Bojujte proti celulitíde s prírodnými olejmi. Najlepšie ošetrenia na dosiahnutie dokonalého tela

Bojujte proti celulitíde s prírodnými olejmi. Najlepšie ošetrenia na dosiahnutie dokonalého tela

Ak sa chcete zbaviť celulitídy, môžete si na telo natierať špeciálne krémy, alebo sa môžete obrátiť na niekoľko tradičných metód, ktoré sú už dlho známe. Tiež existuje široký výber prírodných olejov dostatočne silných na boj proti celulitíde. S ich pomocou môže vaše telo vyzerať úžasne a nebude ani stopy po takzvanej pomarančovej koži. Chcete sa zbaviť celulitídy? Zvoľte si olejovú masáž!

Čo je to celulitída?

Jednoducho povedané, je to tukové tkanivo, ktoré je pod kožou nerovnomerne rozložené. Nevyzerá to veľmi dobre a niekedy sa stáva, že je to dokonca bolestivé, najmä vo vysoko pokročilej fáze. Väčšinou celulitída postihuje stehná, zadok, boky a brucho. Niekedy ju nájdeme aj na pleciach a prsiach.

Špecialisti definujú celulitídu ako degeneratívnu poruchu podkožnej vrstvy, ktorá sa prejavuje ako zhrubnuté tukové tkanivo na stehnách, zadku a bokoch.

Príčina celulitídy

Je mnoho dôvodov, prečo sa celulitída objavuje na tele. Príčiny sú hlavne genetické, ale ovplyvňuje ju aj špecifické rozloženie tukového tkaniva v tele. Druhým najčastejším dôvodom sú: zlé stravovacie návyky, sedavý životný štýl, nosenie priliehavého oblečenia, ktoré bráni voľnému obehu krvi a lymfy. Pomarančovú kožu tiež ovplyvňujú lieky, rôzne masti a hormonálne zmeny, ktoré sa dejú v našom tele (vrátane antikoncepcie). A navyše cukor, vyprážané a mastné jedlá, ktoré nie sú priateľské k postave, sú zároveň jedným z najväčších spojencov celulitídy. Škodlivé toxíny, ktoré sa zhromažďujú v tukovom tkanive dosť ovplyvňujú či sa objaví celulitída.

Ako sa zbaviť celulitídy?

Táto častá nedokonalosť pokožky neznáša chlad, masáže a fyzickú aktivitu. Ako sa zbaviť celulitídy? Najlepšie bude ak si užijete masáž! Masáž stimuluje lymfatický systém, podporuje krvný obeh a hlavne pomáha zničiť tukové usadeniny a odstraňovať toxíny, ktoré sa hromadia v bunkách. [Masáž pokožky] sa môže vykonávať buď rukami alebo špeciálnym masážnym nástrojom. Najdôležitejšie je však zvýšiť jej účinnosť: siahnite po prírodnom oleji.

Ako použiť olej proti celulitíde na zvýšenie jeho účinnosti?

Olej, ktorý budete používať doma na boj proti celulitíde, si natrite na vlhkú pokožku hneď po kúpaní - tak stimulujete pokožku, ktorá sa zahreje a zvýši sa tak intenzita vstrebávania. Bolo by ešte lepšie, ak by ste si telo vydrhli a venovali osobitnú pozornosť oblastiam postihnutým celulitídou.

Aby ste zvýšili liečivé vlastnosti masáže a pozitívne ovplyvnili telo, ošetrenie sa musí vykonať od nôh smerom nahor k srdcu. Samozrejme, najviac by ste sa mali zamerať na nohy, stehná a zadok. Podobne by ste si mali olej natrieť na oblasť brucha. Platí tiež, že najlepší čas na masáž je hneď po tréningu, kedy je váš krvný obeh stimulovaný po fyzickej aktivite.

Vedeli ste, že...
... masáž tela prírodnými olejmi urýchľuje proces redukcie tukového tkaniva, stimuluje prietok krvi a znižuje vaskulárnu priepustnosť? Okrem toho sa toto ošetrenie postará o lymfatickú drenáž, ktorá podporuje zrýchlený tok lymfy. Toto je najlepší spôsob, ako bojovať proti celulitíde. Pravidelná masáž zničí nerovnomerné a jamkovité tukové tkanivo.

Najlepšie ošetrenia proti celulitíde na dosiahnutie dokonalého tela

1. Masáž prírodným olejom

Keby neexistovali prírodné oleje, nebola by možná žiadna masáž (nielen anticelulitídna). Olej uľahčí masáž tým, že sa ruky po tele ľahko kĺžu a tkanivo je tak chránené pred poškodením. Oleje majú zároveň ošetrujúce vlastnosti a samozrejme pomáhajú bojovať proti celulitíde. Prírodné oleje sú najlepšou zbraňou v boji proti celulitíde a najlepšou zložkou všetkých známych kúr proti celulitíde.

Ktoré oleje vám pomôžu v boji proti celulitíde?

Mandľový olej - obsahuje minerálne soli, bielkoviny, horčík a vitamíny. Dobre hydratuje pokožku, obnovuje lesk a zlepšuje mikro-cirkuláciu. Tento olej je neuveriteľne jemný, ľahký a dobre sa vstrebáva. Mandľový olej upokojuje podráždenie a uvoľňuje pokožku. Nakoniec, mandľový olej je skvelý ako nosný olej pre esenciálne oleje na ošetrenie proti celulitíde.

Arganový olej - je jedným z najefektívnejších olejov na lifting pokožky. Bojuje proti škvrnám na pokožke a spomaľuje starnutie tak, že zlepšuje elasticitu pokožky. Tiež zrýchľuje metabolizmus buniek, vyhladzuje a napína pokožku. Pravidelné nanášanie arganového oleja do oblastí postihnutých nerovnomernou a jamkovitou pokožkou stačí na to, aby ste si všimli výrazné zlepšenie vzhľadu tela.

Makadamový olej - je ideálny na lekársku masáž a masáž na formovanie tela. Jemný a ľahký, veľmi ľahko sa vstrebáva do pokožky a nie je komedogénny. Makadamový olej zároveň podporuje procesy, ktoré prebiehajú v koži. Pri jeho pravidelnom používaní olej pomáha v boji o štíhle telo a zanecháva pokožku pružnú.

Brečtanový olej - saponíny, ktoré brečtan obsahuje, zrýchľujú metabolizmus buniek a majú neuveriteľne silné detoxikujúce vlastnosti. Hederin, ktorý olej tiež obsahuje, je známy tým, že je to účinná prísada na výrazný lifting kože. Olej dokáže preniknúť hlboko do pokožky a odvedie tekutiny z tela tak, že aktivuje lymfatický obeh.

Olej z kávových zŕn - kofeín má vysokú chemickú afinitu k bunkám v pokožke, ľahko do nich preniká; polyfenoly sú zodpovedné za aktiváciu produkcie telesnej teploty. Keďže tento olej obsahuje kofeín, zintenzívňuje odtok lymfy z tkanív, stimuluje spaľovanie tukových tkanív a uľahčuje odbúravanie tukových buniek. V neposlednom rade olej z kávových zŕn zlepšuje metabolizmus buniek a pomáha, aby bola pokožka pružnejšia a pevnejšia.

2. Masáž prírodnými a esenciálnymi olejmi

Prírodné rastlinné oleje zohrávajú úlohu nosných olejov pre éterické oleje s koncentrovanou silou, ktoré majú na pokožku silný účinok. Mnoho voňavých olejov, ktoré sa používajú na aromaterapiu sa neuveriteľne dobre pasujú aj s celulitídou. Preto, ak sa chcete raz a navždy zbaviť pomarančovej kože - musíte zaradiť oleje do ošetrení proti celulitíde.

Esenciálne oleje sú silne koncentrované, preto ich nepoužívajte samostatne - mohlo by dôjsť k silnému podráždeniu pokožky.

Môžete si vytvoriť vlastné zmesi olejov a uskladnite ich vo fľaši z tmavého skla až počas niekoľkých týždňov. Nanášajte si oleje proti celulitíde každý deň po kúpaní na rozohriatu pokožku jemnou masážou. Takéto zmesi sa vždy skladajú z tzv. NOSNÝCH OLEJOV (t.j. arganový, makadamový, mandľový, brečtanový olej) a z vybraných ÉTERICKÝCH OLEJOV.

POZNÁMKA!
Esenciálne oleje z citrusových plodov by sa nemali používať pred vystavením pokožky slnku - mohlo by to spôsobiť fotoalergiu.

Pred pravidelným používaním esenciálnych olejov je vhodné vykonať test na pokožke. Naneste malé množstvo esenciálneho a nosného oleja na pokožku za uchom. Ak do 24 hodín nezaznamenáte žiadne podráždenie, môžete olej začať používať.

3. Domáce telové a tvárové peelingy proti celulitíde

Peeling je jedným z najdôležitejších prvkov starostlivosti o telo, tvár a dokonca aj pokožku hlavy. Účinky pravidelného peelingu sú naozaj pôsobivé, pretože ide o ošetrenie, ktoré - rovnako ako masáž - zvyšuje prietok krvi, zabraňuje lymfostáze a stimuluje odstraňovanie toxínov, ktoré sa v tele nahromadili. Výsledkom je hladká pokožka bez celulitídy a hrboľčekov.

Urob si sám: Domáce peelingy proti celulitíde

Cukrovo-olejový telový peeling proti celulitíde

Zmiešajte cukor s medom a potom ich zmiešajte buď s arganovým alebo makadamovým olejom a vytvorte hustú hmotu. Peeling naneste na vlhkú pokožku a masírujte, až kým sa hrudky cukru nerozplynú.

Kávovo-olejový peeling proti celulitíde

  • 220 gr mletej kávy
  • 110 gr zahriateho kokosového oleja
  • 110 gr zahriateho bambuckého masla
  • 60 ml arganového oleja
  • 5 kvapiek grapefruitového esenciálneho oleja
  • 110 gr hrubozrnnej himalájskej soli,
  • tiež môžete použiť štipku škorice alebo zázvoru (zahrieva a stimuluje prietok krvi)

Tento peeling môžete skladovať naozaj kreatívne, môžete ho mať vo forme kociek alebo v krásnom tvare muffinu - stačí zmes naliať do silikónových foriem na pečenie predtým ako kokosový olej a bambucké maslo vychladnú. Keď stuhne, vyberte peeling v tvare muffinu a uložte ho do uzatvárateľnej nádoby.

Peeling nanášajte iba na vlhkú pokožku po kúpaní - vďaka telesnému teplu sa oleje roztopia a ľahko spravíte dokonalú exfoliáciu odumretých buniek pokožky.

Kávovo-cukrový peeling proti celulitíde

Toto je podobný peeling, ale je trochu jednoduchší: zmiešajte 110 gr mletej kávy, 55 gr trstinového cukru s trochou prírodného oleja, napr. arganového alebo mandľového oleja.

Pridávajte olej až kým nezískate hustú pastu.

Túto základnú verziu telového peelingu môžete obohatiť o vybrané esenciálne oleje proti celulitíde (napr. zázvorovo-citusový, borievkový). Na tento domáci telový peeling stačí približne 10 kvapiek.

Cukrová masáž dokonale vyhladí pokožku. Kávová usadenina zvyšuje pružnosť pokožky a stimuluje prietok krvi a lymfy. Po skončení masáže opláchnite peeling vlažnou vodou.

4. Telové zábaly

Ďalším skvelým spôsobom, ako sa vysporiadať s celulitídou, je telový zábal. Veľa kozmetických salónov ponúka toto ošetrenie, ale môžete si ho spraviť aj doma. Na oblasť tela postihnutú celulitídou si musíte naniesť špeciálnu zmes a potom si ju zabalíte do potravinárskej fólie.

Tlak, ktorý vytvára fólia, stimuluje prietok krvi. Fólia navyše vytvára teplo, ktoré otvára póry na pokožke, vďaka čomu účinné látky preniknú do hlbších vrstiev pokožky a tak sa zvýši ich účinnosť. Výsledky zábalov tela možno porovnať s drenážou: zvyšuje prietok krvi a lymfy a zoštíhľuje. Zníži sa výskyt celulitídy.

Domáce zábaly tela

Olejový zábal proti celulitíde

  • 15 ml oleja z kávových zŕn
  • 15 ml arganového oleja
  • 15 ml brečtanového oleja
  • 10 kvapiek esenciálneho oleja proti celulitíde (napr. pomaranč, zázvor, grapefruit)

Zložky zmiešajte, naneste zmes na oblasť pokožky postihnutú celulitídou, zabaľte potravinovou fóliou. Po 20 minútach odstráňte fóliu a zmes opláchnite.

Kávový zábal proti celulitíde

  • 125 ml kávy
  • 60 ml mandľového oleja
  • 60 ml oleja z kávových zŕn

Zmiešajte ingrediencie, aby ste získali pomerne husté sérum. Naneste ho na pokožku postihnutú celulitídou a zabaľte do fólie. Po 15-20 minútach fóliu odstráňte a telo umyte vlažnou vodou.

5. Teplá a studená sprcha

Nepochybne ide o najlacnejšiu a najjednoduchšiu domácu liečbu na zníženie celulitídy.

Studená voda sťahuje, zatiaľ čo teplá voda rozširuje krvné cievy. Po takejto sprche bude pokožka pevná a hladká. Stojí za to sa často takto sprchovať, ak je to možné, každé kúpanie tak ukončite. Takáto sprcha sa skrátka považuje za výnimočnú pre celkovú pohodu organizmu a tela.

6. Kúpeľ proti celulitíde

Ak si radi poležíte vo vani, mali by ste vedieť, že počas týchto príjemných chvíľ môžete tiež bojovať proti celulitíde. Všetko, čo treba urobiť, je pridať správny typ soli, ktorá sa za vás postará o pomarančovú kožu.

Soľ do kúpeľa z jazera Baskunchak

Kúpeľ so soľou z jazera Baskunchak stimuluje pokožku, bojuje proti celulitíde a tvaruje telo. Táto soľ obsahuje výťažky z rozmarínu, šalvie a brečtanu, ktoré redukujú pomarančovú kožu, pomáhajú spáliť prebytočné tukové tkanivá a tiež posilňujú a tonizujú pokožku.

Soľ do kúpeľa s bišofitom

Bišofit je minerál bežne považovaný za efektívny v boji proti celulitíde. Stará sa o pokožku, dodáva tkanivám horčík, bróm, železo, jód a chlór. Ak si ho budete pravidelne pridávať do kúpeľa, zanechá vašu pokožku hladkú a zabráni hromadeniu sa tukov v bunkách.

Soľ do kúpeľa s guaranou a L-karnitínom

L-karnitín je jednou z najúčinnejších látok proti celulitíde, ktoré sa pridávajú do solí: pomáha zachovať mladistvý vzhľad pokožky tak, že odstraňuje toxíny z tela. A guarana má antioxidačné a antibakteriálne vlastnosti. Pôsobí tiež podobne ako káva - zvyšuje bunkový metabolizmus. V podstate sa zistilo, že je nenahraditeľná, pokiaľ ide o ošetrenie a vyhladenie pokožky.

Soľ do kúpeľa z Mŕtveho mora

Soľný kúpeľ z Mŕtveho mora uľahčuje boj proti tukovým vankúšikom, striám a celulitíde. Tento kúpeľ stimuluje prietok krvi a tiež zlepšuje elasticitu a hladkosť pokožky.

Vďaka vysokej priepustnosti minerálov pomáha soľný kúpeľ z Mŕtveho mora na uvoľnenie svalov a poskytuje lymfatickú drenáž na zredukovanie pomarančovej kože.

Esenciálne oleje do kúpeľa

Do kúpeľa si môžete pridať niekoľko kvapiek esenciálneho oleja - do vane s vodou s teplotou okolo 30 stupňov Celzia pridajte 10 kvapiek grapefruitového, zázvorového, pomarančového alebo akéhokoľvek iného esenciálneho oleja, ktorý bojuje proti celulitíde. Jedno kúpanie by nemalo trvať dlhšie ako 15-20 minút.

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov