Moje krásne, riedke vlasy - Najlepšie účesy a tipy na styling

Moje krásne, riedke vlasy - Najlepšie účesy a tipy na styling

Riedke vlasy nie sú koniec sveta.

Je síce pravdou, že si nemožno vybrať akýkoľvek účes, ale môžete si vybrať z mnohých skvelých účesov.

Prekvapilo by vás množstvo hudobných alebo filmových hviezd, ktorých vlasy nemajú objem a hrúbku. Napriek tomu vyzerajú na večierkoch, foteniach a filmových plátnach úžasne.

Ich tajomstvom je správny strih, dobrý účes a niekoľko jednoduchých trikov (odporúčaných blogermi, vlogermi a kaderníkmi).

Ak aj vás trápia riedke, ochabnuté vlasy - ste na správnom mieste.

Zozbierali sme tie najhorúcejšie a najlepšie strihy a účesy pre riedke vlasy. Ako dezert dostanete hŕbu užitočných a rafinovaných vychytávok, vďaka ktorým si budete môcť užívať nonstop krásny účes. Svoje riedke vlasy si konečne zamilujete.

TOP 10 najlepších účesov pre tenké a jemné vlasy

1. Klasický bob s ofinou

Nadčasový účes, ktorý je, bol a bude aktuálny. Anna Wintour - kráľovná módy, šéfredaktorka britského Vogue - jeho popularitu rozhodne zvýšila. Patrí do osobitnej kategórie. Jej bezchybný a elegantný účes sa hodí ku každému outfitu. Krátky bob s ofinou by mal siahať po líniu čeľuste. Vďaka tomuto účesu okamžite získate veľký objem a dokonalý vzhľad. Anna Wintour nosí rovnú ofinu, ale je možné nosiť aj ofinu na bok, ktorá naruší monotónnosť a dodá jej šmrnc.

2. Klasický bob bez ofiny

Je to samozrejme iná verzia predchádzajúceho účesu. Tento je bez ofiny. Dĺžka je na vás - vyberte si bob po bradu alebo si ho predĺžte tak, aby boli konce pekne zatočené. Ak chcete získať objem a hustotu, nemajte vlasy vpredu navrstvené. Táto verzia bobu znamená jednoduchú úpravu - pomocou veľkej okrúhlej kefy. Vrstvený bob je ideálnou voľbou pre jemné vlasy, ktorým dodá maximálny objem.

3. Tupý bob

Je to jeden z najpôsobivejších účesov tejto sezóny. Vlasy s jednou dĺžkou vám umožnia upraviť ich pomocou okrúhlej kefy (takže pripomínajú dlhý bob) alebo vyfúkať pramene veľkou, štvorcovou kefou ("lopatka" termix je jednou z najpredávanejších, je šetrná a skracuje čas sušenia). Vďaka takémuto účesu vyzerajú tenké pramene silné, zdravé a objemné. Tupý bob je jedným z obľúbených účesov Kim Kardashian. Vďaka nemu vyzerajú riedke vlasy naozaj skvele, bez ohľadu na farbu, štruktúru alebo vek vlasov.

4. Lob - dlhý bob

Riedke, krehké vlasy si budú rozumieť s lobom - dlhšou verziou boba. Je naozaj obohacujúci, pokiaľ ide o rutinný styling. Vlasy sú vzadu o niečo kratšie. Pripomína písmeno A. Vlasy sú vzadu krátke a vpredu postupne naberajú na dĺžke, aby vytvorili efekt vlasov po plecia alebo dlhších vlasov.

5. Shag

Ak vám vlasy siahajú po plecia, doprajte si účes, ktorý kraľoval v 70. a 80. rokoch. Na mysli máme shag - vlasy sú vrstvené a (musia byť!) rozstrapatené, často sú doplnené ostrou, odvážnou ofinou. Tento účes spopularizovala Meg Ryanová vo filme Keď Harry stretol Sally. Dodáva vám look, akoby ste práve vyšli z postele, takže styling nie je vôbec náročný. Stačí nastriekať trochu stylingového krému a... rozstrapatiť pramene. Shag vyzerá najlepšie, keď necháte vlasy uschnúť na vzduchu. Riedke vlasy majú tendenciu krepovatieť, preto by ste mali do končekov vlasov votrieť trochu prírodných olejov (marakujový olej je jedným z najlepších olejov proti krepovateniu, udržiava končeky vlasov zdravé a zabraňuje ich starnutiu), aby vyzerali bezchybne.

6. Prírodný baleyage a melír pre jemné vlasy

Svetelné odlesky robia vlasy plnšími a hustejšími vďaka hre svetla a tieňa. Objem vlasov sa zdvojnásobí. Melíry zvýrazňujú jednotlivé časti vlasov. Ak vaše vlasy nie sú vrstvené, jemné melíry zabránia plochému a zvlnenému vzhľadu vlasov. Kľúčové je, aby boli odtiene jemné a mäkké, najlepšie v rovnakej farebnej škále.

7. Ofina na zväčšenie objemu

Je dobrou voľbou pre ženy, ktoré sa snažia pestovať dlhé vlasy a obávajú sa riedkych a bezobjemových vlasov. Ak patríte medzi ne, "presuňte" vlasy dopredu a zostrihnite ich, čím vytvoríte rovnú alebo šikmú ofinu. Vznikne tak dojem plnšieho a objemnejšieho účesu. Funguje tu aj ľahký melír, ktorý dodá vlasom objem a hustotu zároveň.

8. Jemné vlny

Záchrana pre dlhé boby, vlasy po plecia alebo trochu dlhšie vlasy, ktoré nie sú vrstvené. Jemné vlny zoštíhľujú črty tváre. Vlasom dodávajú objem. Úprava je hračkou - votrite trochu stylingovej peny (napríklad prípravok určený na jemné vlasy, ktorý zväčšuje objem) alebo nastriekajte jemné stylingové tónovanie.

9. Rovný strih

Vyhnite sa ostrému vrstveniu, pretože zosilňuje dojem rednúcich vlasov. Vrstvené pramene rýchlo strácajú objem, takže nakoniec získate spľasnutý účes. Nezabudnite, že riedke vlasy a vrstvenie sa k sebe dokonale nehodia. Prečo? Pri stylingu pramene ťažko padajú na ramená alebo (naopak) sa vám strapatia. Aj dlhé a riedke vlasy môžu vyzerať pekne a objemne - ak ich nemáte navrstvené.

10. Vysoký cop

Je to klasika v tom najlepšom možnom prevedení. Cop nikdy nevyjde z módy. Urobte si ho voľný a rozstrapatený pre zväčšenie objemu. Jemné natupírovanie mu dodá aj trochu tela. Na zdvihnutie korienkov môžete pred vytvorením copu použiť veľké valčeky na vlasy alebo do nich votrieť trochu púdru na vlasy. Po takomto natupírovaní si buď urobíte cop alebo neporiadny drdol.

11. Vytiahnutý vrkoč

Falošný vrkoč - pull through braid - je jednoduchý spôsob, ako získať objemný účes. Vaše riedke vlasy si ho zamilujú. Jednoducho zapletiete tri obyčajné copíky a vytvoríte voľný, plný vrkoč. Online obrázky a návody vám ukážu, ako si bez námahy urobiť pull through braid. Dámy, ktorých vlasy sú dlhé a riedke, si tento efekt určite zamilujú. Čím dlhšie vlasy, tým krajší vrkoč.

12. Rozstrapatený pixie

Ide o nový rozmer krátkych vlasov - odvážny strih pre fanúšikov pixie. Vlasy sú vo vrstvách rôznych dĺžok pre zväčšenie objemu. Ďalšou dôležitou vecou je, aby neboli hladké. Namiesto toho vlasy zľahka vyčesajte, aby ste dosiahli neporiadny, ale jemný vzhľad. Aj tie najjemnejšie vlasy získajú objem a hustotu.

Ako zahusťovať a starať sa o riedke vlasy?

Pozrite si niekoľko osvedčených trikov na dodanie objemu jemným vlasom, ktoré sú náročné, citlivé, krepatejú a ľahko sa zaťažujú.

Riedke vlasy - tajomstvo č. 1: keratín

Tento prirodzený stavebný prvok vlasov sa v dôsledku nesprávnej starostlivosti o vlasy vymýva. Ak chcete doplniť keratín vo vlasoch, môžete zájsť do kaderníckeho salónu na keratínovú kúru na uhladenie vlasov. Týmto spôsobom vyživíte pramene a posilníte štruktúru vlasov. Denne používajte šampón s obsahom keratínu, ktorý neobsahuje parabény a látky ako SLS.

Riedke vlasy - tajomstvo č. 2: spanie s vysokým copom

Ak chcete, aby vaše vlasy boli plné objemu a ľahko sa upravovali hneď po prebudení - urobte si vrkoč, ktorý začnite na vrchu hlavy. Nezapleťte si vlasy príliš pevne; počas zapletania jemne nakloňte hlavu. Výsledkom bude, že korienky budú počas noci nadvihnuté, takže po rozpletení zostanú vlasy takto upravené dlhé hodiny.

Riedke vlasy - tajomstvo č. 3: púder na vlasy

Na korienky nanesiete trochu púdru a jemne vmasírujete pokožku hlavy a vlasy. Týmto spôsobom pozdvihnete korienky pre úžasnú pevnosť a objem vlasov.

Redké vlasy - tajomstvo č. 4: penový kondicionér

Jemné vlasy jednoducho neznášajú ťažké masky a kondicionéry. Ak chcete zachovať objem, živiny a ochranu, mali by ste siahnuť po penovom kondicionéri. Nielenže dodá vlasom cenné zložky, ale zabezpečí aj jednoduchú úpravu bez zaťaženia. Najlepšie penové kondicionéry dodávajú vlasom lesk a chránia ich pred škodlivými vonkajšími vplyvmi.

Riedke vlasy - tajomstvo č. 5: vlasové oleje

Ak si vyberiete správny olej pre svoj typ vlasov, dokáže prispôsobiť štruktúru, urobiť vlasy jemnými, žiarivými a pružnými a zároveň v nich zaistiť vodu. Pre riedke vlasy je ako stvorený za studena lisovaný, nerafinovaný makadamový olej. Je známy ako miznúci olej, pretože plne preniká do vlasov bez toho, aby ich nadmerne zaťažoval. Makadamiový olej chráni jemné vlasy pred vysušovaním, robí ich poddajnými, znižuje krepovatenie a jemne štruktúruje, pričom poskytuje ochranu pred teplom.

Riedke vlasy - tajomstvo č. 6: fén a kulma

Vyfúkať si vlasy fénom so sklonenou hlavou je trik, ktorý poznajú všetky dievčatá s jemnými vlasmi. Málokto však vie, že najlepší objem vlasom dodá fén na natáčanie. Ten najlepší by mal mať iónovú funkciu. Vlasy namotajte na rotačnú kefu fénu a použite studený alebo chladný prúd vzduchu. Získate zdvihnuté korienky vlasov a veľkolepý objem. Studený vzduch fixuje účes a uzatvára šupinky kutikuly pre intenzívnejší lesk a hladkosť.

Riedke vlasy - tajomstvo č. 7: prehadzovanie vlasov

Ak sa chcete vyhnúť spľasnutým vlasom bez života, nepripútajte sa k jednému účesu. Vyskúšajte rôzne štýly. Prehodenie vlasov na druhú stranu je hack, ktorý zmení pravidlá hry. Vďaka zmene predklonu sa vaše vlasy jemne nadvihnú a nezvyknú si na jednu stranu.

Riedke vlasy - tajomstvo č. 8: masáž pokožky hlavy

Vykonanie vlasovej olejovej kúry je vhodnou chvíľou na masáž pokožky hlavy (na zlepšenie prekrvenia, mierne nadvihnutie korienkov a stimuláciu vlasových cibuliek). Masáž pokožky hlavy dodáva vlasom objem a zabezpečuje lepší prietok krvi, takže sa na pokožke hlavy rýchlo nehromadí kožný maz (žiaľ, príliš veľa kožného mazu je postrachom u dievčat s jemnými vlasmi). Navyše, pokožku môžete masírovať aj počas nanášania vlasového prášku alebo kondicionérov na pokožku hlavy.

Riedke vlasy - tajomstvo č. 9: oplachovanie vlasov octom

Balzamy, masky a kondicionéry na riedke vlasy nezaberajú. Na vyživenie jemných vlasov a uzavretie šupiniek kutikuly používajte po každom umytí oplachovanie vlasov (napr. jablčným alebo malinovým octom). Dodá pokožke hlavy správne pH, zvýši lesk vlasov a skrotí poletovanie, takže vaše riedke vlasy nebudú krepatieť a nebudú statické. Vhodný krém na pokožku hlavy je dobrou voľbou, ak sú vaše vlasy riedke - posilní pramene a udrží pH na pokožke hlavy v rovnováhe.

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor na článok.


Komentáre: #0


Pridajte svoj komentár. Zverejní sa po schválení moderátorom.
Ricínový Olej
Jojobový Olej
Argánový olej
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa cookies a cookies tretích strán na používanie externých nástrojov. V prípade, že používateľ nedá súhlas, použijú sa iba nevyhnutné cookies. Nastavenia môžete kedykoľvek zmeniť vo svojom prehliadači. Súhlasíte s používaním všetkých cookies?

Zásady ochrany osobných údajov