rast.

4. VÝŽIVNO-REGENERAČNÁ MASKA NA EMULGOVANIE OLEJA

Obohatená o vitamíny, proteíny, rastlinné výťažky (s cieľom dodať extra živiny a emulgovať olej). Nič neodstráni olej tak ľahko ako maska aplikovaná po olejovej kúre. Plní dve funkcie:

  •  po prvé - bez námahy odstraňuje mastný olej z vlasov, takže máte istotu, že mastné čiastočky sú preč a nie je po nich ani stopy
  • po druhé - predstavuje dodatočnú dávku živín pre vaše vlasy. Akú masku na vlasy si vybrať? Najlepšie takú, ktorá oplýva zvlhčujúcimi látkami (aloe, kyselina hyalurónová, urea, sorbitol, fruktóza) a proteínmi (mliečne, hodvábne, pšeničné, ovsené alebo ryžové proteíny, kolagén, elastín, keratín). Dobre fungujú aj masky s obsahom keratínu a aminokyselín (cysteín, cystín, taurín, tyrozín, arginín).
NA ČO TREBA PAMÄTAŤ!
Ak chcete, aby celodenné wellness na vlasy malo zmysel a prinieslo výsledky, trúfnite si na rozmanitosť - jeden deň použite proteínovú masku (na zvýšenú regeneráciu), inokedy siahnite po zvlhčujúcich látkach (dodávajú suchým vlasom hydratáciu).

5. VÝŽIVNÝ ŠAMPÓN (druhé umývanie vlasov)

Ďalšie umývanie vlasov na odstránenie oleja a masky. Druhé umývanie vám umožní vyhnúť sa zaťažovaniu vlasov maskami a kondicionérmi bohatými na živiny. Tentoraz musí byť šampón iný - bohatý na vitamíny, hydratačný, napustený proteínmi, napr. ovsenými alebo hodvábnymi, prírodný, ktorý sa navyše stará o pokožku hlavy a udržiava hydrolipidovú rovnováhu na pokožke hlavy.

6. OCTOVÝ ALEBO BYLINNÝ OPLACH VLASOV

Oplachovacia zmes dotvára celodennú wellness starostlivosť o vaše vlasy. Je ako čerešnička na torte - zvyšuje lesk, dodáva hladkosť, uzatvára vlasové kutikuly, udržiava pH pokožky hlavy v rovnováhe, zjemňuje vlasy a robí ich príjemnými na dotyk, zbavuje vlasy nánosov a zároveň zabraňuje elektrizujúcemu poletovaniu.

Jablkový alebo malinový ocot je najobľúbenejším základom na oplachovanie vlasov. Môžete si zaobstarať hotový octový oplach alebo si ho urobiť sami - pozrite si najlepšie domáce oplachy vlasov a vyskúšajte ich.

7. KONDICIONÉR NA POKOŽKU HLAVY

Posledný (ale nie menej dôležitý) krok na udržanie pokožky hlavy v dobrej kondícii. Balzam na pokožku hlavy môže mať rôzne funkcie - vyberte si ten správny, ktorý bude zodpovedať potrebám vašich vlasov a pokožky hlavy. Ak sa vám vlasy mastia, siahnite po bylinnom kondicionéri, ktorý normalizuje funkciu mazových žliaz. Na druhej strane, ak vás trápia vlasy bez objemu, unavené, vyberte si balzam, ktorý dodáva vlasom objem a pozdvihuje ich korienky. Existujú aj kondicionéry na pokožku hlavy, ktoré hydratujú, upokojujú podráždenie alebo bojujú proti tvorbe lupín. Všetko závisí od stavu pokožky hlavy a potrieb vašich vlasov.

Balzam na pokožku hlavy sa používa výlučne na pokožku hlavy a korienky vlasov, preto by mal byť jemný, prírodný a nezaťažujúci. Nemusíte ju oplachovať. Masírovanie pokožky hlavy počas aplikácie dodatočne stimuluje cibuľky a pokožku hlavy.

8. KONDICIONÉR V SPREJI, ĽANOVÝ GÉL ALEBO HYDROSOL NA VLASY

Ak sú vaše vlasy poškodené alebo si ročné obdobie vyžaduje intenzívnejšiu starostlivosť o vlasy (mráz alebo teplo) - použite ľahký kondicionér v spreji, rastlinný hydrosol alebo iný bezoplachový prípravok. Ochráni váš účes pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi.

Všetci posadnutí starostlivosťou o vlasy básnia o rôznych hmlách alebo kvetinových vodách, ktoré môžete nastriekať na vlhké vlasy pred rutinným fénovaním; môžu byť tiež bohaté na prírodné oleje, ktoré výborne chránia vlasy pred toxínmi vo vzduchu.

Ľanový gél je bežne používaným prírodným kondicionérom. Funguje ako úžasná kúra na ochranu, uhladenie a hydratáciu vlasov. Ľanové semienka majú vynikajúci ošetrujúci účinok, skvele sa starajú o končeky vlasov a dodávajú im príjemný vzhľad. Expresný recept na ľanový gél spočíva v tom, že niekoľko ľanových semienok zalejete vlažnou vodou (mali by byť zakryté) a odložíte ich na noc. Na druhý deň je gél pripravený na použitie (po scedení semienok).

9. SÉRUM NA KONČEKY VLASOV

Končeky vlasov sa vysušujú a poškodzujú najrýchlejšie zo všetkých častí vlasov. Aby ste ich zachránili pred štiepením, natierajte ich každý deň ochranným sérom alebo nejakým prírodným olejom. Týmto spôsobom budú zdravé a pružné a už sa nebudú krepatiť, vysušovať ani štiepiť. Počas wellness dňa by ste ho určite mali používať. Ak si nepotrpíte na produkty na vlasy na báze silikónu a uprednostňujete prírodné zložky - môžete vlasy natrieť extra porciou gélu z ľanových semienok zmiešaného s vybraným olejom.

OPLATÍ SA VEDIEŤ!
Ľanový gél nielen chráni končeky vlasov pred poškodením, ale aj uhladzuje, hydratuje a zvyšuje lesk. bude fungovať ako prírodný stylingový podklad a kondicionér zvyšujúci lesk. Aby ste sa vyhli zaťaženiu vlasov, pridajte trochu vody - viac vody ho robí viac "kondicionérom" a menej sérom.

10. OCHRANA PRED TEPLOM

V deň vlasového wellnessu by ste sa mali sústrediť na obnovu vlasov, takže radšej zabudnite na fénovanie alebo všetky druhy tepelného stylingu.

Ak však naozaj potrebujete ísť von a potrebujete bezchybný účes, pred vytiahnutím fénu použite sprej na ochranu pred teplom. Ideálne je, ak výrobok obsahuje prírodné zložky, ako aj to, že má účinok zvyšujúci lesk a vlasy šetrne upravuje. Arganový olej zmiešaný s vodou je prírodný sprej na ochranu pred teplom - zmiešajte niekoľko kvapiek arganového oleja s vybraným bylinkovým nálevom a nastriekajte na vlasy pred fénovaním.

Deň vlasového wellnessu - kľúčové otázky

Jeden deň výlučne pre vaše vlasy - ako často ho svojim vlasom dopriať?

Účinky celodennej vlasovej terapie sú viditeľné po každom prvom ošetrení. Napriek tomu sa v priebehu týždňa živiny vymývajú, takže by ste mali svojim vlasom určite pravidelne dopriať domáci wellness deň. Najviac získate, ak svojim vlasom doprajete takýto druh výživy aspoň raz týždenne. Takto sa vlasový kmeň aj cibuľky neustále posilňujú a odvďačia sa vám neuveriteľnou vitalitou a nádherným vzhľadom.

Deň vlasového wellnessu - ako dlho trvá tento skrášľovací rituál?

Je ťažké jednoznačne definovať čas strávený starostlivosťou o krásu. Zdá sa, že ide o bonus navyše - vy sami rozhodujete o tom, ako dlho môžete a chcete mať olej vo vlasoch. Môže to byť rýchla 30-minútová dávka alebo niekoľkohodinová kúra. Veľa žien začína svoj wellness deň večer predtým tým, že si urobia peeling pokožky hlavy, umyjú vlasy a tesne pred spaním použijú olejovú kúru. Ráno potom pokračujú ďalšími krokmi, ako je aplikácia masky na vlasy, použitie oplachov a kondicionérov na pokožku hlavy. Takto má olej počas spánku čas na obnovu vlasov. Určite sú 3 hodiny minimum, ktoré by ste mali venovať celému vlasovému wellness (pamätajte, že čím viac času vlasom venujete, tým lepšie výsledky dosiahnete).

Deň vlasovej SPA - ktorá z procedúr je najdôležitejšia?

Olejová kúra na vlasy je počas vašej domácej vlasovej SPA určite prioritou. Všetky ostatné procedúry slúžia na zintenzívnenie účinku a doplnenie prepracovaného starodávneho ajurvédskeho rituálu na vlasy. Práve preto je výber olejov veľmi dôležitý - vyberte si správne oleje pre vašu pórovitosť - stav vašich vlasov.

Deň vlasového wellnessu - môžete niektorú fázu vynechať?

Nič sa nestane, ak vynecháte jednu alebo dve fázy a ukončíte svoj wellness deň po druhom umývaní. Ženy často rady striedavo používajú oplachovanie vlasov a vody na pokožku hlavy alebo sa ich jednoducho zrieknu (napr. keď im pokožka hlavy nespôsobuje veľké problémy).

To je všetko. Je čas, aby ste si pre svoje vlasy pripravili wellness. Nechajte ich zažiť celkovú premenu a lesk, ktorý ohromí ostatných vitalitou.

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov