Prezradíme vám výhody bylinných / kvetinových vôd. Ktorú kvetinovú vodu by ste si mali vybrať na zlepšenie pokožky?

Prezradíme vám výhody bylinných / kvetinových vôd. Ktorú kvetinovú vodu by ste si mali vybrať na zlepšenie pokožky?

Kvetinové vody upokojujú podráždenie, pomáhajú pri regenerácii pokožky a prispievajú k správnemu procesu obnovy. Sú však dostatočne účinné, aby nahradili pleťové tonery a pleťové vody? Prečo sú bylinné / kvetinové vody efektívne, keď sa používajú na starostlivosť o pleť? Dnes vám prezradíme tajomstvá kvetinových vôd. Zoznámte sa s najobľúbenejšími kvetinovými vodami a ich výhodami.

Nebolo to tak dávno, keď o nich len málokto počul, ale dnes sú pre mnohých ľudí bylinné destiláty (kvetinové vody, ktoré môžu byť napr. hydratačné) neoddeliteľnou súčasťou každodennej starostlivosti o pleť. Napriek tomu, že bylinné, kvetinové vody zobrali kozmetický priemysel útokom, stále sú ľudia, ktorí nevedia, čo to bylinná voda v skutočnosti je a ako takéto produkty správne používať. Je najvyšší čas to zmeniť a objaviť všetky výhody, ktoré vám ponúkajú kvetinové vody

Čo je to kvetinová voda?

Čo sú to kvetinové vody? Je to to isté ako: bylinné destiláty, kvetinové, bylinné alebo esenciálne vody, hydroláty / hydrosoly - existuje niekoľko názvov na túto prírodnú kozmetiku.

Či sú kvetinové vody prírodné sa určuje podľa toho, ako sa získavajú. Najjednoduchší spôsob, ako vysvetliť, čo je to kvetinová voda, je vysvetliť jej pôvod. Kvetinová voda je vedľajším produktom výroby esenciálnych olejov - získava sa z bylín parnou destiláciou. Kedysi ich považovali za zbytočné, no dnes sú ich vynikajúce schopnosti skrášľovania pokožky a vlasov vysoko oceňované po celom svete.

Zaujímavosť!

Slovo hydrolát má svoj pôvod vo francúzskom jazyku, kde hydro znamená voda a lait znamená mlieko.

Kvetinové vody na starostlivosť o pleť

Prírodné kvetinové vody, ktoré sa používajú na starostlivosť o pleť, sa veľmi nelíšia od tinktúr, ktoré sa používajú na zlepšenie vlasov. V skutočnosti sú známejšie ako hydrosoly na vlasy.

Sú vodnaté a majú naozaj jemnú arómu. Je zrejmé, že rastlina, z ktorej sa získava konkrétna kvetinová vôňa, určuje jeho vôňu. Napriek tomu, že sú väčšinou bezfarebné, niektoré hydrosoly sa vyznačujú charakteristickým odtieňom. To platí napríklad pre rozmarínovú, šalviovú alebo škoricovú vodu.

Treba vedieť, že dobrá kvetinová voda - taká, ktorou si chcete ošetriť pokožku - nesmie obsahovať prísady: žiadne farbivá, syntetické arómy, konzervačné látky. Čím je zloženie jednoduchšie, tým lepšie pre našu pokožku.

Kvetinová voda vs. olej na tvár

Kvetinová voda alebo olej na tvár? Namiesto toho, aby ste premýšľali, ktorý prírodný produkt najviac prospeje vašej pokožke a ktorý by mal lepšie výsledky v každodennej starostlivosti o pleť, mali by ste použiť oboje!

Hydrosoly sú ľahšie a rýchlejšie prenikajú do pokožky, aby hydratovali aj najhlbšie vrstvy pokožky. Na druhej strane sú ich účinky menej zjavné. Prírodné oleje sú zase nasýtené esenciálnymi mastnými kyselinami a sú schopné zabrániť strate vody. Dosiahnuté výsledky sú rozhodne dramatickejšie. Spolu ale tvoria duo, ktoré zvládne aj špeciálne úlohy!

Oleje, ktoré môžete kombinovať s kvetinovými vodami, by mali byť prírodné, lisované za studena a nerafinované. Arganový, mandľový a jojobový olej sú najlepšou voľbou, ale, samozrejme, nie sú to jediné oleje, ktoré môžete použiť.

Ako správne používať kombináciu kvetinových vôd a kozmetických olejov?

Hoci sa kombinácia oboch môže zdať pre niektorých ľudí nepríjemná, použitie bylinných vôd a olejov na pokožku je efektívne. Je niekoľko možností, ktoré môžete vyskúšať.

  1. Hydrosol pred olejom - najprv si očistite tvár, potom použite kvetinovú vodu a nakoniec zabráňte dehydratácii pokožky tak, že si na tvár nanesiete prírodný kozmetický olej.
  2. Hydrosol s olejom - do dlane si nalejte kvapku oleja a bylinného destilátu, zmiešajte oba produkty a natrite si zmes na pokožku a spravte si krátku masáž.
  3. Doma vyrobené dvojfázové pleťové mlieko - zmiešajte olej s kvetinovou vodou (2:1) a nalejte zmes do fľaše; pred každým použitím pretrepte, namočte vatový tampón a vyčistite si tvár.
  4. Doma vyrobená pleťová maska - vybraný olej a kvetinovú vodu použite ako základ na pleťovú masku (alebo peeling, ak do zmesi pridáte nejaké abrazívne častice), pridajte med, aloe, jogurt, avokádovú dužinu atď.

Aké sú výhody používania kvetinových vôd na tvár?

Kvetinové vody sú bezpochyby výrobky, ktoré nám darovala matka príroda. Nedávno sme začali dary prírody viac oceňovať, pretože sme si začali uvedomovať výhody, ktoré má prírodná starostlivosť o pleť.

Najväčšou výhodou hydrolátov je určite ich neutrálne pH, preto sa hodia na použitie na pokožku a hravo obnovia jej rovnováhu. Nedráždia ani nespôsobujú alergické reakcie. Naopak, prinášajú pokožke úľavu. No to nie sú jediné výhody používania kvetinových vôd na starostlivosť o pleť. Aké sú všetky ostatné vlastnosti hydrosolov?

Prírodné bylinné vody na tvár:

  • majú schopnosť upokojiť pokožku
  • pôsobia proti zápalom
  • zmierňujú začervenanie a škvrny
  • tonizujú a obnovujú prirodzené pH pokožky
  • pôsobia antioxidačne a proti znečisteniu
  • očistia pokožku a bojujú proti baktériám
  • zanechajú pokožku sviežu a zlepšia úroveň hydratácie

Samozrejme, väčšina vyššie uvedených vlastností závisí od charakteristík, ktoré má rastlina / bylina, z ktorej sa získava konkrétny hydrosol. Preto očakávajte, že dosiahnete rôzne výsledky pri používaní rôznych kvetinových a bylinných vôd.

Bežné hydrosoly a ich vlastnosti

Nižšie nájdete zoznam 10 najobľúbenejších bylinných vôd a ich účinky na pokožku.

  1. Ružová voda - jemne hydratuje pokožku, vyhladzuje ju a zlepšuje jej pružnosť. Okrem toho, ružová voda podporuje hojenie rán, posilňuje krvné cievy, zmierňuje začervenanie a zápaly (najkvalitnejšia ružová voda sa získava z damašskej ruže).
  2. Cistusová voda - má čistiace vlastnosti, zanecháva pokožku sviežu, napína póry, zjemní stopy po akné, normalizuje pokožku, zlepšuje pružnosť a omladzuje.
  3. Levanduľová voda - je antiseptická, upokojuje podráždenie, zmierňuje opuchy (napr. opuchy očí), vyživuje pokožku a dodáva jej zdravý tón. A navyše, levanduľová voda je antioxidant a podporuje prirodzené procesy obnovy pokožky.
  4. Hydrosol z hrabu - (známy ako voda z hamamelu) je vhodná na bežné kožné problémy, ako je akné, čierne bodky a začervenanie. Okrem toho je tinktúra z hrabu antibakteriálna, redukuje kapiláry, napomáha regenerácii pokožky a má antiseptický účinok.
  5. Voda zo zeleného čaju - obsahuje triesloviny, zložky s antibakteriálnymi vlastnosťami a antioxidačnými polyfenolmi. Najdôležitejšie však je, že voda zo zeleného čaju je známa svojimi upokojujúcimi schopnosťami, pomáha liečiť spáleniny od slnka a redukuje poškodené kapiláry.
  6. Voda z aloe - skvele zvlhčuje a dokáže omladiť pokožku, pretože podporuje syntézu kolagénu a elastínu: dva proteíny, ktoré udržiavajú pružnosť a pevnosť pokožky.
  7. Malinová voda - je veľmi uznávaná, lebo skvelo omladzuje pokožku. Vyhladzuje pokožku, hydratuje ju a tonizuje, aby si zachovala mladistvý vzhľad. Malinová voda navyše uľahčuje regeneráciu pokožky a eliminuje zápaly. Tvár bude ochránená.
  8. Rozmarínová voda - má na pokožku nasledujúce pozitívne vplyvy: pôsobí antioxidačne, proti starnutiu (vo všeobecnosti omladzuje), je antibakteriálna, antiseptická, protizápalová. Okrem toho, rozmarínová voda v pokožke rozprúdi krvný obeh, dodáva jej výživu a zlepšuje tón pleti.
  9. Harmančeková voda - nielenže vonia ako letná lúka, ale tiež si poradí s podráždením, uvoľňuje, upokojuje, zanecháva pokožku jemnú, hydratovanú a čistú.
  10. Opunciová voda - je neuveriteľne bohatá na vitamín C, vitamín E a provitamín A, preto pomáha pri regenerácii pleti, omladzuje, zabraňuje oxidácii, vyživuje do hĺbky a pôsobí proti predčasnému starnutiu pleti. V neposlednom rade môže opunciová voda tiež zosvetliť pokožku.

Ktorú bylinnú vodu si vybrať?

Ktorá kvetinová voda je najlepšia na zlepšenie pokožky? Na túto otázku neexistuje jednoznačná odpoveď. Jednoducho si musíte vybrať ten hydrosol, ktorý zodpovedá potrebám vašej pokožky. Nižšie nájdete rady, ktoré vám pomôžu vybrať si perfektnú kvetinovú vodu na vašu tvár.

Najlepšia kvetinová voda na suchú pokožku

Musí byť jemná, čo znamená, že by nemala byť strohá, ale mala by zvlhčovať. Najlepšie bylinné vody na suchú pokožku sú: ružová voda, citrónová voda, jazmínová voda, neroli a lotosová kvetinová voda.

Najlepšia kvetinová voda na citlivú pokožku

Mala by upokojiť podráždenie a poskytnúť pokožke dobrú ochranu. Najlepšie kvetinové vody na citlivú pokožku sú: (opäť) ružová voda, malinová a aloe voda, jazmínová voda, ale aj levanduľová a harmančeková voda.

Najlepšia bylinná voda na mastnú/aknóznu pleť

Takýto produkt na starostlivosť o pleť by mal napomáhať správnemu fungovaniu mazových žliaz (poradiť si s ich hyperaktivitou), čistiť, byť antibakteriálny a vyrovnávať pH pokožky. Najlepšie kvetinové vody na mastnú a aknóznu pleť sú: hydrasol z hrabu, cistusová voda, rozmarínová voda, jahodová voda a nevädzová voda.

Najlepšia kvetinová voda na kuperóznu pokožku (začervenanú pleť)

Namiesto zvýšenia prietoku krvi by mala upokojovať podráždenie, priniesť úľavu a posilniť kapiláry. Najlepšie kvetinové vody na kuperóznu pokožku sú: ružová voda, voda zo zeleného čaju, voda z opuncie, limetková voda a slamienková kvetinová voda.

Najlepšia kvetinová voda na zrelú pokožku

Samozrejme, že musí pôsobiť proti starnutiu pokožky, musí hydratovať, regenerovať, zlepšovať pružnosť pokožky a celkovo, musí ju chrániť. Najlepšie kvetinové vody na zrelú pokožku sú: Damašská ružová voda, pomarančová a opunciová voda a voda z hrabu.

Ako používať kvetinové vody na tvár?

Najjednoduchší spôsob, ako používať bylinné vody na starostlivosť o pleť, je používať ich ako alternatívu k pleťovým tonerom (najmä ak je toner, ktorý používate, ťažký, obsahuje alkohol a vysušuje pokožku!)

Ako na to? Najjednoduchší spôsob, ako používať kvetinové vody na tvár, je keď ich poklepkáme do pokožky po čistení tváre, ktoré si robievate večer. Na zvlhčenie pleti a upokojenie podráždenia, stačí naozaj malé množstvo hydrosolu. Ak si všimnete, že kvetinová voda neprenikla rýchlo a kompletne do pokožky - čiže ak pokožka nevstrebala všetko - môžete prebytok utrieť vatovým tampónom. Posledný krok prírodnej starostlivosti o pleť je, ako zvyčajne, použitie krému na tvár.

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov