V čom spočíva najlepšia starostlivosť o vlasy počas zimy? Najlepšie tipy a prípravky

V čom spočíva najlepšia starostlivosť o vlasy počas zimy? Najlepšie tipy a prípravky

Lesklé, silné a zdravé vlasy sú vždy dôležité, bez ohľadu na ročné obdobie. V zime, keď sa teplota vonku pohybuje pod nulou, je vzhľad našich účesov veľmi nežiaduci. Prenikavý vietor, suchý vzduch v interiéri, schovávanie vlasov pod čiapkou - zdá sa, že to nie je vlasom naklonené. Všetci poznáme statické poletovanie, mastnotu pokožky hlavy, nedostatok objemu, dehydratáciu, poškodené vlasy (končeky), nepoddajné pramene. Ako by mala vyzerať vaša zimná starostlivosť o vlasy?

Čo ohrozuje vaše vlasy, keď je štipľavý mráz?

Zima nie je (vôbec!) vlasom naklonené ročné obdobie. Nesprávna starostlivosť o vlasy nápadne oslabuje vnútorné aj vonkajšie štruktúry vlasov vrátane vlasových cibuliek. Je to preto, že vlasy sú vystavené náhlym a pomerne drastickým zmenám teplôt: mrazivý vzduch vonku a suchý ohriaty vzduch vo vnútri - to nie je dobrý duet pre váš účes.

Nosenie čiapky a šálu alebo schovávanie vlasov pod rolákom neprinášajú želané účinky v starostlivosti o vlasy. Vlasy sú zaťažené a strácajú objem, pokožka hlavy je zbavená správneho prietoku krvi, vlasy sú mastné a šál spôsobuje lámanie končekov vlasov. V dôsledku toho váš účes už nie je upravený ani nádherne vyzerajúci. Ako obnoviť lesk, pružnosť a silu vlasov, aby sa nepoškodili v tuhej zime?

Starostlivosť o vlasy v zime pre dosiahnutie dokonalého účesu!

1. Ako sa starať o vlasy v zime - svieže vlasy aj s čiapkou

Chladné dni znamenajú oveľa mastnejšie vlasy, čo je najmä dôsledkom nosenia čiapky. Vlasy si neudržia sviežosť, zatiaľ čo pokožku hlavy trápi nadbytok mazu, pretože mazové žľazy pracujú intenzívnejšie. Aby ste si udržali objemné vlasy, pokojne si ich umývajte každý deň: vyberte si jemný a prírodný šampón.

Od spľasnutých vlasov vás zachráni, ak si ku korienkom nastriekate trochu suchého šampónu, napr. pred dôležitým stretnutím. Prípravok nadvihne korienky, zväčší objem a zastaví nadmerné vylučovanie mazu. Dôležité je, aby sa z toho nestal zvyk. Keď použijete suchý šampón, je vhodné si na druhý deň vlasy umyť.

2. Ako sa starať o vlasy v zime - najlepšie hydratačné prípravky

Aby ste vlasy zachránili pred suchým vzduchom, poskytnite im dostatočnú vlhkosť. Toto pravidlo platí pre vlasy aj pre pokožku hlavy, ktorá má tendenciu strácať hydratáciu v dôsledku prehriateho vzduchu vyžarovaného ohrievačmi a fénmi. Počas zimného obdobia vlasy rýchlo strácajú vodu a ich kutikuly sa dvíhajú. V dôsledku toho sú náchylnejšie na poškodenie.

Dodávanie vlhkosti je základom starostlivosti o vlasy - okrem balzamu siahnite po hydratačnom šampóne (veľa šampónov na mastné vlasy obsahuje aj zložky udržujúce hydratáciu vlasov a pokožky hlavy).

Micelárne výrobky na vlasy sú inovatívne a na zimu ako stvorené. Množstvo z nich jemne čistí pokožku hlavy, nevysušuje ju. Výbornou voľbou sú hydratačné vlasové masky/kondicionéry a bylinné prípravky na pokožku hlavy, ktoré upokojujú podráždenú pokožku hlavy a udržiavajú v nej vlhkosť.

Ak vaše vlasy túžia po hydratácii - zájdite do kaderníctva a doprajte im parnú kúru na vlasy, ktorá je rýchlym spôsobom výživy. Mali by ste urobiť všetko pre to, aby ste účinok udržali čo najdlhšie - domáca olejová kúra na vlasy bude pôsobiť ako tá najsilnejšia pomoc. Vykonávajte ju aspoň raz týždenne.

3. Ako sa starať o vlasy v zime - už žiadne mastné vlasy - čistá pokožka hlavy

Okrem pravidelného používania šampónu sa o nenarušenú rovnováhu vlasovej pokožky postará aj ošetrenie vlasov olejom. Jedinečné vlastnosti prírodných olejov (najmä jojobového oleja) udržiavajú pokožku hlavy čistú a bez prebytku kožného mazu.

Keď ide o extrémne mastné vlasy, vyžadujú intenzívne pôsobiace produkty. Šampón nestačí na to, aby ste sa zbavili prebytku mazu. Ak bojujete s týmto problémom, raz týždenne si urobte peeling pokožky hlavy (zaobstarajte si hotový peeling alebo si vyrobte vlastný s použitím prírodných olejov). Peeling nielenže odstráni prebytok kožného mazu, ale zbaví vás aj nánosov produktov, rôznych toxínov a nečistôt. Exfoliácia zvyšuje prietok krvi, dodáva kyslík do kožných buniek a stimuluje cibuľky pre rýchlejší rast vlasov. Peeling je navyše dokonalým prostriedkom na spľasnuté, zaťažené vlasy - jemná masáž pokožky hlavy nadvihne korienky a príjemne zväčší ich objem.

4. Ako sa starať o vlasy v zime - ochrana končekov vlasov

Končeky vlasov sa poškodzujú najrýchlejšie - je to časť vlasov, ktorú máme najdlhšie. Následkom toho sa stihnú poškodiť kvôli nepriaznivým poveternostným podmienkam, nesprávnej starostlivosti o vlasy a nepravidelnému zastrihávaniu. Je to fragment vlasov, ktorý sa najrýchlejšie vysušuje, stráca farbu a štiepi. Konce vlasov sú často extrémne krepovité a práve v tejto časti vlasov sa začínajú poškodzovať vnútorné štruktúry.

Najlepšie, čo môžete urobiť, je pravidelne strihať končeky vlasov a používať špeciálne sérum na ich ochranu pred suchým vzduchom a nepriaznivými teplotami. Okrem produktov na báze silikónu túto úlohu plnia aj [prírodné oleje] - nielenže chránia vlasy zvonka (zanechávajú mikroskopický štít chrániaci pred poškodením), ale posilňujú aj vnútorné štruktúry vlasov a zabraňujú štiepeniu končekov vlasov.

5. Ako sa starať o vlasy v zime - posilnené cibuľky a vnútorná štruktúra vlasov

Vlasová cibuľka je jeho najdôležitejšou časťou - ak sa jej stav oslabí, vlas ľahko vypadne z folikulu. Aby toho nebolo málo, rast vlasov je obmedzený. Pramene môžu vyrastať slabšie a náchylnejšie na poškodenie. Keď klobúk, mráz a prehriaty vzduch dávajú vášmu účesu zabrať, starostlivosť o vlasy by mala byť založená najmä na aplikácii vlasových olejových kúr. Prírodné oleje sa vtierajú po celej dĺžke vlasov aj do pokožky hlavy, aby stimulovali jej činnosť, vyživovali vlasovú štruktúru a dodávali množstvo cenných vitamínov, fytosterolov, flavonoidov a kvalitných omega mastných kyselín. Olejová kúra na vlasy je najlepšia a najúčinnejšia domáca terapia, akou môžete svoj účes obdarovať.

6. Ako sa starať o vlasy v zime - statické poletujúce vlasy pod kontrolou

Nepoddajné vlasy - zimná hrozba, s ktorou sa snaží bojovať mnoho žien. Zvyčajne postihuje krehké, tenké vlasy, napriek tomu sa stáva, že silné ťažké vlasy prehrávajú boj so suchým vzduchom, čiapkami alebo pracími prostriedkami, ktoré do značnej miery zintenzívňujú statickú elektrinu vlasov.

Ak sa vaše pramene notoricky rozlietavajú rôznymi smermi a bežná starostlivosť o vlasy to len zhoršuje, vyskúšajte šampón obohatený o prírodné oleje (zaobstarajte si hotový výrobok alebo pridajte kvapku či dve prírodného oleja do bežného šampónu).

Ďalšou dobrou voľbou je špeciálne navrhnutý antistatický sprej na vlasy. Najlepší účinok dosiahnete, keď ho nastriekate dovnútra klobúka a na šatku a pred česaním vlasov jemne navlhčíte kefu. Keď už hovoríme o kefách na vlasy, aj tie môžu spôsobovať statické poletovanie. Ak áno, vymeňte ju za drevený hrebeň so širokými zubami - zabráni statickej elektrine a zároveň sa postará o vlasy a masíruje pokožku hlavy.

7. Ako sa starať o vlasy v zime - závideniahodný objem vlasov

Objem (presnejšie jeho nedostatok) je najväčší problém, s ktorým sa v zime pravdepodobne stretnete. Aby ste si udržali vlasy plné objemu, použite niekoľko osvedčených trikov. Prioritou je nepochybne masáž pokožky hlavy - napr. masáž, ktorú robíte pri aplikácii vlasových olejových kúr. Nielenže vyživuje cibuľky, ale tiež pozdvihuje vlasové korienky a dodáva vlasom pevnosť a objem.

Ďalším dobrým spôsobom je fénovanie vlasov dolu hlavou. Keď sú pramene ešte mierne vlhké, použite jemný stylingový krém - prírodný a bez syntetických látok.

Vaše vlasy budú vyzerať dobre aj vtedy, keď použijete domáci gél z ľanových semienok. Aby ste sa v zime vyhli zaťaženým vlasom, používajte ľahký kondicionér a šampón. Takto máte istotu, že vaše vlasy dostanú náležitú starostlivosť a produkty nenarušia rovnováhu pokožky hlavy.

8. Ako sa starať o vlasy v zime - ochrana pred vonkajšími vplyvmi

Ak sú vlasy v kontakte s nepriaznivým počasím, rýchlejšie slabnú a poškodzujú sa - to je logické. Škoda, že v zime, aj keď sa vrátite domov na teplé miesto - vaše vlasy nemajú šancu na oddych, pretože suchý a prehriaty vzduch im dáva zabrať takisto.

Ochrana vlasov pred poškodením je jedným z najdôležitejších prvkov zimnej starostlivosti o vlasy. Ukázalo sa, že najlepšie výsledky prinášajú prírodné oleje a domáca olejová kúra na vlasy, ktoré pôsobia viacnásobne: nielenže chránia vlasy zvonka, ale aj fixujú vnútornú štruktúru a posilňujú cibuľky.

Najlepšie je, keď si vyberiete správny olej pre pórovitosť a stav vašich vlasov - mali by ste vyskúšať online test pórovitosti vlasov a vybrať správnu zmes olejov. Jeden z troch olejov na vlasy Nanoil bude ako stvorený na zimnú starostlivosť o vlasy, určený pre rôzne pórovitosti, typy a stav vlasov.

Čo sa vašim vlasom nepáči? Pozor na...

1. Výrobky na vlasy na báze alkoholu

Alkoholy vo výrobkoch uľahčujú vstrebávanie. Alkoholy s dlhým reťazcom neuškodia ani z dlhodobého hľadiska. Škoda, že väčšina výrobkov obsahuje aspoň jeden silne dehydratujúci alkohol s krátkym reťazcom, ktorý vedie k dehydratácii vlasov a pri pravidelnom používaní má komedogénny účinok na pokožku hlavy. Do skupiny nepriaznivej pre vlasy patria alkohol denat, benzylalkohol, etanol alkohol, izopropylalkohol (IPA).

2. Silne pôsobiace silikóny zaťažujúce vaše vlasy

Silne pôsobiace silikóny vo výrobkoch fungujú ako "zlé" alkoholy, ktoré zanechávajú pokožku hlavy dehydrovanú a podráždenú. Pri nákupe výrobkov určených na zimnú starostlivosť o vlasy sa vyhýbajte silikónom, ako sú simetikón, trimetikón alebo trimetylsiloxysilikáty.

3. Žehlička na vlasy a tepelný styling

Horúca žehlička na vlasy, prúd vzduchu z fénu plus premenlivý a mrazivý vzduch... môže toho byť na vaše vlasy až príliš. Ak chcete naozaj urobiť všetko pre to, aby ste si udržali vlasy vitálne a predišli ich poškodeniu - používajte žehličku na vlasy len občas alebo sa jej vzdajte. Ušetríte tak svoje vlasy pred nezvratnými zmenami v ich štruktúre. Pri fénovaní používajte chladný prúd vzduchu - vlasy tak nebudú strácať vlhkosť a vodu. Okrem toho sa uzavrú kutikuly pre rozprávkovo žiarivé vlasy.

4. Sušenie uterákom

Táto činnosť je samozrejme zakázaná bez ohľadu na ročné obdobie. Pamätajte však, že invazívne sušenie uterákom plus niekoľko mesiacov nepriaznivých podmienok (vnútri aj vonku) prináša poškodenie vlasov dvakrát rýchlejšie. Drsné sušenie uterákom alebo chodenie spať s mokrými vlasmi môže neskôr skončiť polámaním vlasov a poškodením vonkajšieho keratínu (ktorého cieľom je chrániť vlasy pred poškodením a vysušením).

5. Príliš veľa produktov na úpravu vlasov

Prírodné prípravky na úpravu vlasov na rastlinnej báze sa rozhodne oplatí vyberať. Umožňujú vám totiž upraviť účes, vyživujú a zároveň chránia. Na druhej strane, ak nadmerne používate syntetické peny a laky na vlasy, obaľujete a zaťažujete vlasy chemikáliami, ktoré môžu spôsobiť dehydratáciu. Pena na vlasy, sprej, gél alebo pasta zhoršujú stav pokožky hlavy a narúšajú prirodzenú cirkuláciu.

6. Nedbalé fénovanie vlasov

Ísť spať s mokrými alebo vlhkými vlasmi (alebo ešte horšie - ísť von s vlhkými vlasmi) je ľahký spôsob, ako prechladnúť. Vlasy tým tiež veľmi trpia. Mokré vlasy sú jemnejšie a náchylnejšie na poškodenie; ich štruktúra sa rýchlo zničí. Vlasové vlákna sa veľmi ťažko obnovujú.

7. Plastové kefy a hrebene

Môžu zintenzívniť statickú elektrinu vlasov, tupírovať a ťahať pramene vlasov. Ak to so starostlivosťou o vlasy myslíte vážne, siahnite po správnej kefe alebo hrebeni. Drevený hrebeň so širokými zubami je jedným z najlepších, aké si môžete vybrať - rozčesáva vlasy, masíruje pokožku hlavy a zlepšuje prietok krvi, čím dodáva kyslík do vlasových cibuliek.

8. Zlé pranie bielizne

Hoci príliš veľa pracích prostriedkov a zmäkčovadiel dodáva čiapkam a šálom krásnu vôňu a mäkkosť, vašim vlasom nepomôžu. Väčšina pracích práškov, zmäkčovačov a kapsúl má rovnaký elektrický náboj ako vlasy. Takže... ak do prania šálov, čiapok alebo svetrov vkladáte príliš veľa úsilia, vaše vlasy sa zaručene zmenia na statické a poletujúce vlasy. Ak to chcete zmierniť, vyberte si antistatické zmäkčovadlá a pri praní obmedzte množstvo pracích prostriedkov.

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov