Ako si vybrať účinné sérum na tvár? Oleje, kyselina hyalurónová a... Všetky ostatné posilňujúce látky

Ako si vybrať účinné sérum na tvár? Oleje, kyselina hyalurónová a... Všetky ostatné posilňujúce látky

Pleťové sérum je kondenzovanou kozmetikou zachytenou v elegantnej fľaštičke. Je to najsilnejšie pôsobiaci prípravok na zlepšenie pleti a skutočný expert na pleť - účinky spoznáte už po jednom použití. Ako si vybrať pleťové sérum? Kedy je čas po ňom siahnuť? Viete o tom, že si skutočne môžete vyrobiť svoje prírodné skvele fungujúce sérum na tvár?

Čo je to sérum?

Pleťové sérum sa považuje za výnimočný produkt, pretože jeho používanie zintenzívňuje každodennú starostlivosť o pleť. Je to jeden z najsilnejších prípravkov na ošetrenie pleti a bol navrhnutý tak, aby zaručil intenzívnu starostlivosť o pleť.

Jeho ľahké zloženie a pomerne riedka konzistencia umožňujú účinným látkam ľahko sa dostať do najhlbších vrstiev pokožky, kde bežné hydratačné prípravky nikdy nebudú mať šancu pôsobiť. Aký je výsledok? Silná regenerácia, posilnenie výživy, hydratácia, omladenie a intenzívna liečba mnohých, aj závažných, kožných ochorení.

Čo sa skrýva za fenoménom pleťového séra? Výrobok obsahuje vysoko koncentrované, mimoriadne účinné aktívne zložky. Prírodné sérum sa väčšinou skladá z rastlinných výťažkov, prírodných olejov, vitamínov, éterických olejov a kvetinových vôd. Má rôzne podoby a pripomína ľahký krém, olej, gél alebo emulziu.

Kedy siahnuť po pleťovom sére?

Donedávna bol rozšírený názor, že sérum je určené výlučne na starnúcu pleť, postihnutú vráskami a stratou pružnosti. Nie je to však pravda. Už sme našťastie zistili, že každý typ pleti má individuálne potreby a zaslúži si zvýšenú starostlivosť. Ak to zhrnieme, nezáleží na tom, či je vaša pleť mladá, aknózna, mastná, suchá a unavená, matná, zrelá, s nedostatočnou hydratáciou alebo bezproblémová - každý typ uvíta kvalitné sérum na tvár.

Vyskúšajte sérum, ak máte pocit, že sa stav pleti zhoršuje alebo si myslíte, že má ďaleko od ideálu. Množstvo sér bojuje aj so skutočne vážnymi dermatologickými stavmi (zápaly, pigmentové škvrny), najmä ak sú založené na bezpečných, prírodných látkach.

Pamätajte!

Aj keď sérum pôsobí intenzívnejšie ako hydratačný krém, nikdy ho nenahradí. Sérum posilňuje pleť a umožňuje ostatným kozmetickým prípravkom lepšie fungovať. Pamätajte na to a považujte ho za doplnok starostlivosti o pleť, nie za alternatívu bežného krému.

Prírodné sérum na tvár

Je to kozmetický fenomén. Zložky prírodného pleťového séra sú vyberané s dôrazom na detail; zloženie neobsahuje dráždivé, syntetické látky, parabény, silikóny ani ropné deriváty. Je to výrobok bez chýb, často formulovaný s prírodnými rastlinnými olejmi, pretože koniec koncov dokážu účinne regenerovať pokožku a chrániť ju pred poškodením. Jeden rastlinný olej sa rovná veľkej dávke živín, zmes niekoľkých je symfóniou krásy.

Ako viete, že držíte v rukách kvalitné sérum na tvár?

Nádych luxusu by sa nemal obmedzovať len na luxusnú fľaštičku, v ktorej je sérum uzavreté. Aj to, čo je vo vnútri fľaštičky, by malo byť tej najvyššej kvality. Ako si vybrať kvalitné sérum na tvár?

  1. Vyhnite sa kontroverzným zložkám séra - skontrolujte, či neobsahuje komedogénne látky, parafín, minerálny olej, PEG a silikóny. Vašej pleti neprospievajú ani také látky ako farbivá, umelé vône, alkoholy s krátkym reťazcom a silné konzervačné látky.
  2. Hľadajte aktívne zložky - medzi tie, ktoré majú kľúčový význam pre účinok séra, patria rastlinné oleje, éterické oleje, kvetové vody, všetky druhy rastlinných extraktov (výťažky z kvetov a bylín), riasy, ako aj hydratačné látky (aloe a kyselina hyalurónová). Vitamín C a E, retinol a koenzým Q10 patria k ďalším vysoko ceneným zložkám séra. Nezabúdajte však, že sérum obsahujúce silne koncentrovaný vitamín C, kyseliny alebo retinol môže byť fotosenzibilizujúce, preto je nevyhnutné používať opaľovací krém.
  3. Sérum prispôsobte svojmu typu pleti - mastnej alebo aknóznej pleti budú určite vyhovovať iné oleje a látky ako suchej alebo kuperóznej pleti. Vždy si overte účel daného séra, a ak si ho vyrábate sami - starostlivo k nemu priraďte prírodné oleje a ďalšie ošetrujúce zložky.
  4. Skontrolujte, ako vaša pleť na sérum reaguje - kvalitné pleťové sérum by sa malo rýchlo vstrebávať, nezanechávať lepkavý povlak, dodávať príjemný pocit ľahkosti, nelepiť sa na pleť a nezaťažovať ju.

PREČO NEVYSKÚŠATE SÉRUM NA TVÁR NANOIL? POSKYTUJE NAJLEPŠIE ÚČINKY A OBSAHUJE NAJLEPŠIE ZLOŽKY!
HĽADÁTE BEZCHYBNÉ SÉRUM NA TVÁR? VYSKÚŠAJTE DOKONALE ZOSTAVENÉ PRODUKTY OD NANOIL. SKVELÉ ZLOŽKY, JEMNÁ KVALITA A "WOW" EFEKT - TO VŠETKO MÁTE NA DOSAH! ZAVEĎTE NANOIL DO SVOJEJ KOZMETICKEJ RUTINY A ZVERTE SVOJU PLEŤ DO RÚK SÉRA. UVIDÍTE A POCÍTITE, ŽE PLEŤ JE OVEĽA LEPŠIA UŽ PO JEDNOM POUŽITÍ.

Ako používať sérum na tvár?

Pleťové sérum zlepšuje starostlivosť o pleť a posilňuje ju, a tak preniká do hlbokých vrstiev, napriek tomu ju navonok nechráni. Preto sa vždy uistite, že po ňom nasleduje krém na tvár. Sérum potrebuje oklúziu, ktorá ho udrží v hlbokých vrstvách pokožky - takto funguje hydratačný krém, ktorý zabraňuje úniku zložiek séra.

Preto si pred nanesením séra pleť vyčistite a prejdite po nej pleťovým tonikom. Počkajte, kým sa vstrebe, a následne pleť natrite vhodným krémom. Ak máte sérum na báze oleja, nemusíte čakať, kým sa vstrebe - krém naneste hneď po sére, aby ste emulgovali oleje a zabránili tvorbe mastného povlaku na povrchu pleti.

Nezabudnite!

Silne koncentrované účinné látky v pleťovom sére sa môžu z pokožky rýchlo vypariť, čo znamená slabší účinok. Aby ste tomu zabránili, chráňte pleť okluzívnym "ochranným plášťom" v podobe krému na tvár zodpovedajúceho typu pleti.

Domáca kozmetika: Ako si vyrobiť prírodné sérum na tvár?

Najjednoduchšie a najhodnotnejšie sérum si môžete vytvoriť zmiešaním niekoľkých prírodných olejov (napr. oleja makadamiový olej, jojobového oleja a avokádového oleja. Ide o silne vyživujúcu nočnú esenciu, ktorá revitalizuje suchú a unavenú pleť, ktorá každý deň čelí toxínom a mestskému znečisteniu. Toto sérum na báze olejov možno ďalej doplniť esenciálnymi olejmi, ktoré majú silný ošetrujúci účinok. Napríklad levanduľový olej zlepšuje obnovu kolagénu a elastínu, pôsobí protizápalovo a vyrovnáva tón pleti. Ružový olej zasa upokojuje podráždenia, obnovuje pružnosť pokožky, regeneruje a má účinky proti starnutiu. Olej z ylang-ylang reguluje tvorbu kožného mazu, lieči zápaly pokožky a akné. Na 30 ml séra stačí niekoľko kvapiek. Vaše prírodné domáce sérum môže mať naozaj úžasné zložky! Nezostávajte len pri dvoch olejoch. Nechajte sa uniesť a využite širokú škálu najkvalitnejších aktívne pôsobiacich zložiek. Z akých látok si môžete vybrať?

Urob si sám - domáce prírodné sérum na tvár: recepty

Dvojfázové ružové sérum na tvár; všetky typy pleti

  • ružová voda - 15 ml
  • kyselina hyalurónová 3% gél - 10 ml
  • jojobový olej - 5 ml
  • arganový olej - 5 ml
  • sorbitol alebo d-panthenol - 5 ml
  • vitamín E - 1 ml

Všetky zložky zmiešajte v miske a nalejte do fľaše z tmavého skla. Pred použitím dobre pretrepte, aby sa jednotlivé fázy spojili. Používajte pred spaním a počas dňa, ak je vaša pleť suchá. Ideálne pre všetky typy pleti. Toto olejové sérum na tvár je potrebné použiť v priebehu 6 až 8 týždňov.

Obnovujúce sérum na tvár pre problematickú pleť

  • hyalurónový gél 1 % 10 ml
  • skalná voda 7 ml
  • d-panthenol 5 ml
  • gél z aloe 5 ml
  • niacynamid 1,5 ml
  • alantoín 0,5 ml
  • jojobový olej 5 ml

Toto sérum vám pomôže v boji proti nedokonalostiam, ideálne je pre mastnú a problematickú pleť. Vďaka alantoínu a panthenolu zmierňuje podráždenie, upokojuje pleť, udržuje ju hydratovanú. Rozjasňuje zafarbenú pleť a škvrny po akné. Olejové sérum upokojuje zápaly, pomáha udržiavať vlhkosť a pôsobí proti vráskam (prírodné oleje tvoria bohatý zdroj antioxidantov).

Všetky zložky zmiešajte a nalejte do tmavej fľaše. Sérum môžete používať približne 8 týždňov. Aplikujte denne ráno a (alebo) večer pred obľúbeným krémom na tvár.

Olejové sérum na pleť a okolie očí na báze koenzýmu Q10

  • arganový olej 5 ml
  • mandľový olej 5 ml
  • koenzým Q10 - približne 3 kvapky alebo 1 g prášku
  • vitamín A - približne 6 kvapiek

Oleje nalejte do misky, pridajte koenzým Q10 (ak používate prášok, oleje mierne zohrejte, aby sa prášok ľahšie rozpustil). Pridajte vitamín A a sérum prelejte do tmavej fľaše. Skladujte ho približne 2 mesiace. Ideálne na nočné ošetrenie pleti. Ak ho používate ráno, nezabudnite na opaľovací krém kvôli obsahu retinolu (vitamínu A).

Koenzým Q10 je silný antioxidant, ktorý zlepšuje stav pleti a redukuje vrásky. Vitamín A opravuje, vyhladzuje, spevňuje a zlepšuje štruktúru pleti.

Arganový olej je jedným z najlepších olejov na vyhladenie vrások a zlepšenie stavu pokožky. Sérum bohaté na arganový olej je väčšinou určené na starostlivosť o starnúcu pleť tváre a očí.

Je to prírodný botox, vďaka ktorému tvár získa späť svoj rozžiarený vzhľad; pleť je hydratovaná, vrások je menej a sú jemnejšie.

Ako často používať sérum na tvár?

Určite to závisí od preferencií vašej pleti a jej individuálnych potrieb. Sérum je často bohaté na vysoko koncentrované účinné látky, takže ak vašu pleť netrápia vrásky ani akné, stačí používať dobre zvolené sérum 2-3-krát týždenne. Ak však máte pocit, že vaša tvár potrebuje intenzívnu starostlivosť, používajte ho každý deň.

Najlepší čas na aplikáciu séra je čas pred spaním. V noci sa pleť intenzívne obnovuje, pretože práve vtedy prebiehajú kľúčové obnovovacie procesy, ktoré zasahujú všetky vrstvy pokožky. Pomôžte svojej pleti získať späť kondíciu a dodajte jej najkvalitnejšie živiny, ako je kyselina hyalurónová, vitamíny, oleje bohaté na fytosteroly, flavonoidy a prospešné mastné kyseliny, ktoré zabezpečujú skvelú revitalizačnú terapiu.

Ráno je tiež vhodný čas na aplikáciu séra. Vyberte si také, ktoré je bohaté na antioxidanty a prírodné oleje chrániace pleť pred toxínmi, UV žiarením a znečistením v meste.

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov