Najlepšie prípravky na oplachovanie vlasov po olejovaní - recepty, účinky

Najlepšie prípravky na oplachovanie vlasov po olejovaní - recepty, účinky

Využívate olejovú kúru na vlasy? Ak áno, obohaťte tento rituál krásy o oplachovanie vlasov. Onedlho sa môže stať vaším obľúbeným "zakončením" celej procedúry úpravy vlasov - bude to ako posledná kapitola pozoruhodnej knihy. Hoci oplachovanie vlasov nepôsobí efektne, jeho účinok je skutočne úžasný. Výsledky, ktoré prináša, sú viditeľné takmer zo dňa na deň: pramene získajú zdravý lesk, pružnosť a sú opäť hladké. Stojí za to si uvedomiť, že vlasy nie sú jediné, ktoré využívajú výhody oplachovania vlasov. Ukazuje sa, že pri pravidelnom ošetrovaní vlasovými oplachmi sa upokojuje a uzdravuje aj pokožka hlavy. Najlepšie na vlasových oplachoch je, že ich možno pripraviť v priebehu chvíľky, a to len s použitím ľahko dostupných produktov, ktoré sa vo väčšine prípadov už nachádzajú v našich domácnostiach.

Čo sú oplachy vlasov?

Oplachy na vlasy sú výluhy a vodné roztoky, ktoré sa používajú na oplachovanie vlasov po ich umytí (aplikujú sa ako posledná fáza po odstránení šampónovej peny). Stručne povedané, oplach na vlasy sa musí naniesť na čisté vlasy a nechať pôsobiť do ďalšieho umývania vlasov. Je to ľahký roztok podobný vode, ktorý nezanecháva vlasy preťažené a funguje podobne ako [kondicionér na vlasy.] V neposlednom rade môžu byť oplachy na vlasy zložené z jednej alebo niekoľkých zložiek.

Prečo sa oplachy vlasov oplatí používať?

Pri pravidelnom používaní vlasové oplachy dodávajú prameňom lesk, pružnosť a ľahkosť. Okrem toho sú vlasy hladké, skrotené a ich farba sa výrazne zintenzívňuje. Oplachy na vlasy tiež urýchľujú rast vlasov, poradia si s lupinami a upokojujú podráždenie pokožky hlavy. Okrem toho sú považované za vynikajúci doplnok olejovania vlasov. Prečo je to tak? Vo väčšine prípadov sa látky používané na výrobu oplachov na vlasy líšia od látok prirodzene sa vyskytujúcich v prírodných olejoch. V dôsledku toho je zloženie vlasových oplachov úplne odlišné od olejových zmesí, pretože zložky sú rôznorodé. Inak povedané, vďaka aplikácii vlasových oplachov dodávame prameňom všetky prospešné látky, ktoré oleje bežne neobsahujú.

 

Kedy používať vlasové oplachy?

Oplachy na vlasy sa môžu použiť po umytí vlasov, ale najlepší čas na ich použitie je hneď po olejovej kúre na vlasy, pretože dopĺňajú vlastnosti prírodných olejov a zvyšujú účinnosť tohto kozmetického rituálu. Používanie oplachov na vlasy je v podstate ako zavŕšenie rituálu starostlivosti o vlasy. Vlasom pomáhajú získať späť stratenú ľahkosť. Výsledkom je, že vlasy sú pri korienkoch nadvihnuté, a to zabraňuje ich preťažovaniu v dôsledku pravidelnej starostlivosti o vlasy. Ďalšou výhodou, ktorú treba spomenúť, je, že oplachovanie vlasov je uznávané ako účinný prostriedok proti elektrizujúcim a krepatejúcim vlasom. Preto by sa mali zaradiť a považovať za neoddeliteľnú súčasť každodennej starostlivosti o vlasy, najmä v zimnom období.

Ako aplikovať oplachy na vlasy?

Oplachy na vlasy možno aplikovať dvoma spôsobmi:

  1. Hneď po umytí vlasov šampónom je potrebné opláchnuť vlasy a následne jemne premasírovať pokožku hlavy. Tento spôsob je bezpochyby rýchly, avšak menej precízny. Väčšina oplachu jednoducho stečie po vlasoch, takže ošetrenie bude menej účinné.
  2. Nalejte oplach na vlasy buď do umývadla, alebo do misky a nechajte vlasy ponorené 2 - 3 minúty, súčasne masírujte hlavu, aby ste pomohli liečivej tekutine dostať sa aj do pokožky hlavy.

Predtým, ako vlasy podrobíte oplachovej kúre, mali by byť pramene vlhké, nie však premočené. Preto nezabudnite vlasy pred procedúrou jemne utrieť uterákom. Nezabúdajte, že miera absorpcie suchých vlasov je rozhodne nižšia. Inými slovami, vlasy "vypijú" menej výživných látok, ktoré tvoria oplach vlasov, ak nie sú mierne vlhké.

Najlepšie prípravky na oplachovanie po ošetrení vlasovým olejom - Domáce recepty

KÁVOVÝ OPLACH NA VLASY PRE TMAVÉ A HNEDÉ VLASY

Je to oplach na vlasy, ktorý robí zázraky s vlasmi aj pokožkou hlavy, pretože stimuluje mikrocirkuláciu krvi. Vďaka týmto vlastnostiam oplachu vlasov sa urýchľuje rast vlasov. Okrem toho je kávová oplachovacia voda na vlasy zodpovedná za dodanie lesku vlasom, vyživuje ich a pramene sú vďaka nej výrazne jemnejšie. Kávová vôňa je skutočne intenzívna a na vlasoch pretrváva naozaj dlho. V neposlednom rade je táto domáca oplachovacia voda na vlasy určená pre hnedé a čierne vlasy, pretože pramene ešte viac stmavuje tým, že zosilňuje ich prirodzenú farbu.

  1. Niekoľko minút nechajte lúhovať 3 lyžice mletej kávy. Prikryte pokrievkou.
  2. Použitú mletú kávu sceďte a nálev prelejte buď do misky, alebo do umývadla. Zmiešajte s približne 500 ml predvarenej vody.
  3. Vlasy ponorte do kávového oplachu na vlasy. Neoplachujte.

OPLACHOVANIE VLASOV JABLČNÝM OCTOM PRE VŠETKY TYPY VLASOV

Tento domáci oplach vlasov je ideálnou metódou na hladké vlasy bez použitia žehličky alebo séra s vysokým obsahom silikónu. Ocot okysľuje, čo sa prejavuje uzatváraním vlasových kutikúl. Výsledok sa prejaví v podobe lesklých a vyhladených vlasov, ktoré sú naozaj príjemné na dotyk.

Je potrebné si uvedomiť, že oplachovanie vlasov octom je ideálne pre ľudí, ktorí si často farbia vlasy. Vďaka pravidelnému uzatváraniu vlasových kutikúl, čo znamená vyhladenie vlasovej štruktúry, farba zostáva intenzívna podstatne dlhšie a znižuje sa pórovitosť vlasov.

  1. Zmiešajte lyžicu jablčného alebo hroznového octu s 2 pohármi vlažnej vody.
  2. Oplach na vlasy nalejte do misky alebo umývadla, alebo ním jednoducho polievajte celé vlasy v poslednom kroku vášho bežného umývania vlasov.

Pozor, pre octový oplach vlasov je typické, že vlasy zanecháva mierne matné, preto treba pamätať na to, aby ste oplach vlasov príliš neprekyslili. Inými slovami, nepoužívajte viac octu, ako je potrebné.

PIVO NA OPLACHOVANIE VLASOV PRE VLASY BEZ OBJEMU A HEBKOSTI

Chmeľ je už dlho známy a uznávaný ako prírodný kondicionér. Vlasy zjemňuje, udržiava ich v dobrej kondícii, pomáha im zostať pružné a plné objemu. Pivo navyše obsahuje alkohol, ktorý zvyšuje prekrvenie pokožky hlavy, takže stimuluje vlasové cibuľky. Pivo zároveň dokáže zbaviť pokožku hlavy nadbytočných toxínov a seborey. Po zriedení s vodou sa stáva jemným, ale účinným prostriedkom starostlivosti o vlasy.

  1. Otvorte fľašu piva a počkajte, kým z nej nevyprchá väčšina plynu. Pivo môžete zohriať, aby CO2 vyprchal rýchlejšie.
  2. Zmiešajte pohár piva s pohárom vody. Nalejte výplach na vlhké vlasy alebo ich ponorte do misy naplnenej pivovým roztokom.

Pivný oplach vlasov pozitívne pôsobí na unavené vlasy bez objemu so sklonom k masteniu. Pivo totiž obsahuje obrovské množstvo vitamínov skupiny B.

OPLACHOVANIE VLASOV ĽANOVÝM SEMIENKOM A CITRÓNOM NA NEPODDAJNÉ VLASY BEZ LESKU

Ľanové semienko je kozmetický hit, ktorý dobre poslúži pri ošetrení vlasov, tváre, nechtov a tela. Jeho zásluhy v oblasti regenerácie, výživy a hydratácie sú na nezaplatenie. Ukazuje sa, že ľanový gél možno úspešne použiť na prípravu oplachu na vlasy, ktorého cieľom je vyživiť a zanechať matné vlasy lesklé. Upravuje aj kučeravé a nepoddajné vlasy.

  1. Do hrnca plného vriacej vody dajte 2-3 lyžice ľanového semienka. Miešajte viac-menej minútu, kým nezískate mierne hustú konzistenciu.
  2. Gél nechajte vychladnúť, oddeľte ho od semienok. Pridajte lyžicu citrónovej šťavy a pohár prevarenej vody.
  3. Zmes nalejte do umývadla a približne 2-3 minúty ňou opakovane oplachujte vlasy.

RUMANČEKOVÝ OPLACH NA SVETLÉ VLASY

Ide o jemný oplach na vlasy, ktorý zmierňuje podráždenie pokožky a zároveň zvyšuje lesk vlasov a svetlé odlesky na blond vlasoch. Navyše harmanček vykazuje zosvetľujúce vlastnosti a táto vlastnosť z neho robí silný prostriedok zabraňujúci žltnutiu blond vlasov.

  1. 3 lyžice sušeného harmančeka zalejte vriacou vodou a nechajte prikryté lúhovať, kým nálev sám nevychladne.
  2. Nálev sceďte a prelejte ním umyté vlasy.

MÄTOVÝ OPLACH NA MASTNÉ A ŤAŽKÉ VLASY

Mäta je známa pre svoje čistiace vlastnosti. Stručne povedané, odstraňuje toxíny a prebytok kožného mazu. Mäta navyše dokáže zdvihnúť vlasy pri korienkoch a obdarovať pramene objemom. Preto ak je vaša pokožka hlavy náchylná na podráždenie, mali by ste sa obrátiť na účinný prípravok zmierňujúci podráždenie a upokojujúci svrbenie, akým je mäta.

  1. Vylúhujte približne 3 lyžice sušených mätových listov alebo 3 vrecúška mätového čaju.
  2. Nechajte ho vychladnúť a spojte s litrom vody. Domáci mätový oplach nalejte na vlasy. Samozrejme, vlasy môžete ponoriť aj do misky naplnenej mätovým oplachom na vlasy.

OPLACHOVANIE VLASOV ČAJOM ROOIBOS NA RYŠAVÉ VLASY

Udržať sýtosť ryšavých vlasov je naozaj ťažké. Jednoducho sa rýchlo vytráca. Následkom toho sa namiesto sýtej medenej farby zmenia na nepríjemný oranžový odtieň. Ako zintenzívniť farbu ryšavých vlasov?

  1. V litri vody uvarte 3-4 čajové vrecúška čaju Rooibos.
  2. Nálev nechajte vychladnúť a po každom umytí ním prelejte vlasy.

OPLACHOVANIE VLASOV ČIERNYM ČAJOM NA TMAVÉ VLASY

Tento oplach vlasov, podobne ako kávový oplach vlasov, zintenzívňuje farbu tmavých vlasov. Pri pravidelnej aplikácii nielen zvýrazňuje farbu, ale stará sa aj o farbené vlasy. Na vysvetlenie, zabraňuje rýchlemu vyblednutiu farby.

  1. V litri vody zalejte 3-4 vrecúška čierneho čaju. Môžete použiť aj 3 lyžice sypaného čaju a zaliať ho litrom vody.
  2. Počkajte chvíľu, kým nálev vychladne, čaj sceďte a prelejte ním vlasy a pokožku hlavy.

OPLACHOVANIE VLASOV BREZOVOU VODOU NA PROBLEMATICKÉ VLASY

Ide o dvojzložkový oplach vlasov, ktorý sa výnimočne ľahko pripravuje, nemusíte lúhovať žiadne bylinky. Miesto toho musíte zmiešať brezovú šťavu (môžete si ju kúpiť v obchode) s destilovanou vodou. Brezová šťava obsahuje celý rad vitamínov, aminokyselín a minerálnych solí, ktoré posilňujú vlasové cibuľky, zanechávajú pokožku hlavy sviežu, bojujú proti lupinám, ako aj regenerujú a zintenzívňujú lesk vlasov. Oplachovanie vlasov brezovou šťavou dobre slúži ako liečba proti vypadávaniu vlasov. Po umytí vlasov použite brezovú vodu na opláchnutie a potom nechajte vlasy vysušiť na vzduchu.

Oplachovanie vlasov - akú vodu použiť?

Aby ste zvýšili účinok domácich oplachov na vlasy, vždy používajte predvarenú vodu. Nie je taká tvrdá ako voda z vodovodu, preto sú vlasy vystavené pôsobeniu destilovanej vody oveľa jemnejšie a pružnejšie. Takisto sa budú takéto vlasy ľahšie upravovať, pretože budú hladké a príjemné na dotyk.

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov