Ako si uchovať mladosť. Ako si spraviť masáž tváre?

Ako si uchovať mladosť. Ako si spraviť masáž tváre?

Ak si masáž tváre budete robiť pravidelne, môže to byť vaša alternatíva k botoxu - spevňuje ochabnutú pokožku, omladzuje a uľahčuje vstrebávanie výživných látok, ktoré pokožke dodávate napríklad v pleťovom sére. Aké sú výhody masáže tváre, ako ju robiť správne a ako často by ste mali takto trénovať tvár?

Aj keď nemôžme byť mladí naveky, dávame si robiť rôzne kozmetické ošetrenia v nádeji, že oddialia starnutie pokožky - jedným z nich je aj pravidelná masáž pokožky tváre.

Tento typ alternatívnej terapie milujú najmä ázijské ženy, ktoré považujú svoj nefritový valček za neodmysliteľnú súčasť svojho každodenného omladzujúceho rituálu. To však neznamená, že použitie valčeka je jediným účinným spôsobom na masáž tváre. Stláčanie a štípanie častí tváre a použitie buď dermarolleru alebo vákuových baniek sú rovnako populárne a spoľahlivé metódy, ktorými dosiahnete požadované výsledky.

Je čas naučiť sa tajomstvá účinnej masáže tváre!

Masáž tváre, ktorá sa považuje za „mikro-tréning“

Niet pochýb o tom, že prírodné kozmetické ošetrenia sú čím ďalej populárnejšie. Invazívne ošetrenia v salóne sa postupne nahrádzajú takými, ktoré sa dajú spraviť aj doma. Aj preto považujeme masáž tváre za veľmi efektívnu alternatívu k botoxu. Nielenže sa pri nej uvoľníte, ale vaša pokožka bude viditeľne mladšia. Ako je to možné?

Dobrá masáž tváre je ako cvičenie alebo tréning pre svaly, ktoré sú zodpovedné za pružnosť vašej pokožky. Dosiahne však požadované výsledky len ak si ju budete robiť pravidelne - ak zabudnete cvičiť (masírovať si tvár), vaša pokožka opäť stratí pevnosť. Ide o svaly, ktoré vytvárajú základnú konštrukciu tváre a pokožky a zahŕňa 43 - 57 individuálnych svalov. Celkom dosť, však? Tieto svaly nielen vytvárajú výrazy tváre, ale sú zodpovedné aj za jej oválny tvar; svaly tiež pomáhajú aby bola pokožka napnutá. Ak sú tvárové svaly pevné a vytrénované, na tvári nebudú žiadne vrásky.

Asi vo veku 25 rokov sa produkcia kolagénu a elastínu spomaľuje - tieto dva typy proteínov udržiavajú pružnosť pokožky. Zdá sa, že masáž tváre je tiež dobrý tréning pre kožné bunky (ktoré produkujú tieto dva proteíny), pretože zlepšuje mikro-cirkuláciu v pokožke, uľahčuje vstrebávanie výživných látok a stimuluje procesy obnovy pokožky.

Ako nám prospieva masáž tváre?

Čo môžete masážou tváre získať? Masáž tváre je skvelá na to, aby ste sa po náročnom dni uvoľnili a upokojili. Jej najväčšou výhodou je nepochybne jej relaxačný účinok. Toto ošetrenie však dokáže omnoho viac - zvyšuje rýchlosť vstrebávania živín do pokožky, čo znamená, že pleť využije viac živín z používanej pleťovej kozmetiky (krém alebo sérum s vitamínom C a retinolom). A preto je dobré venovať sa masáži tváre.

Odporúčanie na masáž tváre je jednoduché - tento tvárový tréning by mal vykonávať každý, kto na to má čas a chuť. A je naozaj dobré, nájsť si na masáž tváre čas, pretože keď sa robí pravidelne (bez ohľadu na metódu) tak:

  • pomáha dodávať pokožke kyslík a vyživovať ju.
  • podporuje odtok lymfatickej tekutiny a zvyšuje cirkuláciu v koži.
  • pleť je pevnejšia a pružnejšia, zjemňuje vrásky.
  • zabraňuje ochabnutiu pokožky a spomaľuje procesy starnutia.
  • podieľa sa na odstraňovaní toxínov.
  • urýchľuje odstraňovanie odumretých kožných buniek a vyhladzuje pokožku.
  • dodáva energiu, zvýrazňuje a rozjasňuje pleť.

Správny spôsob, ako si krok za krokom masírovať tvár

Masáž tváre sa dá robiť rôznymi spôsobmi, každý z nich má svoje výhody a nevýhody. Preto je dobré zladiť masážnu techniku s tým, koľko máte na to času a samozrejme s potrebami, ktoré chcete naplniť. Ak s masážami ešte len začínate a premýšľate, ako si správne masírovať tvár, krk a dekolt, oboznámte sa s niekoľkými jednoduchými pravidlami.

Ako často by ste si mali masírovať tvár?

Najdôležitejšie je, že si musíte na masáž tváre spomenúť každý deň. Najlepšie dvakrát denne: ráno a večer. Čas, ktorý budete venovať tomuto skrášľujúcemu rituálu by mal byť okolo 5 minút na každé sedenie. Ak sa počas týchto 5 minút nechcete unudiť na smrť, môžete spojiť príjemné s užitočným: vezmite si sérum na tvár, zapnite si svoj obľúbený seriál a počas sledovania si masírujte tvár.

Aké produkty na starostlivosť o pleť si vybrať?

Odporúča sa kombinovať masáž tváre s použitím kozmetiky na tvár. Je to veľmi prospešné, pretože masáž zvyšuje účinok kozmetických výrobkov na tvár - uľahčuje vstrebávanie sa výživných látok a prepravuje ich do najhlbších vrstiev pokožky. Keď si tieto výrobky nanesiete na tvár, uľahčia vám masáž, pretože sa vaše prsty budú ľahšie kĺzať po pokožke, ale tiež zabránia podráždeniu pokožky.

Najvhodnejšie produkty na starostlivosť o pleť, ktoré sa môžu používať na masáž tváre:

  • prírodné kozmetické oleje - nie esenciálne oleje, ale iba za studena lisované, nerafinované a 100% bio oleje, ako je arganový, mandľový alebo jojobový olej.
  • pleťové sérum - najlepšie ak obsahuje vitamín C, retinol, vitamín mladosti (E) a hydratačnú kyselinu hyalurónovú.
  • krém na tvár - nie príliš ťažký, ale s ľahkou konzistenciou, na báze organických olejov, bohatý na prírodné látky.
  • pleťový peeling - môžete použiť kúpené produkty s jemnými abrazívnymi časticami alebo použiť domácu kozmetiku (napr. zmes prírodného oleja a cukru).

Ako si masírovať tvár, krk a dekolt?

Ako každý dobrý tréning, aj mikro-tréning (t.j. masáž tváre) musí začať rozcvičkou. Najprv stačí niekoľko jemných masážnych pohybov: začnite pohybovať prstami od krku smerom nahor, od čeľuste k lícam a potom z jedného spánku cez čelo až k druhému spánku. To postačí na stimuláciu krvného obehu v pokožke tváre.

Ďalším krokom je správna masáž tváre, ktorá sa zameriava na stláčanie správnych častí tváre. Začnite na okraji obočia, okolo spánkov, ktoré treba masírovať krúživými pohybmi. Potom sa presuňte do oblasti pokožky okolo očí, masírujte jemnými pohybmi a malo by to pripomínať jemné klepanie na pokožku (končekmi prstov). Potom prejdite na bradu, líca, čelo atď.

Posledná je relaxačná fáza, ktorá vás upokojí a ukľudní tiež pokožku a ukončíte tak celý proces masáže. Tento krok spočíva v jemnom hladkaní a klepaní pokožky na tvári a krku. Začnite na spodnej časti krku a postupujte smerom nahor, až kým sa nedostanete čelo.

Čím si môžete masírovať tvár?

Samozrejme, najjednoduchšia je masáž holými rukami - nevyžaduje použitie žiadneho ďalšieho príslušenstva alebo nástrojov, takže ju môžete vykonať takmer kedykoľvek chcete. Vynikajúce pri masáži rukami je, že je veľmi jednoduché kontrolovať a prispôsobovať tlak, ktorý vyvíjate na pokožku a spôsob, akým masírujete vybrané časti tváre.

Ak však máte chuť na masáž tváre pomocou špeciálnych masážnych doplnkov, tu je zoznam tých najbežnejších.

1. NEFRITOVÝ VALČEK

Nepochybne, nefritový valček je v posledných mesiacoch skutočným hitom. Je masáž tváre nefritovým valčekom taká účinná, ako sa hovorí? Veľmi to závisí na pravidelnosti - čím častejšie používate nefritový valec na masáž tváre, tým lepšie.

Valček môže byť vyrobený z jadeitu, nefritu alebo kremeňa, čo sú tzv. nefritové kamene, ktoré sa v Ázii považujú za kamene mladosti. Ich priaznivý účinok je ovplyvnený aj chladom (pred ošetrením sa odporúča vložiť kamene do chladničky) - takto sa póry na pokožke zmenšia, rozprúdi sa krvný obeh a spraví sa drenáž lymfatickej tekutiny. Okrem toho nefritové kamene spomaľujú starnutie, redukujú tmavé kruhy pod očami a ochabnutie. Nefritový valec sa naozaj pohodlne používa a prináša naozaj príjemný upokojujúci pocit na pokožke.

Nielenže je nefritový valec lacný, ale nikto nebude mať problémy s jeho používaním. Je to v podstate masážny nástroj, ktorý - pekne vyzerá a navyše - uvoľňuje, rozjasňuje a omladzuje tvár.

2. VÁKUOVÉ BANKY

Omladzujúcu masáž tváre môžete tiež vykonať za použitia vákuových masážnych baniek na tvár. Táto metóda sa tiež nazýva bankovanie tváre. Môže to znieť zvláštne, ale... funguje to! Aké sú výhody bankovania tváre a ako správne používať masážne banky?

Táto ázijská masáž tváre využíva pozitívne vlastnosti vákua. Na zákrok potrebujete silikónové alebo sklenené banky, ktoré pripomínajú testovacie skúmavky rôznych veľkostí a hrúbok. Je zrejmé, že ak si chcete urobiť masáž tváre bankami (tj. bankovanie tváre), vyberte si tie najmenšie banky. Takéto malé a nevýrazné banky vedia vytvoriť lokálne vákuové sanie pokožky. Posúvanie baniek po tvári stimuluje prietok krvi a lymfy, zmierňuje zápaly, vyhladzuje pokožku a znižuje napätie vo svaloch. Ďalšou výhodou bankovania tváre je, že táto alternatívna terapia uvoľňuje póry.

3. GUA SHA

Veľa ľudí hovorí, že Gua Sha je iná verzia nefritových valčekov. Tieto dva doplnky majú spoločné to, že sú vyrobené z nefritového kameňa (vo väčšine prípadov je to jadeit). A podobné sú aj pozitívne výsledky, ktoré sa dajú dosiahnuť s oboma masážnymi nástrojmi, avšak predpokladá sa, že Gua Sha má lepšie výsledky.

Aké sú rozdiely medzi Gua Sha a nefritovým valčekom? Jednoducho povedané, nefritovým valčekom vaľkáme tvár, zatiaľ čo kamenná plocha si vyžaduje väčší tlak; je to ako jemné škrabanie. Dokonca aj samotné meno to naznačuje: V tomto kontexte, 'gua' znamená trenie a 'sha' predstavuje červenú vyrážku (efekt terapeutickej masáže s jadeitovým kameňom). Napriek tomu, že je masáž tváre s Gua Sha jednoduchá, vyžaduje si trpezlivosť. Zaujímavé je, že tento typ masáže bol známy už v staroveku a čínske ženy ho milujú.

Aké sú výhody masáže tváre s Gua Sha? Vďaka vnútornému teplu, ktoré sa tvorí pri trení, toto ošetrenie hlavne uvoľňuje svaly a zmierňuje zápaly. V neposlednom rade sa Gua Sha bežne používa na zmiernenie bolesti.

4. VALČEKY A DERMAROLLERY

Masáž tváre si môžete doma urobiť valčekmi a dermarollermi. Aký je medzi nimi rozdiel? Dermaroller má na svojom povrchu mikro-ihličky, ktoré majú porovnateľné účinky ako ošetrenie mikrodermabráziou - dermaroller stimuluje krvný obeh v pokožke a podporuje regeneračné procesy pokožky pretože spôsobuje stovky mikro-punkcií. Valčeky sú zase menej invazívne, ale ich účinky sú slabšie, čo ale neplatí ak použijete valček z chladného nefritového kameňa (pozri bod 1).

5. MASÁŽNE NÁSTROJE NA TVÁR

Celá samostatná kategória obsahuje všetky ostatné masážne prístroje na tvár. Je ich veľa, každý z nich má trochu odlišné výsledky. Napriek tomu sa všetky zameriavajú na jedno: stimuláciu prietoku krvi a lymfy. Tiež podporujú procesy regenerácie buniek a robia na pokožke efekt liftingu, vždy ale za predpokladu, že sa používajú pravidelne. Môžete si vybrať z troch typov masážnych nástrojov na tvár:

  • guľôčkový masážny prístroj na tvár - je pohodlný a guličky usporiadané na hlavici (väčšinou sú vyrobené z chladného kovu) uľahčujú používanie nástroja.
  • vibračný masážny prístroj - jeho hlavica je v tvare T (niektoré hlavice sú obohatené o 24K zlato) a využíva vibrácie na zvládnutie dvoch úloh: zlepšenie krvného obehu v pokožke a stimuláciu procesu obnovy pokožky.
  • ultrazvukový masážny prístroj na tvár - je to jednoducho nástroj, ktorý vykonáva na pokožke mikro-masáž ultrazvukom (1 MHz vlny). Tento prístroj kombinuje účinky dvoch ošetrení: kavitácie tváre, ktorá ovplyvňuje povrchovú vrstvu pokožky, a sonoforézy, ktorá pôsobí na hlboké vrstvy pokožky.

6. SONICKÁ KEFKA NA TVÁR

Hoci hlavnou zásadou sonickej kefky je čistenie tváre bez použitia akýchkoľvek produktov na starostlivosť o pleť, dá sa použiť aj ako masážny prístroj na tvár. Túto úlohu naozaj dobre plní aj staršia verzia tohto nástroja, ktorou je elektrická čistiaca kefa. Pravidelné čistenie tváre týmito kefkami je spôsob, ako dosiahnuť hladkú pokožku, ktorá potom bude absorbovať viac výživných látok, čo zase stimuluje proces obnovy buniek. Na druhej strane sú takéto nástroje pomerne drahé a v porovnaní s bežným valčekom na tvár sa ťažšie používajú.

Zaujímavosť

Objavili sa virálne videá, ktoré podporujú popularitu používania bežnej zubnej kefky na masáž tváre. Tvár sa masíruje čistou a suchou zubnou kefkou - má to zlepšiť cirkuláciu v pokožke a pomôcť odstrániť odumreté epidermálne bunky. Je masáž tváre zubnou kefkou účinná? Možno áno, ale použitie špecializovaného masážneho prístroja na tvár alebo vašich prstov je oveľa jednoduchšie a bezpečnejšie riešenie.

Masáž tváre. Mali by ste sa tým vôbec zaťažovať?

Pravidelná masáž tváre je kozmetické ošetrenie, ktoré by mala vyskúšať každá žena. Namiesto toho, aby ste len snívali o nádhernej a mladistvo vyzerajúcej pokožke, zoberte to radšej do vlastných rúk. Vyberte si niektorý masážny prístroj na tvár a doprajte si relaxáciu a obrovskú porciu potešenia. Mali by ste zvážiť túto alternatívnu liečbu ako svoju novú stratégiu proti starnutiu. Najväčšou výhodou masáže tváre je skutočnosť, že je prírodná a takmer bezplatná.

Predtým, ako si zvolíte masáž nefritovým valčekom alebo dermarollerom, oboznámte sa so stavmi, pri ktorých je používanie masážnych nástrojov na tvár nevhodné. Vo všeobecnosti, masáž tváre nie je najlepší nápad, ak trpíte:

  • závažným, chronickým, zápalovým akné.
  • zväčšenými lymfatickými uzlinami alebo mandľami.
  • máte otvorené rany alebo herpes.
  • poškodenými kapilárami.
  • zápalom ústnej dutiny, napr. zápalom ďasien.

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov